Get Even More Visitors To Your Blog, Upgrade To A Business Listing >>

Minkä ikäisenä voi saada luottokortin?

Minkä ikäiselle luottokortti?Mitkä ovat luottokorttien ikärajat?

Luottokortti on todella kätevä kaveri, koska se tuo turvaa niin maksamiseen kuin matkustamiseenkin kiitos esimerkiksi osto- ja tuoteturvan ja usein luottokortteihin sisältyvän matkavakuutuksen. Siksi useimmille luottokortin hankkiminen tulee ajankohtaiseksi viimeistään siinä vaiheessa, kun matkustaminen ja nettishoppailu alkaa kiinnostaa.

Yksi mahdollisuus on hankkia rinnakkaiskortti, mutta jos tällaista mahdollisuutta ei ole tai haluaa itsenäisyyttä rahan käyttöönsä, oma luottokortti kannattaa hankkia.

Mutta minkä ikäinen täytyy olla, että voi saada luottokortin? Me selvitimme!

Kiinnostaako luottokortti? Voit vertailla sivustollamme ilmaiseksi eri luottokortteja näppärästi:

Löydä sinulle paras luottokortti

Lue lisää: Luottokortti on reissaajan kaveri

Luottokorttien ikärajat

Seuraavassa taulukossa on käyty läpi luottokorttien antajien ilmoittamat vähimmäisikärajat luottokortteihin. Yläikärajoja ei mainittu.

Luottoikärajat min
Aktia 18
DanskeBank 18
Amex 18
Diners 18
Handelsbanken 18
Nordea 18
Säästöpankki 18
Osuuspankki 20
Pop Pankki 18
Santander 18
Hypo 18
Eurocard 24
BankNorwegian 18
St1 18
Stockmann 18
S-Pankki 18
Ålandsbanken 20
SAS Mastercard (SEB) 19

Vertailun perusteella näyttää siltä, että suurimmasta osasta pankkeja voi saada luottokortin heti täysi-ikäisyyden koittaessa. Esimerkiksi St1 ja Säästöpankki antavat kortin tässä vaiheessa – edellyttäen luonnollisesti, että muut ehdot täyttyvät.

SAS:lta (tai oikeammin SEB:ltä) on mahdollista saada kortti vuotta myöhemmin eli 19-vuotiaana, ja 20-vuotiaana luottokortin saa jo melkein kaikista pankeista. Täytyy kuitenkin olla 24-vuotias saadakseen luottokortin EuroCardilta.

Ikä ei ole ainoa peruste luottokortin saamiselle

Tiettyä ikää voidaan pitää eräänlaisena minimivaatimuksena luottokortin saamiselle. Pankki katsoo, että tietyn ikäisenä asiakkaalla on paremmat eväät pitää huoltaan taloudestaan asianmukaisesti. Lisäksi pankki yleensä haluaa, että asiakkaalla on vakituiset tulot eikä häiriömerkintöjä luottorekisterissä.

Kannattaa myös hakea itselleen sopivinta ominaisuuksiltaan ja ehdoiltaan korttia. Paljon matkustava voi arvostaa esimerkiksi Bank Norwegianin luottokortin ominaisuuksista lentopisteitä ja matkavakuutusta.

Toisaalta myös luottokortin ehdot pitää huomioida. Esimerkiksi Aktia World Elite MasterCardissa hakijan vähimmäisvuositulot ovat 60 000 euroa. Kannattaa myös hakea itselleen ja tulotasolleen sopivaa luottorajaa. Saat kortin helpommin, jos et heti tavoittele taivaita. Muista, että luottorajaa voi myöhemmin pyytää nostettavaksi.

Lue myös: Miksi luottohakemukseni hylättiin?

Opiskelijalle luottokortti voi sen sijaan irrota helpommin. Opiskelijastatuksella korttia hakevan ei tarvitse esimerkiksi olla vakituisessa työsuhteessa vaan riittää, jos koossa on 90 opintopisteen edestä korkeakouluopintoja. Opiskelijoille luottorajat saattavat olla alhaisemmat, ainakin aluksi.

Lue lisää: Opiskelija vs työssäkäyvä: kumpi saa luottokortin?

The post Minkä ikäisenä voi saada luottokortin? appeared first on Vertaaensin.fi.This post first appeared on VertaaEnsin.fi - Talousblogi, please read the originial post: here

Share the post

Minkä ikäisenä voi saada luottokortin?

×

Subscribe to Vertaaensin.fi - Talousblogi

Get updates delivered right to your inbox!

Thank you for your subscription

×