Get Even More Visitors To Your Blog, Upgrade To A Business Listing >>

Uutiskatsaus viikko 11

Viikkokatsaus

Lue viikoittainen uutiskoosteemme, niin tiedät, mitä talousmaailmassa tapahtuu!

Kuluttajien kiinnostus lainoja kohtaan kasvussa

Finanssialan Keskusliiton tuoreen pankkibarometrin (I/2017) Mukaan kuluttajien kiinnostus lainanottoa kohtaan on kasvussa. Vuoden takaiseen tilanteeseen verrattuna etenkin asuntolainat kiinnostavat kotitalouksia aiempaa enemmän, mutta myös kiinnostus kulutusluottoja kohtaan on kasvussa.

Korot saattavat nousta ennakoitua aiemmin

Euroopan Keskuspankki on vihjannut mahdollisuudesta nostaa ohjauskorkoa odotettua aiemmin. Ohjauskoron nosto vaikuttaa kotitalouksien lainoihin, sillä niiden korot on usein sidottu markkinakorkoihin, jotka puolestaan seuraavat ohjauskoron tasoa. Aiemmin korkojen nousun ennustettiin alkavan vuoden 2019 lopulla, mutta tämän hetken arvioiden mukaan Korot Saattavat kääntyä nousuun jo vuoden 2018 lopussa.

Nordea lähtee Ruotsista?

Nordea uhkaa muuttaa pääkonttorinsa pois Ruotsista, jos suunnitteilla olevat pankkimaksujen korotukset toteutuvat. Mahdolliset maksujen korotukset voivat lisätä  Nordean kuluja jopa 450 miljoonalla eurolla. Jos Nordean lähtöuhkaus toteutuu, uuden konttorin sijainniksi ennustetaan Helsinkiä tai Kööpenhaminaa.

Lue lisää: Nordea uhkaa lähteä Ruotsista – Uusi pääkonttori Helsinkiin?

Tulevaisuudessa ei tarvita pankkeja

Osuuspankin digitaalisesta liiketoiminnasta vastaava johtaja Harri Nummela visioi, että perinteiset pankit tulevat katoamaan tulevaisuudessa pankkiasioinnin muuttuessa koko ajan digitaalisemmaksi. Nummela jakaa Bill Gatesin näkemyksen, jonka mukaan ”pankkitoiminta on tarpeellista, mutta pankit eivät.”

Lue myös: Digitsunami iskee pankkeihin

Suomalaiset innokkaita verkkoshoppailijoita

Kaupan liiton selvityksen mukaan suomalaiset ostivat viime vuonna tuotteita verkosta 4,6 miljardilla eurolla, mikä on noin 20% suomalaisten tavaratalojen ja kauppojen liikevaihdosta. Kansainvälisesti vertailtuna verkko-ostosten osuus kulutuksesta on suuri. Yli 40% ostoksista tehdään ulkomaalaisissa verkkokaupoissa. Ulkomailta tilataan etenkin naisten vaatteita, asusteita ja kosmetiikkaa.

Katso vinkkimme turvallisempaan nettishoppailuunThis post first appeared on VertaaEnsin.fi - Talousblogi, please read the originial post: here

Share the post

Uutiskatsaus viikko 11

×

Subscribe to Vertaaensin.fi - Talousblogi

Get updates delivered right to your inbox!

Thank you for your subscription

×