Get Even More Visitors To Your Blog, Upgrade To A Business Listing >>

Luottokorttien matkavakuutukset esittelyssä

luottokorttien matkavakuutukset vertailussa

Luottokortteihin kuuluu usein ostoturva, eli vakuutus kortilla ostetuille tuotteille niiden rikkoutumisen, katoamisen tai varkauden varalta. Moni ei kuitenkaan tiedä, että luottokortteihin sisältyy usein myös matkavakuutus: sellainen löytyy kuitenkin yli 20 suomalaisesta luottokortista! Matkavakuutusehdot ja kattavuus vaihtelevat kuitenkin korttien välillä.

Luottokortin vai vakuutusyhtiön matkavakuutus?

Monet hankkivat erillisen matkavakuutuksen vakuutusyhtiöltä, vaikka oma luottokortti saattaisi sisältää yhtä kattavan vakuutuksen. On myös hyvä miettiä, mitä haluaa matkavakuutukselta. Hinnan lisäksi kannattaa selvittää, koskeeko vakuutus myös matkatavaroita, kuinka pitkälle matkalle vakuutus on voimassa ja ovatko perheenjäsenet myös vakuutettuja. Matkavakuutuksia on tarjolla hyvin vaihtelevin hinnoin ja vakuutusehdoin, joten vertailu kannattaa.

Me naiset -lehdessä julkaistussa luottokorttien ja vakuutusyhtiöiden matkavakuutusvertailussa löytyi vakuutusyhtiöiltä kallein sekä halvin matkavakuutus. Tosin myös Luottokorttien Matkavakuutukset ovat vakuutusyhtiöiden myöntämiä. Vakuutuksen voimassaoloehto on usein, että matka tulee maksaa kyseisellä luottokortilla ainakin suurimmaksi osaksi. Joissain tapauksissa tämä tarkoittaa matkakulujen tai myös majoituskulujen maksamista kortilla. Muutamaan luottokorttiin sisältyy kuitenkin vakuutus, johon ei vaadita matkan maksamista luottokortilla.

Lue myös: luottokortti mukaan matkalle

Luottokorttien matkavakuutukset ovat myös vakuutusyhtiöiden myöntämiä

Listasimme kaikki luottokortinmyöntäjät, jotka tarjoavat matkavakuutuksen sisältäviä luottokortteja Suomessa:

Luottokortin tarjoaja Matkavakuutuksen tarjoaja
Aktia Folksam Vahinkovakuutus
Amex ACE Europe
Diners Club/SEB Kort Eurooppalainen
Danske Bank ACE Europe
Eurocard/SEB Kort Eurooppalainen
Handelsbanken If
Nordea AIG
Säästöpankki LähiTapiola
SAS Eurobonus/SEB Kort Eurooppalainen
Pop-Pankki LähiTapiola
Ålandsbanken AIG

HUOM! Myös OP tarjoaa Visa Gold-korttia, johon sisältyy matkan peruuntumisturva, mutta vakuutus ei koske esim. sairauskuluja eikä matkatavaroita.

Matkavakuutuksien kattavuuksissa suuria eroja korttien välillä

Luottokorttien matkavakuutukset sisältävät yleensä ainakin sairauskulujen korvaukset, matkan peruutusturvan sekä matkatavaravakuutuksen. Korvaussummissa ja matkatavaroiden omavastuuosuuksissa on eroja, mitkä on hyvä tarkistaa vakuutusehdoista. Lisäksi matkan voimassaolo-alue sekä kesto voivat vaihdella. Esimerkiksi Aktia Goldin matkavakuutus on voimassa vain 45 päivän matkalla, mutta Amex Goldin matkavakuutus on voimassa jopa 120 päivän pituisella matkalla. Jotkut matkavakuutukset koskevat vain ulkomaanmatkoja, toiset myös kotimaanmatkoja. Usein mukana matkustavat puoliso sekä lapset ovat myös vakuutettuja.

Listasimme matkavakuutuksen sisältävät suomalaiset luottokortit:

Voit vertailla yli 20 matkavakuutuksen sisältävän luottokortin matkavakuutuksien ehtoja täällä

Premium korteissa erittäin laajat ja hulppeat matkavakuutukset

Premium-luottokortit tarjoavat myös nimensä mukaan myös premium-tason matkavakuutuksen, jotka on kattavampi kuin tavallisen vakuutuysyhtiön matkavakuutus. Esimerkiksi Aktian World Elite Mastercardin matkavakuutukseen kuuluu muun muassa matkatavaroiden korvaus jopa 3400 euroon asti, ja vakuutus on voimassa kaikilla matkoilla, vaikka et maksaisi matkaa kyseisellä kortilla. Lisäksi kortti sisältää congierce-palvelun ja Priority Pass -kortin, jolla pääsee lentokenttäloungeihin.

Amex Platinum-kortin matkavakuutus on kuitenkin kaikista kattavin: kortti kattaa myös akuutin hammahoidon matkalla, matkatavarat jopa 300 euroon asti, vuokratun ajoneuvon varkauden tai vahingoittumisen 75 000 euroon asti. Kortti tarjoaa matkavakuutuksen myös ulkomailla välivuotta viettävälle lapselle monen muun edun lisäksi! Luottokortin vuosimaksu on huimat 700 euroa, mutta edut ovat todellista premium-tasoa.

Lue myös mitä kaikkia muita etuja premium-luottokortteihin sisältyy

Jos sinulla ei ole luottokorttia, johon sisältyy matkavakuutus, mutta harkitset sellaisen hankkimista, voit vertailla helposti eri luottokortteja vertailussamme:

Vertaile kaikkia luottokortteja

Lähteet:

Fine

MeNaiset

The post Luottokorttien matkavakuutukset esittelyssä appeared first on Vertaaensin.fi.This post first appeared on VertaaEnsin.fi - Talousblogi, please read the originial post: here

Share the post

Luottokorttien matkavakuutukset esittelyssä

×

Subscribe to Vertaaensin.fi - Talousblogi

Get updates delivered right to your inbox!

Thank you for your subscription

×