Get Even More Visitors To Your Blog, Upgrade To A Business Listing >>

Mitä tehdä, jos oma pankki ei hyväksy lainaasi?

Pankki sanoo ei

Entä jos pankki sanoo ei lainahakemukselle?

Oletko tottunut hoitamaan kaikki pankkiasiasi samassa pankissa, jossa on ollut töissä Sirkku-tätisi kohta 40 vuotta ja josta koko sukusi on ottanut kaikki lainansa? Siinä tapauksessa voi tulla joskus ikävä shokkina, kun pankki sanoo ”ei” lainapyyntöösi tai sen ehdot lainallesi eivät olekaan ihan sitä, mitä olit odottanut.

Lue myös:  Mikä on N26?

Jos oman pankin toimintaan pettyy, ei kannata luulla olevansa ainoa. Pankkivertailun tuloksista näkee, että suomalaiset ovat monessa suhteessa yhä tyytymättömämpiä pankkeihinsa. Onneksi lainamarkkinoilla riittää kilpailua, ja netissä voit vertailla eri vaihtoehtoja helposti:

Löydä sinulle paras laina

Lue lisää: Virolainen mobiilipankki Pocopay haluaa sekoittaa pakkaa

Jos sinulla on mielestäsi kaikki kunnossa eli olet hakemassa sopivan kokoista velkaa suhteutettuna tuloihisi eikä sinulla ole esimerkiksi luottohäiriömerkintää, voit kokeilla hakea Lainaa jostain muualtakin kuin tutusta ja turvallisesta lähipankistasi (joka on parhaassa tapauksessa muutenkin lakkauttanut kaikki konttorit lähikulmiltasi).

Voit myös harkita lainan hakemista yhteisvastuullisen lainanhakijan kanssa.

Muista, että kilpailuttaminen ja vertaileminen eivät ole koskaan huonoja ideoita! Ne pakottavat myös pankit ja muut rahoituslaitokset panostamaan asiakkaisiinsa kunnolla.

Lue myös: Neljä syytä miksi luottohakemus hylätään

Muiltakin kuin pankeilta saa lainaa

Meillä monilla voi olla mielikuva, että lainaa saisi ainoastaan pankista. Tämä ei kuitenkaan pidä paikkaansa. Lainaa antavat myös monet rahoituslaitokset.

Lue myös: Digitsunami iskee pankkeihin

Pankin ja rahoituslaitoksen ero on se, että pankki on myös rahoituslaitos, mutta rahoituslaitos ei ole aina pankki. Rahoituslaitoksen pääasiallinen liiketoiminta on luotonanto, rahoitusleasing-toiminta tai muu rahoitustoiminta, mutta rahoituslaitos ei voi ottaa vastaan talletuksia tai muita takaisinmaksettavia varoja yleisöltä – toisin kuin pankki.

Vaikka kuluttaja ei voikaan siis tallettaa rahaa rahoituslaitoksiin, voi kuluttaja ottaa niistä lainaa. Esimerkiksi Avida ja Surimo tarjoavat molemmat Suomessa useiden tuhansien eurojen arvosta luottoa olematta varsinaisia pankkeja. Fintech mahdollistaa osaltaan uudenlaiset tavat toimia talouden saralla. Uudet lainayhtiöt ovatkin usein saaneet kehuja nopeasta ja kevyestä lainanhakemusprosesseistaan

Muista myös pienemmät pankit

Suomessa toimii muuten muitakin pankkeja kuin Osuuspankki ja Nordea. Suomessa toimii myös esimerkiksi suuri eurooppalainen jättiläinen Santader, jolta voi saada lainaa jopa 50 000 euroon saakka ja ja ahvenanmaalainen Ålandsbanken.

Lue lisää: Mikä on Santander?

Tai tiesitkö, että myös esimerkiksi BigBank ja Nordax Bank ovat molemmat pankkeja? BigBank on lähtöisin Virosta ja on nyttemmin laajentunut ympäri Baltiaa. Suomessa BigBankista voi hakea lainaa 10 000 euroon saakka yksin ja yhteishakijan kanssa jopa 30 000 euroon saakka. Nordax on taasen alun perinkin pohjoismainen pankki, joka tarjoaa kulutusluottoja 3 000 – 50 000 euron välillä. Huomioi kuitenkin, että suurempiin lainasummiin tarvitsee yhteishakijan.

Lähteet:

FinanssivalvontaThis post first appeared on VertaaEnsin.fi - Talousblogi, please read the originial post: here

Share the post

Mitä tehdä, jos oma pankki ei hyväksy lainaasi?

×

Subscribe to Vertaaensin.fi - Talousblogi

Get updates delivered right to your inbox!

Thank you for your subscription

×