Get Even More Visitors To Your Blog, Upgrade To A Business Listing >>

Lainaa jo 18-vuotiaalle?

Lainaa jo 18-vuotiaana?Voiko kahdeksantoistavuotias saada lainaa?

Täysi-ikäistyminen eli 18 vuotta täyttäminen tarkoittaa monille uusia seikkailuja: Saa tehdä mitä haluaa, vaikkapa matkustella minne haluaa ilman, että vanhemmilla on oikeus kieltää sitä.

18-vuotias onkin lain silmissä jo täysivaltainen ja toimintakykyinen aikuinen kansalainen, joka voi tehdä päätöksensä itsenäisesti. Hän voi esimerkiksi äänestää, käydä baareissa – ja ottaa Lainaa.

Lue lisää: Mihin kannattaa Hakea Lainaa ja mihin ei kannata hakea lainaa?

Alle kahdeksantoistavuotiaiden ei pitäisi saada lainaa, sillä nuorten velkaantuminen on haluttu estää lainsäädännöllisin keinoin.  Esimerkiksi 17-vuotiaana lainan saaminen on siis käytännössä mahdotonta. Esimerkiksi rinnakkaiskortin vanhempien luottokorttiin on kuitenkin mahdollista saada.

18-vuotias ei välttämättä saa lainaa

Vaikka lain mukaan 18-vuotias on lähtökohtaisesti oikeustoimikelpoinen ja kykenevä esimerkiksi lainan ottamiseen ei tämä tarkoita, että lainanmyöntäjä olisi pakotettu lainaa myöntämään. Lainanmyöntäjä voi asettaa lainan saamiselle monia ehtoja. Saadakseen lainaa pankista perinteiseen tapaan täytyy usein olla esimerkiksi säännölliset tulot, mikä ei aina ole mahdollista nuorelle, vasta täysi-ikään ehtineelle ihmiselle.

Lue lisää: Kannattaako netistä hakea lainaa?

Jotkut pikavippifirmat myöntävät lainaa 18-vuotiaalle vaikkei tällä olisikaan säännöllisiä tuloja tai takaajia lainalleen. Pikavipeissä on kuitenkin hyvä selvittää lainan todelliset kulut ja laskea, että voi varmasti maksaa lainan aikanaan takaisin.

Houkutteleeko pikavippi? Lue tämä ensin!

Opintolaina voi olla mahdollisuus

Opintotuet ovat olleet kovan keskustelun aiheena jo muutaman hallituksen aikana, ja tällä hetkellä näyttää siltä, että tendenssinä on nostaa lainapainotteisuutta. Opintolaina on osa opintotukea. Kuten kaikki muutkin lainat, myös opintolaina on maksettava takaisin.

Nuoren kannalta kiinnostava ominaisuus on pintolainan erikoisuus eli se, että se on valtion takaama. Lainan takauksen myöntää KELA enintään 30 vuodeksi ensimmäisen lainaerän nostamisesta.

Laina tulee kuitenkin hakea pankista itse. Muista vertailla pankkeja tiukasti, jotta saat parhaat ehdot. Neuvottele siis mahdollisimman matalat korot ja sinulle sopiva takaisinmaksuaikataulu.

Lue myös: Hyvästi, ilmainen opintotuki!

Opintolaina ei ole ainoa laina, jossa vertaileminen ensin kannattaa. Voit vertailla lainavertailussamme näppärästi eri lainoja vaikkapa lainasumman tai käyttötarkoituksen mukaan:

Vertaile lainoja!

Lue lisää: Muista nämä asiat lainaa hakiessa

Luottokortti 18-vuotiaalle?

Monelle nuorelle luontevin paikka kysyä lainaa ei kuitenkaan välttämättä ole pankki vaan vanhempien taskut. Kaikille ystäviltä ja sukulaisilta lainaaminen ei kuitenkaan ole mahdollista, jolloin erilaisia vaihtoehtoja on tarpeen kartoittaa.

Luottokortti on monelle ensimmäinen askel, sillä luottokortilla maksaminen esimerkiksi lentoja varatessa tai hotellihuonetta varatessa on tyypillistä tai jopa suositeltavaa. Luottokortteja havitteleva voi joutua huomaamaan, että myös luottokortteja saadakseen täytyy olla muutakin kuin 18-vuotias. Myös esimerkiksi luottorekisterin on oltavan yleensä puhdas.

Voit näppärästi vertailla eri luottokortteja luottokorttivertailussamme.

The post Lainaa jo 18-vuotiaalle? appeared first on Vertaaensin.fi.This post first appeared on VertaaEnsin.fi - Talousblogi, please read the originial post: here

Share the post

Lainaa jo 18-vuotiaalle?

×

Subscribe to Vertaaensin.fi - Talousblogi

Get updates delivered right to your inbox!

Thank you for your subscription

×