Get Even More Visitors To Your Blog, Upgrade To A Business Listing >>

Mistä rahaa yllättäviin menoihin?

mistä rahaa

Hajosiko pyykkikone, eikä kotivakuutus suostu korvaamaan mitään? Vai vaatiiko auto yllättäen korjausta? Olipa odottamattoman rahanmenon syy mikä tahansa, Kannattaa harkita tarkkaan, miten yllättävät kustannukset rahoittaa, jotta säästyy ylimääräisiltä rahavaikeuksilta tulevaisuudessa.

Kenen kuuluu maksaa kulut?

Ennen kuin maksaa yllättäviä menoja omasta pussista, kannattaa varmistaa, onko itse todella vastuussa kuluista. Vuokra-asunnossa rikkoutuneiden kodinkoneiden, kuten jääkaapin, korvaus on useimmiten asunnon omistajan vastuulla. Myös tuotteen takuu saattaa olla voimassa ja korvata rikkoutuneen laitteen.

Myös luottokortista voi olla apua tavaroiden korvaamisessa. Jos vahingoittunut, kadonnut tai varastettu tuote on maksettu luottokortilla, kannattaa tarkistaa, kuuluuko korttiin tuoteturvaa, joka korvaa esineen.

Rahoitus omalla rahalla

Jos on itse vastuussa yllättävien menojen maksamisesta, kulut olisi tietenkin ihanteellista rahoittaa omista säästöistä. Monet ovat säästäneet rahaa esimerkiksi erilliseen puskurirahastoon pahan päivän varalle. Jos puskurirahastoa ei vielä ole, kannattaa sellaista alkaa ehdottomasti säästää ensi tilassa.

Toinen mahdollisuus rahoittaa yllättävät kulut omasta pussista on myydä tarpeetonta tavaraa. Tällä tavoin saa oikeastaan kaksi kärpästä yhdellä iskulla; ensinnäkin pääsee eroon turhasta rojusta, ja toiseksi saa kohennettua omaa taloudellista tilannetta. Nykyään netissä on monia sivustoja, joilla kauppa käy ja tavaran myyminen on varsin yksinkertaista, ja myös vanhat kunnon kirpputorit ovat edelleen suosittuja.

Rahoitus lainalla

Joskus odottamattomia kustannuksia ei yksinkertaisesti ole mahdollista rahoittaa omista varoista, vaan lainanotto on ainoa vaihtoehto. Käytännössä lainanotossa on kaksi vaihtoehtoa: laina pankista (tai muulta rahoituslaitokselta) tai luottokortti.

Se, kannattaako menot rahoittaa lainalla vai luottokortilla, riippuu ensinnäkin tarvittavan summan suuruudesta. Luottokorttien luottorajat ovat usein korkeintaan muutaman tonnin luokkaa, jolloin suurten kustannusten kohdalla laina voi osoittautua ainoaksi vaihtoehdoksi. Jos tarvittavan summan voi saada sekä luottokortilla että lainalla, kannattaa ehdottomasti laskea, kummalla tavalla hankinnan rahoitus tulee edullisemmaksi.

Lainojen ja luottokorttien kustannuksia voi vertailla helposti vertailussamme.

Lue myös: Luottokortti vai kulutusluotto – Kumpi on edullisempi?

Lainaa ottaessa tulee muistaa, että pelkkä lainan korko ei kerro vielä mitään siitä, paljonko laina todellisuudessa tulee maksamaan. Siksi Lainaa Ottaessa tuleekin perehtyä sekä lainan todelliseen vuosikorkoon että lainan kokonaiskustannuksiin.

Jos ei vielä omista luottokorttia, mutta päättää sellaisen hankkia yllättävien menojen rahoitusta varten, kannattaa ottaa huomioon sekä kortin mahdollinen vuosimaksu että kortin korko. Uusien luottokortin käyttäjien kannattaa lisäksi tutustua tyypillisiin virheisiin, joihin aloittelevat luottokortin käyttäjät sortuvat.This post first appeared on VertaaEnsin.fi - Talousblogi, please read the originial post: here

Share the post

Mistä rahaa yllättäviin menoihin?

×

Subscribe to Vertaaensin.fi - Talousblogi

Get updates delivered right to your inbox!

Thank you for your subscription

×