Get Even More Visitors To Your Blog, Upgrade To A Business Listing >>

N26 – mikä tämä uusi pankki oikein on?

N26N26 tarjoaa ilmaisia pankkipalveluita

Haluaisitko ilmaisen pankkitilin? Se on mahdollista nyt, kun fintech myllää alaa ja uusia yrittäjiä ilmaantuu kuin sieniä sateella!

Lue myös, miten kauppa käy Kiinassa WeChat-sovelluksella!:

Yksi uusista yrittäjistä on N26. Kyseessä on berliiniläislähtöinen start-up, joka sai äskettäin pankkilisenssin Euroopan Unionin alueelle, mikä on antanut ison sysäyksen laajentumiselle. Nyt sen tuotteet ja palvelut ovatkin saatavilla myös Suomessa.

Tällä hetkellä N26 tarjoaa kuluttaja-asiakkailleen pankkipalveluita, mutta aikoo tulevaisuudessa laajentaa toimintaansa Muun Muassa vakuutuksiin. Itse asiassa korkeamman tason N26-käyttäjille luvataankin jo ”maailmanlaajuinen vakuutus”. Se on tosin tällä hetkellä saatavilla vain Irlannissa.

Lue myös pankkien mobiililompakoista!

Mikä on N26?

N26 aloitti ”pelkkänä” mobiilisovelluksena, mutta pankkilisenssinsä ansiosta se on nyt ottanut uusia askeleita ja voit saada N26-pankista pankkitilin ja luottokortin. Keskiössä on edelleen mobiilisovellus, jonka käyttäjä lataa puhelimeensa ja jonka avulla N26 toimii. Pankki mainostaakin itseään pankiksi, joka on suunniteltu toimimaan 2000-luvulla eli mahdollisimman käyttäjäystävälliseksi.

N26 luottaa erottuvansa hyvin suunnitellulla sovelluksella, joka mahdollistaa reaaliaikaisen taloudenpidon. Jos esimerkiksi ostat jotain luottokortillasi, voit saman tien nähdä sovelluksestasi samaisen transaktion. Sovellus näyttää siis reaaliajassa taloutesi tilan.

Voit vaikkapa seurata, kuinka paljon käytät rahaa ulkona syömiseen tai vaikkapa vaatteisiin kuukaudessa. Sovelluksesta voi myös estää luottokortin käytön ja avata sen uudelleen. Sovelluksessa voi estää myös esimerkiksi rahan nostamisen automaateista määräajaksi.

Miten N26 toimii?

  1. Lataa sovellus puhelimeesi. 
  2. Ota esille passisi. 
  3. Aloita videopuhelu sovelluksessa N26:n kanssa. Seuraa videopuhelun ohjeita.
  4. Sinun täytyy näyttää passisi ja vastata esitettyihin kysymyksiin.
  5.  Voit lopettaa videopuhelun ohjeiden mukaisesti. 
  6. Sinulle lähetetään MasterCard-luottokortti.

N26 lupaa, että hakemisprosessi vie vain muutaman minuutin (kahdeksan minuuttia tarkalleen ottaen!) ja että voit tehdä sen kokonaan netissä.  

Bisnesmalli

Jos N26 tarjoaa tällä hetkellä muun muassa pankkitilin ja luottokortin ilmaiseksi (luottokorttitarjous on voimassa vuoden 2017 helmikuuhun saakka) niin millä se aikoo tehdä rahaa? Käytännössä N26 käyttää esimerkiksi peleistä tuttua ansaintalogiikkaa. Se tarjoaa riisutun perusmallin ilmaiseksi tai hyvin pienellä hinnalla.

Rinnalla kuluttajalle tarjotaan monipuolisempaa, niin sanottua Premium-tiliä, joka on mahdollista saada korkeampaa hintaa vastaan. N26:n premium-tili on nimeltään N26 Black.

N26-tilien erot: N26 Perustili

0 € / kk

N26 Black

Premium-tili 5,90 € / kk

Henkilökohtainen pankkitili sovelluksessa, välittömästi toimiva MoneyBeam-rahansiirto, reaalikaikaiset ilmoitukset Perustason MasterCard, hinta 2,90 helmikuun 2017 jälkeen, siihen saakka ilmainen X
Personoidut päivitykset, tietoja kulutuksesta, mahdollisuus kustomointiin X X
Valuutan vaihtaminen TransferWisella X X
Vakuutukset Ei Muun muassa matkavakuutus. (vakutuukset vain Irlannissa)
MasterCard-luottokortti Perustason MasterCard, hinta 2,90 helmikuun 2017 jälkeen, siihen saakka ilmainen Musta MasterCard
Ei valuutanvaihtokuluja maksaessasi MasterCardilla X X
Rahan nostaminen automaateista MasterCardilla euroissa 5 nostoa / kk ilmaista, sen jälkeen 2 euroa per nosto 5 nostoa / kk ilmaista, sen jälkeen 2 euroa per nosto
Rahan nostaminen automaateista MasterCardilla muissa valuutoissa 1,70 % Ilmaista

Koska sovellus on kehitetty Berliinissä, on sen tarjonnassa nähtävissä vertailu saksalaisiin pankkeihin saksalaisiin tapoihin toimia: Saksassa monet pankit nipistävät esimerkiksi pienen komission siitä, jos asiakas maksaa luottokortillaan jossakin muussa valuutassa kuin euroissa. Sen sijaan esimerkiksi suomalaisissa pankeissa tällaista käytäntöä ei ole juurikaan ollut.

Samoin monet suomalaisten pankkien myöntämät MasterCardit tuovat mukanaan esimerkiksi tuote- ja ostoturvan ja matkavakuutuksen.

Muun muassa Aktian vuosimaksuton MasterCard Gold Credit -luottokortti on tarjolla kaikkien pankkien asiakkaille, minkä lisäksi se tarjoaa muun muassa matkavakuutuksen.

Mikä olisi juuri sinulle paras luottokortti? Löydät sen helposti ilmaisesta luottokorttivertailustamme! 

Lähteet:

N26, Techcrunch, Techcrunch

The post N26 – mikä tämä uusi pankki oikein on? appeared first on Vertaaensin.fi.This post first appeared on VertaaEnsin.fi - Talousblogi, please read the originial post: here

Share the post

N26 – mikä tämä uusi pankki oikein on?

×

Subscribe to Vertaaensin.fi - Talousblogi

Get updates delivered right to your inbox!

Thank you for your subscription

×