Get Even More Visitors To Your Blog, Upgrade To A Business Listing >>

Talviolympialaiset 2018: Voisimmeko saada myös Suomeen maksuhanskat?

talviolympialaiset 2018

Tämän vuoden talviolympialaiset järjestetään 9-25. helmikuuta Etelä-Korean Pyeongchangissa. Pyeongchang sijaitsee 700 metriä merenpinnan yläpuolella Taebaek-vuorten tuntumassa Etelä-Korean pohjoisosassa. Pyeonchangilla onkin sanottu olevan leveyspiirinsä kylmin ilmasto: helmikuussa keskilämpötila on -5 celsius astetta.

Vaikka vaivainen viisi pakkasastetta ei suomalaisen korvaan kuulosta juuri miltään, näin kylmän lämpötilan innoittamana Olympialaisten virallinen yhteistyökumppani Visa-korttiyhtiö on lanseerannut vaihtoehtoisia maksutapoja näihin talviolympialaisiin.

Voit vertailla Visan luottokortteja muihin luottokorttivertailussamme:

Luottokorttivertailuun Vertaile markkinoiden kaikki luottokortit

Vuoden 2018 talviolympialaisten vaihtoehtoiset maksutavat ovat olympiapinssi, -tarra ja hanskat, joissa on lähimaksuominaisuus. Kaikki kolme maksuvälinettä toimivat prepaid-perusteella: maksuvälineissä on valmiiksi ladattuna 30 000 – 200 000 Korean wonia eli Noin 23 – 156 euroa.

Lue myös: Mikä on prepaid-luottokortti?

Vaikka erilaiset esineet maksuvälineinä eivät ole mitään uutta, emme ole aiemmin törmänneet maksuhanskoihin. Siksi aiommekin kertoa seuraavaksi hieman enemmän näistä maksuvälineistä.

Olympia-pinssi

Jotkut lähtevät olympialaisiin keräämään mitaleja ja toiset keräämään pinssejä. Olympiapinssien keräily onkin jo vuosikymmeniä vanha perinne. Pinssejä painavat erilaiset tahot ja maat. Pinssejä vaihtamalla olympiakävijöiden kesken voi saada joukon erilaisia muita pinssejä.

Pyeongchangin talviolympialaisten lähimaksupinssiä tehdään neljää erilaista ja jokaisessa on Pyeongchang-teemainen kuvitus ja muotoilu. Yksi pinssi maksaa noin neljä euroa ja sen voi ostaa enintään noin 40 euron ennakkolatauksella.

Maksutarra

Jos rahat eivät riitä lentolippuihin Koreaan, voi Suomeen jäävä kuluttaja hakea olympiatunnelmaa maksutarran avulla. Maksutarra on jo käytössä Suomessa ainakin Aktia-pankilla ja tarran käyttöönotto vaatii Aktia Wallet –mobiilisovelluksen lataamista. Maksutarran ja Aktia Wallet sovelluksen voi saada käyttöönsä, vaikka olisi jonkin muun pankin asiakas.

Pankkien vertailu Vertaa ja löydä paras.

Vuoden 2018 talviolympialaisten maksutarraan voi valita kahdeksasta eri kuvasta, joten myös nirsoimmatkin tulevat todennäköisesti löytämään haluamansa tarran. Maksutarra tarjoaa maksuvälineistön suurimman mahdollisen ennaltaladatun maksusaldon, noin 156 euroa. Tarra on mahdollista kiinnittää lähes mihin tahansa esineeseen ja näin maksujen tekeminen on helppoa vaikkapa toppatakin hihalla tai kengänpohjaan kiinnitettynä. Emme kuitenkaan voi suositella tarran liimaamista kengänpohjaan, sillä se vaatisi käyttäjältä melkoista notkeutta maksutapahtumien tekoon.

Lue myös: Visa vai Mastercard?

Maksuhanskat

Pyeongchangin talviolympialaisten maksuhanskoihin on upotettu siru ja langaton antenni, joka mahdollistaa maksujen teon olympia-alueella, sekä yhteensopivissa maksupäätteissä maailmanlaajuisesti. Maksuhanskojen suurin mahdollinen ennakkolataus on sama kuin maksupinsseissä, eli noin 40 euroa.

Maksuhanskojen käyttöönotto voisi olla varsin kätevää Suomessa. Miksi jäädyttää käsiään ulkona pakkasessa, kun maksun voisi hoitaa suoraan hanskaa vilauttamalla?

Lue lisää: Mobiilitankkaus

Vuoden 2018 talviolympialaiset heijastavat myös Suomessa esiintynyttä lähimaksamisen yleistymistä. Maksukorttien lähimaksun jälkeen odotamme mobiilimaksamisen ja esineillä maksamisen olevan varsin yleistä maailmanlaajuisesti seuraaviin olympialaisiin menneessä.

Lähteet:

Accuweather

Pyeongchang sääkeskus

Visa EurooppaThis post first appeared on VertaaEnsin.fi - Talousblogi, please read the originial post: here

Share the post

Talviolympialaiset 2018: Voisimmeko saada myös Suomeen maksuhanskat?

×

Subscribe to Vertaaensin.fi - Talousblogi

Get updates delivered right to your inbox!

Thank you for your subscription

×