Get Even More Visitors To Your Blog, Upgrade To A Business Listing >>

Lainojen yhdistäminen – kannattaako?

Lainojen yhdistäminen

Velkaantuneelle on tyypillistä, että maksettavia laskuja on yhtä aikaa useampia: luottokorttilaskuja saattaa olla enemmän kuin yksi, tai lainan maksua varten on otettu toinen laina. Usean laskun kanssa saattaa myös käydä unohduksia, ja jokin lasku saattaa jäädä maksamatta, kun eräpäivät tai summat menevät sekaisin. Tällaisessa tapauksessa lainojen yhdistäminen voi olla hyvä vaihtoehto.

Mitä lainojen yhdistäminen tarkoittaa?

Lainojen yhdistäminen on yksinkertaisesti useamman Lainan pois maksamista yhden suuremman lainan avulla. Tämä vaihtoehto auttaa monia hallitsemaan laskuja paremmin, sillä usean laskun sijaan tarvitsee huolehtia vain yhdestä. Lainoja varten haetaan siis uusi, suurempi laina, joka voi olla vakuudellinen tai vakuudeton. Maksuajat- ja ehdot riippuvat lainantarjoajasta, ja ne ovat yleensä neuvoteltavissa joustavasti. Tämä vaihtoehto on kannattava, jos uuden lainan kustannukset ovat pienemmät kuin vanhojen Lainojen kustannukset yhteensä: voit maksaa korkeakorkoiset lainasi pois kerralla matalakorkoisemmalla lainalla. Näin lainat tulevat sinulle halvemmiksi ja säästät.

Kenen kannattaa yhdistää lainat?

Lainojen yhdistäminen on tarkoitettu ratkaisuksi auttamaan tilanteissa, joissa lainoja on useampi kuin yksi ja maksuaikataulussa pysymisessä on ongelmia. Jos sinulla on esimerkiksi luottokorttilasku, remonttilaina sekä autolaina maksettavana ja jokaisessa laskussa on eri eräpäivä, voi lainojen yhdistäminen helpottaa. Lisäksi luottokorteissa korot voivat olla yllättävän korkeat, ja yhden suuremman kulutusluoton muiden lainojen takaisinmaksuun voi saada matalammalla korolla.

Lue myös: Vältä velkahelvetti – hae ajoissa apua

Lainojen yhdistäminen voi olla ratkaisu talouden parempaan kuntoon saamiseen, mutta sen kanssa tulee olla varovainen. Muista siis olla tarkkana ennen kuin haet lainaa, jonka tarkoitus on maksaa aiemmat lainat pois:

  • Jos lainan takaisinmaksuaikaa pidennetään, kasvavat korkokustannukset. Silloin lainakustannukset voivat olla suuremmat kuin mitä odotit. Suunnittele siis tarkkaan realistinen takaisinmaksuaika lainalle, niin osaat arvioida lainakustannukset oikein.
  • Lainojen yhdistämisen idea on pienentää lainojesi kustannuksia. Se ei siis tarkoita, että voisit ottaa samalla lisää lainaa. Lainojen yhdistämisen ei ole tarkoitus kasvattaa jo olemassa-olevaa lainasummaa. Se johtaa vielä pahempaan velkaantumiseen ja siksi lainasumman kanssa tulee olla varovainen.

Lainojen yhdistäminen säästää helposti satoja euroa

Lainojen yhdistäminen yhdeksi suuremmaksi lainaksi on samalla tavalla laina kuten muutkin lainat tai kulutusluotot.  Laskimme esimerkin paljonko voi säästää yhdistämällä useamman lainan:

Esimerkki:

  • 2 luottokorttilaskua (800€ & 1200€)
  • keittiöremontin kulutusluottolasku (3000€)
  • pikavippi (1000€)

Lainojen yhdistäminen taulukko

Ylläolevat avoimet lainat kannattaisi maksaa heti kokonaisuudessaan pois uudella, 6000€ kulutusluotolla. Uuden kulutusluoton takaisinmaksuaika on 18 kuukautta, mikä on hieman lyhyempi kuin esimerkin kulutusluotolla, mutta pidempi kuin pikavipillä sekä luottokorttilaskuilla.

Edullisimmassa esimerkkivaihtoehdossa lainojen yhdistämisellä säästäisi lähes 1000 euroa. 

Mitä nopeammin pystyt maksamaan lainan pois, sitä vähemmän joudut maksamaan korkokustannuksia. Selvitä kuitenkin ensin lainanlyhennysehdot lainan myöntäjältä, ja lue myös miten lyhennät lainaa fiksusti.

Esimerkissä näkyy lainan nimellinen korko. Huomaa kuitenkin, että lainan korko ei ole ainoa lainan kustannus. Lainoihin sisältyy usein avausmaksuja tai muita lainan kuluja, jotka kasvattavat lainakustannuksia. Sen takia ei kannata vertailla pelkkää korkoa, vaan lainan kokonaiskustannuksia. Joskus matalakorkoisessa lainassa voi olla paljon lisäkustannuksia, ja silloin lainan todellinen vuosikorko onkin korkeampi.

Jos harkitset lainojen yhdistämistä, ota selville lainojesi nykyiset kokonaiskustannukset ja vertaa niitä uuden lainan kustannuksiin. Etsi sinulle sopivin kulutusluotto lainavertailustamme ja maksa edullisemmalla lainalla pois vanhat velkasi ja säästä:

Kulutusluotto vertailu

Lue myös: Kannattaako netistä hakea lainaa

The post Lainojen yhdistäminen – kannattaako? appeared first on Vertaaensin.fi.This post first appeared on VertaaEnsin.fi - Talousblogi, please read the originial post: here

Share the post

Lainojen yhdistäminen – kannattaako?

×

Subscribe to Vertaaensin.fi - Talousblogi

Get updates delivered right to your inbox!

Thank you for your subscription

×