Get Even More Visitors To Your Blog, Upgrade To A Business Listing >>

Käytetyn auton osto ulkopuolisella rahoituksella

Käytetyn auton osto

Luksusauton ostaminen on monen unelma. Todellisuudessa kaikilla ei ole varaa Jaguaareihin tai Lamborghineihin ja joskus paras ratkaisu onkin käytetyn auton ostaminen. Käytetty auto sopii useimpiin autotarpeisiin ja käytettyjen autojen hinnat ovat erittäin kohtuullisia verrattuna uusien autojen hintoihin. Moni ostaa esimerkiksi ensimmäisen autonsa käytettynä.     

Lue lisää Vinkit ensimmäisen auton ostoon
Vertaa autolainat ja löydä edullisin

Mitä käytetyn auton ostaminen maksaa?

Käytettyjen autojen hinnat vaihtelevat suuresti. Osalle käytetty auto tarkoittaa vuosia tai vuosikymmeniä vanhaa autoa. Toiset mieltävät auton käytetyksi jo esimerkiksi kuuden kuukauden käytön jälkeen. Oli auton ikä mikä tahansa, muutama asia pysyy vakiona: korkea hinta ei ole takuu auton hyvästä kunnosta nyt tai takuu auton ongelmattomasta tulevaisuudesta.

Lue myös Paras laina moottoripyörään

Jos auto tulee käyttöön harvoin käytettynä kauppakassina tai jos omat taidot riittävät useimpiin peruskorjauksiin, voi käytetyn auton hinta olla alhaisemmasta päästä. Joskus epäilyttävän halvan auton takana voi myös olla kiireellinen myyntitarve, jolloin halvalla hinnalla myynnissä oleva auto voi olla varsin hyvä ostos.

Nyrkkisääntönä kannattaa valita auto, joka edustaa mallinsa keskihintaa.  Lisäksi auton tuleva käyttötarkoitus vaikuttaa siihen, millainen auto kannattaa valita. Harvoin käytettäväksi tuleva auto tarvitsee erilaista varustusta kuin sellainen auto, jota käytetään päivittäin satojen kilometrien ajamiseen.

Käytetyn auton ostoon sopivat rahoitusvaihtoehdot

1. Rahoitus omilla säästöillä

Onnekkaimmilla auton ostajilla löytyy tarpeeksi säästöjä omasta takaa käytetyn auton ostoon. Jos auton voi ostaa omalla rahalla, ostajalle ei kerry lisäkuluja auton ostamisesta. Jos omat säästöt eivät riitä käytetyn auton ostoon, täytyy kuluttajan hankkia rahoitus muualta.

Lue myös Hauskat säästövinkit

2. Autoliikkeen oma rahoitus tai osamaksu

Käytettyjä autoja on mahdollista ostaa yksityiseltä henkilöltä tai autoliikkeistä. Jotkin autoliikkeet tarjoavat käytetyille autoille omia osamaksusopimuksiaan, joissa voi olla varsin houkuttelevat ehdot. Useissa osamaksusopimuksissa on kiinteä matala korko ja pitkä laina-aika, joka voi luoda turvallisuuden tunnetta korkojen nousua vastaan.

Osamaksu voi olla kannattavaa, jos auton ostaa käytettyjen autojen liikkeestä. On kuitenkin hyvä huomioida, että käytetyn auton hinta voi olla edullisempi yksityiseltä henkilöltä ostettaessa, kuin ammattiliikkeestä ostettuna.

Lue lisää Näin rahoitat uuden auton

3. Vakuudellinen tai vakuudeton kulutusluotto

Kulutusluotot ovat myös hyvä vaihtoehto käytetyn auton ostoon. Vakuudellinen kulutusluotto tarkoittaa, että lainan vakuutena käytetään omaisuutta, kuten juuri ostettavaa autoa tai esimerkiksi kiinteistöä. Vanhaa autoa voi kuitenkin olla mahdoton käyttää kulutusluoton vakuutena, sillä vanhalla autolla ei välttämättä ole tarpeeksi myyntiarvoa ja pankki ei välttämättä miellä sitä tarpeeksi arvokkaaksi vakuudeksi.

Lue lisää Millainen laina sopii sinulle?

Rahoitusvertailu

Vakuudeton kulutusluotto sopii käytetyn auton ostamiseen, sillä lainaa on helppo hakea ja lainan saa ilman vakuuksia tai takaajia. Alla olevassa taulukossa on muutaman vakuudeton kulutusluotto, joilla voi ostaa käytetyn auton. Esimerkkinä on käytetty 7 000 euron lainaa ja neljän vuoden laina-aikaa.

käytetyn auton osto

Löydät kaikki käytetyn auton ostamiseen sopivat kulutusluotot lainavertailustamme:

Vertaa autolainoja


This post first appeared on VertaaEnsin.fi - Talousblogi, please read the originial post: here

Share the post

Käytetyn auton osto ulkopuolisella rahoituksella

×

Subscribe to Vertaaensin.fi - Talousblogi

Get updates delivered right to your inbox!

Thank you for your subscription

×