Get Even More Visitors To Your Blog, Upgrade To A Business Listing >>

Uutiskatsaus viikko 23

uutiskatsaus

Lue viikoittainen uutiskoosteemme, niin tiedät, mitä talousmaailmassa tapahtuu!

Verkkopankki siirtyy mobiiliin, silti pankkikonttoreita kaivataan

Finanssialan teettämästä Säästäminen, luotonotto ja maksutavat -tutkimuksesta selviää, että jo puolet suomalaisista käyttää verkkopankkia pääasiallisesti tai toissijaisesti mobiililaitteella. 18-44 -vuotiaat käyttävät eniten verkkopankkia mobiilissa; heistä jopa 70 prosenttia hoitaa verkkopankkiasioinnin mobiililaitteella.

Palvelujen digitalisoitumisesta huolimatta 76 prosenttia kyselyyn vastanneista haluaa yhä saada palvelua myös pankkikonttoreissa. Palvelupisteiden aukioloaikoihin toivotaan laajennuksia, ja vastaajat toivovat mahdollisuutta asioida pankissa myös viikonloppuisin.

Lue myös: Pankkien digitalisaatio – Miten käy iäkkäämmän väestön?

Suomen taloudella pyyhkii hyvin

Suomen talouden kasvuennuste näyttää tällä hetkellä varsin positiiviselta monen vaikean vuoden jälkeen. Esimerkiksi Danske Bankin viimeisimmän ennusteen mukaan Suomen Talouden voi odottaa kasvavan tänä vuonna 2,8 prosenttia. POP Pankin selvityksen mukaan myös kotitalouksien usko talouskasvuun on vahva, mikä näkyy kulutuksen kasvuna.

Velkaantuneisuus kasvussa

Yhä useampi suomalainen ottaa lainaa, selviää Finanssialan tutkimuksesta. Tällä hetkellä asuntolainaa on 34 prosentilla suomalaisista ja kulutusluottoa joka neljännellä. Myös lainasummat ovat kasvussa: tällä hetkellä suomalaisilla on asuntolainaa keskimäärin  107 500 euroa ja kulutusluottoa 12 100 euroa.

Myös laina-ajat ovat pidentyneet. Asuntolainan keskimääräinen laina-aika on tällä hetkellä 19,3 vuotta, kun vielä 2010 se oli 17 vuotta. Kahden viime vuoden aikana otettujen asuntolainojen tyypillisimmät takaisinmaksuajat ovat 20 ja 25 vuotta, joten laina-aikojen voi olettaa pitenevän myös tulevaisuudessa. Tutkimuksesta selviää myös, että lisääntyneestä velkataakasta huolimatta suomalaiset ovat laiskoja kilpailuttamaan lainojaan.   

Lue lisää Finanssialan tutkimuksen tuloksista!

Kohta ei tarvitse muistaa pankkikortin PIN-koodia

Taiwanissa aiotaan ottaa käyttöön pankkikortti, jolla ostot varmennetaan sormenjäljen perusteella. Kortissa on sormenjälkianturi, joka toimii ladattavalla paristolla. Taiwanilaisten suunnitelmat sormenjälkivarmennuksesta eivät kuitenkaan ole ainoita laatuaan, sillä aiemmin keväällä MasterCard aloitti kokeilut sormenjälkivarmennuksen käytöstä korttimaksamisessa. MasterCard testaa systeemin toimivuutta pilottikokeilussa Etelä-Afrikassa, minkä jälkeen yhtiö toivoo voivansa lanseerata kortin Yhdysvalloissa ensi vuoden alussa. Sormenjälkikorttien rantautumista Eurooppaan pitänee odotella vielä jonkin aikaa.  

Lue lisää tulevaisuuden maksutavoista!

Lähteet: Finanssiala, Uusi Suomi, Talouselämä, ETNThis post first appeared on VertaaEnsin.fi - Talousblogi, please read the originial post: here

Share the post

Uutiskatsaus viikko 23

×

Subscribe to Vertaaensin.fi - Talousblogi

Get updates delivered right to your inbox!

Thank you for your subscription

×