Get Even More Visitors To Your Blog, Upgrade To A Business Listing >>

Maksukortin turvaaminen entistä tärkeämpää – lue 6 vinkkiä!

näin turvaat maksukorttisi

Viime aikoina esillä olleet magneettikorttien skimmaustapaukset sekä pankki- ja luottkorttien PIN-koodien urkinta ovat vain muutama esimerkki maksukorttirikollisuudesta. Tämän lisäksi uutinen Anttilan konkurssista on herättänyt kysymyksiä turvallisesta nettishoppailusta ja maksutavoista.

Lue myös: 8 vinkkiä turvallisempaan nettishoppailuun

Miten maksukortteja väärinkäytetään?

Maksukorttien (mm. luottokortit, maksuaikakortit, pankkikortit sekä käteisautomaattikortit) neljä yleisintä väärinkäyttötapaa ovat:

  1. PIN-koodin urkinta olan takaa automaatilla asioidessa, jonka jälkeen asiakasta hämätään ja maksukortti varastetaan. Maksukorttia käytetään Sitten käteisen nostamiseen automaatilta.
  2. Korttiautomaateilla tapahtuva magneettijuovien kopiointi eli skimmaus – kopioimalla pankkikortteja niiltä pyritään nostamaan käteistä rahaa.
  3. Haittaohjelmilla pyritään urkkimaan maksukorttien numeroita ja tunnistetietoja internetissä. Luottokorteilla tilataan sitten nettikaupoista tavaroita, jotka on helppo muuttaa rahaksi tai esimerkiksi lentolippuja.
  4. Kopioidut korttitiedot lisätään aidonnäköiseen luottokorttiväärennökseen, joilla sitten ostetaan tavaraa kaupoista.

Kuinka turvautua maksukortin väärinkäytöltä?

Maksukortteja koskevien rikosten määrä on ollut kasvusuunnassa jo pidemmän aikaa ja siksi onkin entistä tärkeämpää pitää omasta maksukortista erityisen hyvää huolta. Katso videoltamme kuinka turvata maksukortti – varmista, että sinä tiedät ainakin nämä vinkit!

Tiesitkö, että paras keino suojautua pankki- tai luottokorttitietojen varastamiselta, kuten PIN-koodin urkkimiselta, on peittää PIN-koodin syöttäminen lompakolla tai kädellä. Näin estät näppäilemisen kuvaamisen joko ylhäältäpäin tai kurkkimisen sivuilta! Mikäli huomaat pankkiautomaatilla jotain outoa, niin ota yhteys automaatissa näkyvään päivystysnumeroon.

Lue myös: mitä tehdä jos luottokortti katoaa?

Lähteet: Poliisi

The post Maksukortin Turvaaminen entistä tärkeämpää – lue 6 vinkkiä! appeared first on Vertaaensin.fi.This post first appeared on VertaaEnsin.fi - Talousblogi, please read the originial post: here

Share the post

Maksukortin turvaaminen entistä tärkeämpää – lue 6 vinkkiä!

×

Subscribe to Vertaaensin.fi - Talousblogi

Get updates delivered right to your inbox!

Thank you for your subscription

×