Get Even More Visitors To Your Blog, Upgrade To A Business Listing >>

Luottokortti opiskelijalle

Luottokortti opiskelijalle

Luottokorttia varten vaaditaan yleensä säännölliset ja tarpeeksi suuret tulot, joita opiskelijalla ei välttämättä vielä ole. Monet pankit kuitenkin myöntävät luotto-ominaisuuden sisältäviä kortteja myös päätoimisille opiskelijoille. Opiskelijalta ei vaadita tuloja, vaan ehtona kortin saamiselle on riittävä määrä opintopisteitä.

Monien pankkien vaatimuksena on, että opiskelijalla on kasassa vähintään 90 opintopistettä suomalaisesta korkeakoulusta. Luottoraja opiskelijalle myönnettävissä korteissa on useimmiten 1000 euroa. Säännöllisissä palkkatöissä oleva opiskelija voi kuitenkin hakea korttia myös normaalien ehtojen mukaisesti.

Miksi luottokortin hankkiminen kannattaa?

Yhä isompi osa ostoksista tehdään nykyään ulkomaalaisissa verkkokaupoissa. Visa Electron tai Debit-ominaisuuden sisältävä kortti on hyvä maksuväline arkiostoksissa, mutta netistä shoppaillessa on luottokortti asiakkaan turva: jos tavaraa ei toimiteta tai se on virheellinen, voi luottokorttiyhtiöltä vaatia korvausta pieleen menneistä kaupoista.

Lue myös: 8 vinkkiä turvallisempaan nettishoppailuun

Moniin luottokortteihin kuuluu myös tuoteturvavakuutus, joka korvaa jo ostetun, vahingoittuneen tuotteen. Ehdot vaihtelevat kuitenkin eri kortinmyöntäjien välillä. Esimerkiksi OP:n Visa-kortilla ostettu tuote on vakuutettu 180 päivää ostotapahtumasta. Jos tuote vahingoittuu ”äkillisestä ja odottamattomasta ulkoisesta syystä”, korvataan tuotteen ostohinta tai maksimissaan 2000 euroa. Vakuutus ei kuitenkaan kata vaatteita, koruja tai elintarvikkeita.

Katso myös videomme Mikosta ja tuoteturvavakuutuksesta!

Myös lentoliput kannattaa ehdottomasti ostaa luottokortilla. Lentoyhtiön tai matkatoimiston konkurssi tulee lomailijalle usein yllätyksenä. Matkavakuutus ei kata konkurssitilanteita, ja vararikkoon ajautuneen firman saatavien perinnässä voi mennä vuosia. Jos matka peruuntuu tai ongelmia syntyy matkan aikana, on asiakas oikeutettu vaatimaan rahojaan takaisin suoraan luottokorttiyhtiöltä. Debit-kortilla tai verkkomaksulla maksetuissa ostoissa ei samanlaista kuluttajansuojaa ole. Luotto-ominaisuuden sisältävä Visa tai MasterCard on myös ulkomailla laajasti hyväksytty ja toimiva matkakumppani.

Lue myös: Luottokortti on reissaajan kaveri

Luottokortti opiskelijalle

Alla olevasta taulukosta voit vertailla opiskelijoille tarkoitettuja luottokortteja. Kaikkiin vertailun kortteihin vaaditaan opintosuoritusote 90 suoritetusta opintopisteestä:

(Todellinen vuosikorko laskettu 1500e käytössä olevalle luotolle 3kk Euribor-korolla)

Luottokortti opiskelijalle taulukko

Vertaile sivuillamme luottokortteja arkemmin ja lue eri korttivaihtoehdoista lisää:

Vertaile luottokortit                      

Luotto antaa joustoa mutta tuo myös vastuuta

Nuorten maksuhäiriöt ovat viime vuosina olleet kasvussa. Opiskelijoille maksuongelmia voivat aiheuttaa mm. opiskeluiden ja töiden yhteensovittaminen, kun tulorajat rajoittavat tienaamista opintotuen ohella, eikä opintojen aikana ehdi välttämättä edes tekemään töitä. Korkeakoulutettujen on nykyään myös yhä vaikeampi päästä säännölliseen työelämään: työttömiä korkeakoulun käyneitä oli vuoden 2016 maaliskuussa yli  47 000, mikä on yli 5 prosentin nousu edellisvuoteen.

Opiskelijan, jolla on pienet tai epäsäännölliset tulot, kannattaa käyttää luottoa harkiten. Vaikka luottokortti tarjoaa joustavuutta maksuaikaan, ei summa saisi ylittää omaa kuukausittaista maksukykyä. Luottokortti on hyvä maksuväline nimenomaan ostoksissa, joissa muihin maksutapoihin liittyy riskejä. Kun päivittäiset hankinnat tekee tavallisella pankkikortilla, veloitetaan summa suoraan tililtä, eikä yllättäviä kuluja pääse syntymään.

Lähteet

ECC – Euroopan kuluttajakeskus Suomessa

The post Luottokortti opiskelijalle appeared first on Vertaaensin.fi.This post first appeared on VertaaEnsin.fi - Talousblogi, please read the originial post: here

Share the post

Luottokortti opiskelijalle

×

Subscribe to Vertaaensin.fi - Talousblogi

Get updates delivered right to your inbox!

Thank you for your subscription

×