Get Even More Visitors To Your Blog, Upgrade To A Business Listing >>

Hvordan bytte bank?

Hvordan bytte bank?

Det kan være mye å spare i året på å bytte bank og få bedre betingelser på både lån og sparemidler. Det krever hverken mye tid eller energi å bytte bank, i motsetning til hva mange kanskje forespeiler seg.

Vi ønsker oss alle beste mulige betingelser på lånene og spareformene vi har i Banken. Likevel viser undersøkelser fra Finansportalen at bare 41 prosent av oss byttet eller reforhandlet én eller flere Bank- og forsikringstjenester i løpet av 2017. Det betyr at nordmenn potensielt går glipp av flere tusenlapper i året ved å forbli kunde i den samme banken år etter år.

På Samlino.no kan du sammenligne bankprodukter og bytte bank. Hva ønsker du å sammenligne?

Bytte bank

Sammenlign banker her Finn beste rente og bytt bank!

En tommelfingerregel er å holde seg jevnlig oppdatert på betingelsene du har i dag, og hvorvidt disse er gode i forhold til andre muligheter. For mange vil det lønne seg å be sin bank om bedre betingelser, eller å Bytte Bank for en eller flere banktjenester.

Her er den enkle oppskriften for å bytte bank:

  1. Sammenlign banker
  2. Kontakt ny bank for å få tilbud
  3. Signer tilbudet med BankID
  4. Banken overfører lån og innskudd

1. Sammenlign banker

Bytter du bank for å få bedre rente på dine sparepenger, eller for å betale mindre i renter på boliglånet? Kanskje ønsker du å refinansiere dyr kredittgjeld eller smålån, eller er på utkikk etter bedre bankbetingelser generelt?

Det første og avgjørende steget ved et bankbytte er å sammenligne bankalternativer. Vi anbefaler deg å få en full oversikt over bankbetingelsene dine i den nåværende banken du har. Betingelsene dine skal til enhver tid være oppdatert i nettbanken, samt på kontoutskrifter og i lånepapirene dine. Deretter bør du gjøre deg kjent med betingelsene i andre banker.

Et absolutt minimumskrav er at du har like gode betingelser som banken tilbyr nye kunder. Dersom dette ikke er tilfellet, bør du kontakte banken og forhandle deg til bedre betingelser. Har du funnet en bank som gir deg bedre betingelser, kan du gå til banken din med dette som grunnlag for å justere i dine eksisterende betingelser. 

Sammenlign banker her Få full oversikt over bankmarkedet og velg beste bank for deg

Bytt bank dersom du kan få bedre rentevilkår

Ikke gå glipp av denne! Slik sparer du kr 14.700 på å bytte ulike banktjenester – i året

2. Kontakt ny bank for å få tilbud

Dersom din nåværende bank ikke kan imøtekomme betingelsene du forespør, og du har funnet en bank som er aktuell for deg, er tiden inne for å bytte bank.

Dagene hvor du var nødt til å personlig møte opp i bankens filial er for lengst lagt bak oss. Med BankID, som fungerer som legitimasjon og signatur, kan du i de aller fleste tilfeller enkelt opprette nye kundeforhold på nett. På denne måten påløper det heller ingen kostnader. Deretter bestiller du de banktjenestene du ønsker.

Om du ønsker å avslutte en konto kan det hende banken krever avslutningsgebyr. En løsning for å unngå dette er å beholde kundeforholdet i banken og la et mindre beløp bli gjenstående på kontoen. Dette kan være en fordel dersom du i fremtiden vil bytte tilbake – det er alltids en mulighet for at bankens betingelser blir bedre.

Har du dyr kredittgjeld? Med dette grepet kan du spare titusener av kroner

3. Signer tilbudet med BankID

Har du kontaktet din nye bank gjennom nett eller telefon, får du tilsendt avtaler til signering. I noen tilfeller må du møte opp på postkontoret for å legitimere deg, men som nevnt ovenfor er også Bank-ID en funksjon for dette.

4. Banken overfører lån og innskudd

Din nye og gamle bank er forpliktet til å hjelpe deg med etablering og flytting av kundeforholdet. Med andre ord behøver du ikke å ta på deg jobben med overføringen av penger og avslutning av gamle kontoer.

Hvis du har et lån som du ønsker å flytte, må du først søke om å få innvilget lån i den nye banken. Dette kan du i de fleste tilfeller søke om direkte på bankens nettsider. Bytter du boliglån vil mange banker også stille krav om at du har lønnskonto i samme bank.

Mange lurer på følgende: Bør jeg spare eller nedbetale lån?

Bytte bank - Banken hjelper deg!

The post Hvordan bytte bank? appeared first on Blogg og sparetips.This post first appeared on 5 Ganger Du Ikke Bør Betale Med Kredittkort, please read the originial post: here

Share the post

Hvordan bytte bank?

×

Subscribe to 5 Ganger Du Ikke Bør Betale Med Kredittkort

Get updates delivered right to your inbox!

Thank you for your subscription

×