Get Even More Visitors To Your Blog, Upgrade To A Business Listing >>

Vertaile ja kilpailuta ainakin kerran vuodessa

kilpailutaVertaileminen kannattaa aina, sillä se takaa kuluttajille halvemmat hinnat, sopivammat tuotteet ja toisaalta auttaa yhtiöitä pysymään valppaina tarjoamaan asiakkaille – sekä uusille ja vanhoille – parempia etuja.

Vaikka kaikki tietävät kilpailuttamisen ja vertailemisen edut, harva jaksaa kilpailuttaa jokaista asiaa koko ajan. Kilpailutettavia palveluitahan on loputtomiin alkaen katsastuksesta ja päättyen asuntolainaan. Joillakin vertaileminen saattaa alkaa heti aamusta, kun katsotaan päivän ruokatarjoukset.

On kuitenkin joitakin tuotteita ja palveluita, jotka todella kannattaa vertailla ja kilpailuttaa, vähintään Kerran Vuodessa.

Alennuksia saa usein vain ensimmäiselle vuodelle

Kaupankäynnissä on tärkeää saada asiakas vakuutettua. Jotta asiakas saadaan tekemään lopullinen ostopäätös, tarvitaan usein jokin pieni koukku, esimerkiksi tarjous tai etuus. Tämän vuoksi monissa sopimuksessa ensimmäiseen vuoteen liittyy etuja ja alennuksia. Esimerkiksi vakuutuksissa saattaa olla tärppinä kuluttajille, että ensimmäisen vuoden ajaksi saa irtaimistonsa vakuutettua puoleen hintaan. Mutta vain ensimmäisen vuoden ajaksi.

Samanlaisia houkutuksia on myös muun muassa luottokorteissa. Esimerkiksi Amex-luottokortti  tarjoaa ensimmäisen vuoden jäsenyysmaksun 0 euron hintaan, kun muutoin jäsenyys maksaa 170 euroa vuodessa.

Vertaile siis ainakin kerran vuoteen:

  • Luottokortti. Onko hinta edelleen kohdillaan? Tarvitsetko ehkä nyt erilaisia ominaisuuksia kuin viimeksi, kun vertailit?
  • Pankki. Hetkinen, milloin edes viimeksi tuli mietittyä, mikä on minulle edullisin ja paras pankki?
  • Netti- ja puhelinliittymä. Operaattorit kilpailevat kovasti tarjoamalla uusille asiakkaille erilaisia alennuksia ja etuuksia. Ota niistä kaikki irti, älä tyydy pelkän maksajan rooliin.
  • Sähkösopimus. Sähkön hinta tuntuu koko ajan nousevan eikä koskaan laskevan. Viimeaikaiset jättikorotukset sähkön hintaan ovat herättäneet monet miettimään, miten sähkölaskua saisi pienemmäksi. Esimerkiksi Energiavirasto tarjoaa vertailua.
  • Vakuutukset. Kotivakuutus, autovakuutus, matkavakuutus… Vakuutuksissa on kiinni iso pinkka rahaa, joten kilpailuttaminen kannattaa. Jos sinulla on useita vakuutuksia, voit kilpailuttaa ne kaikki kerralla sen sijaan, että kilpailuttaisit vakuutukset yksitellen.

Lue myös: Mitkä ovat pankkien palvelumaksut?

Miten vertailen ja kilpailutan?

Vertaileminen ja kilpailuttaminen saattavat tuntua erittäin aikaavieviltä ja turhauttavilta puuhilta. Kysymys ei kuitenkaan ole siitä, että ajetaan autolla 100 kilometriä, jotta säästetään yhden sentin verran tankatessa polttoainetta.

Ensimmäinen askel vertailuun ja kilpailuttamiseen on netti. Netissä vertaileminen on helppoa ja nopeaa. Suosi siis Internetin vertailusivustoja (valitse puolueeton vertailusivusto), jotka ovat nimenomaan tarkoitettu eri palveluntarjoajien tuotevalikoiman vertailuun. Näin varmistat itsellesi erinomaiset perustiedot tuotteista koskien muun muassa hintahaarukkaa ja markkinoiden valikoimaa.

Kun olet tehnyt netissä vertailuja ja päätynyt ehkä kolmeen varteenotettavaan vaihtoehtoon, on hyvä käydä myös nykyisen palveluntarjoajan pakeilla hetkeksi. Voitkin ilmoittaa aikeistasi vaihtaa kilpailijalle nykyiselle palveluntarjoajallesi. Heillä on kaikki syyt tehdä sinulle usein uusi tarjous, jonka harkitseminen usein kannattaa.

Voit vertailla sivustollamme helposti ja ilmaiseksi luottokortteja ja lainoja:

Vertaile luottokortteja

The post Vertaile ja kilpailuta Ainakin Kerran Vuodessa appeared first on Vertaaensin.fi.This post first appeared on VertaaEnsin.fi - Talousblogi, please read the originial post: here

Share the post

Vertaile ja kilpailuta ainakin kerran vuodessa

×

Subscribe to Vertaaensin.fi - Talousblogi

Get updates delivered right to your inbox!

Thank you for your subscription

×