Get Even More Visitors To Your Blog, Upgrade To A Business Listing >>

Diverse metode pentru a obtine backlink-uri

Tags: backlinkuri
Backlink-urile sunt principalul factor care influenteaza direct pozitia in rezultatele cautarii si asta pentru ca un website este apreciat foarte mult in functie de numarul de backlink-uri care trimit catre acesta dar mai ales de calitatea si provenienta acestora.
Din aceasta cauza obtinerea de backlink-uri a devenit o preocupare tot mai mare pentru foarte multi webmasteri care uneori in lupta pentru a obtine backlinkuri valoroase uita de continut.

Nevoia de a obtine rezultate cat mai bune in cautari si indirect trafic mai mare a dus la crearea diverselor modalitati pentru obtinerea acestor backlink-uri.

Exista diverse metode prin care se pot obtine backlink-uri si pe zi ce trece inventivitatea fiecaruia descopera tot mai multe metode pentru a obtine aceste backlink-uri.

In ultima perioada am observat ca exista tot mai multe pachete care ofera backlink-uri contra cost dar nu cred ca fiecare dispune de un buget pentru a cumpara astfel de linkuri, in plus cumpararea unor astfel de link-uri prezinta riscul de a fi penalizat cu toate ca si in acest mod fiecare va apela la diverse trucuri pentru a nu fi depistat de Google dar oricat am cumpara astfel de linkuri platite cred ca fiecare va incerca sa obtina si pe cont propriu backlink-uri gratuite.

Desi se pot obtine backlink-uri gratuite aplicarea acestor metode necesita oarecum mult timp astfel ca in locul banilor trebuie investit mult timp si rabdare pentru a obtine rezultate bune.Inscrierea in directoare web

Inscrierea in directoare web este o metoda destul de populara si din ce in ce mai folosita este un modalitate buna pentru a obtine backlink-uri dar care necesita timp tocmai de aceea daca tot inscrii in directoare macar alege-le pe cele mai importante si care nu necesita link reciproc.

Inscrierea in directoare de articole

Metoda este identica cu cea de inscriere in directoare web decat ca aici va trebui sa inscrieti articolele.Aceasta metoda inca are un efect bunicel desigur daca alegeti cu grija directoarele de articole.

Chiar si in cazul in care inscrieti in directoare nu prea importante metoda poate da rezultate bune dar prin inscrierea intr-un numar mare de directoare.Unele dintre ele insa chiar nu merita efortul si timpul consumat pentru a inscrie articolele in directoare.


Inscrierea in agregatoare de feed RSS

La fel ca si la inscrierea in directoare web se poate apela si la inscrierea feed-ului in agregatoare RSS, chiar daca nu exista asa de multe agregatoare de feed romanesti unele dintre ele ofera avantajul ca preia automat RSS astfel ca poti primii backlinkuri noi de fiecare data cand adaugi continut.

Schimb de link-uri

Aceasta practica este des intalnita printre bloggeri si recomand folosirea doar in cazul in care blogul catre care vrei sa pui linkul are un continut bun si este bine indexat iar Page Rank-ul este bun si este din acelasi domeniu cu cel al blogului personal.

Deasemeni linkul reciproc scade putin valoarea backlink-ului de aceea multi accepta si schimb de link prin variantele 2 way,3 way sau chiar 4 way.

La fel verifica catre cine vrei sa pui link ca nu cumva acesta sa fie penalizat pentru ca in felul acesta un link exchange nu iti va fi de nici un folos din contra acesta poate fi daunator.


Bloguri satelit

Crearea altor bloguri mai mici care sa trimita catre blogul central reprezinta o alta metoda prin care puteti obtine backlink-uri de calitate si asta mai ales pentru ca aveti un control total asupra acestora.

In acest mod poti crea review-uri catre blogul principal in care sa-l recomanzi poti crea backlink-uri cu anchor text si la fel se pot crea linkuri contextuale de calitate, iar in acest fel vei obtine si cativa vizitatori targetati.

Dezavantajul este timpul mare care trebuie alocat pentru a creea aceste bloguri satelit si este nevoie pentru un efect mai bun si o optimizare a acestora.

Retele de bloguri


Inscrierea in diverse site-uri speciale destinate bloggerilor iti va permite sa afisezi linkul in profilul tau deasemeni poti pune link direct catre articole si astfel iti poti intari si contextual backlink-urile create.

Pe langa faptul ca backlink-urile obtinute iti vor aduce un trafic substantial, poti starni reactiile bloggerilor din acea comunitate care iti pot aduce noi backlink-uri si care probabil se vor abona la blogul tau sau te vor trece in blogroll dar asta depinde de continutul blogului personal.

Comentarii pe bloguri


Gasirea unor bloguri care activeaza pe acelasi domeniu cu cel personal permite crearea de noi backlink-uri prin comentarea diverselor articole si plasarea unui backlink cu anchor text.

Aveti de castigat mai ales daca blogul vostru ofera informatii utile si continut interesant iar comentariul a fost util si bine plasat, atunci aveti mari sanse ca acesta sa nu fie sters si exista si posibilitatea ca adminul blogului pe care ati plasat comentariul sa va treaca in blogroll.Anunturi gratuite

Exista o multime de site-uri pe internet care permit publicarea unui anunt si plasarea unui link in cadrul acestuia iar unele dintre ele au chiar foarte multi vizitatori si un Page Rank bunicel asa ca eu zic ca se merita postarea unui anunt pe astfel de site-uri.

Singurul dezavantaj e ca multe dintre ele au aproximativ 30-60 zile valabilitatea anuntului timp dupa care va trebui sa reinnoiti anuntul.

Comunicate de presa

Inscrierea in comunicate de presa ofera pe langa posibilitatea obtinerii unui backlink de calitate de pe site-uri cu autoritate si posibilitatea obtinerii unei expuneri in media sau asa zisa publicitate gratuita.

In cazul in care te pricepi la scris si stii cum sa atragi curiozitatea ai destule sanse sa atragi un trafic bunicel iar daca si continutul blogului catre care atragi curiozitatea prezinta informatii valoroase atunci vei fi destul de mediatizat cat sa atragi noi reactii si indirect alte backlink-uri.

Link in semnatura

Inscrierea pe diverse forumuri care ofera posibilitatea de a pune link dofollow in semnatura este o alta sansa de a obtine un backlink.

Chiar daca in ultima perioada Google nu mai pune accent prea mult pe aceste backlink-uri ele pot proveni de la forumuri cu autoritate si mai ales daca sunt din acelasi domeniu cu cel personal un numar considerabil de linkuri obtinut de pe aceste forumuri va avea un impact pozitiv.

Leapsa

Aceasta tehnica este folosita mai mult pe blogurile din .ro si este foarte simpla astfel ca la sfarsitul fiecarui articol puteti trimite o provocare ( Leapsa) catre alti bloggeri pentru a cere si altora sa scrie despre acel subiect.

De obicei cei care vor accepta provocarea vor pune link catre acel articol de la care a pornit si in modul acesta puteti obtine backlink-uri si cativa vizitatori.


Advertoriale gratuite


Scrierea de advertoriale in locul altor bloggeri este o noua sursa de a obtine un backlink de calitate si pentru a mari putin brandul personal.Metoda este extrem de simpla pur si simplu scrii articole pentru altii si in schimb vei obtine unul sau doua backlink-uri si de multe ori poti cere sa se specifice si sursa sau numele celui care a scris articolul pentru a intari brandul personal.

Desigur acest lucru va fi cu atat mai util cat blogul sau site-ul pentru care scrieti advertoriale are o autoritate buna si nu a fost sanctionat sau penalizat inainte deci intereseaza-te putin inainte ca altfel e posibil sa pierzi timpul scriind degeaba pentu altii.Schimb de advertoriale

La fel ca in cazul in care scrii advertoriale pentru alte persoane poti accepta schimbul de advertoriale.Mai ales in cazul in care esti intr-o criza de inspiratie sau nu esti suficient de pregatit intr-un anumit domeniu poti accepta un astfel de schimb mare atentie sa verifici inainte de a publica advertorialul ca acesta sa nu fie copiat pentru ca risti sa fii penalizat.

La fel reamintesc mare atentie la link-urile catre cel care faci trimitere.In cazul in care acesta are articole copiate pe blog sau are un Page Rank mic pur si simplu nu se merita.


Bookmarking

Exista cateva site-uri de bookmarking care ofera dofolow si pe la noi cei drept nu prea multe dar avantajul este ca pe langa un backlink cu anchor text pe care il putem obtine folosind aceste site-uri acestea aduc si ceva trafic in plus.

Profil

Inscrie-te pe site-uri cu autoritate mare si creeaza un profil unde poti sa pui si linkul de la website-ul personal.

Daca iti faci si cativa prieteni pe respectivele site-uri e foarte posibil ca acestia sa raspandeasca link-ul si in acest mod poti sa atragi si cativa vizitatori noi.Consultanta la schimb pt linkOdata ce ai obtinut o anumita notorietate si ai castigat anumiti simpatinzanti acestia probabil vor percepe sfaturile tale ca fiind foarte importante asa ca e posibil ca unele persoane sa iti ceara diverse informatii, sfaturi …

In acest caz ii poti ajuta si poti sa-i rogi in schimb sa puna linkul tau pe website-ul lorin semn de apreciere.

Este convenabil pentru ambele parti dar acest caz se intampla rar pentru ca majoritatea celor care va urmaresc pun deja link catre voi..Guest post-uri


Scrierea de guest post-uri pentru diverse bloguri care au o capatat o anumita notorietate este o metoda foarte eficienta pentru a obtine backlink-uri de calitate de pe diverse bloguri cu autoritate si Page Rank mare.

Aceste guest post-uri necesita destule resurse si in special trebuie alocat mult timp pentru a gasi persoane care sa accepte guest post-uri si mai ales pentru a scrie un articol de calitate cu continut cat mai interesant si in acelasi timp sa atraga curiozitatea cititorilor daca vreti si ceva trafic de pe urma acestui backlink.Acestea sunt principalele metode prin care se pot obtine backlink-uri gratuite bineinteles exista si alte metode dar am ales sa le public pe cele care sunt la indemana oricui.

Voi incerca sa updatez periodic lista pentru a publica cele mai bune informatii.


This post first appeared on Money Club, please read the originial post: here

Share the post

Diverse metode pentru a obtine backlink-uri

×

Subscribe to Money Club

Get updates delivered right to your inbox!

Thank you for your subscription

×