Get Even More Visitors To Your Blog, Upgrade To A Business Listing >>

Januarsalg: Se hva du faktisk sparer mest på

Januarsalg: Her sparer du mest

Omtrent alt du finner er på salg i januar. Betyr det likevel at du gjør et godt kjøp? Ikke la deg bli villedet av alle lokkeprisene. Vi gir deg tips til hva du egentlig sparer mest på denne måneden. 

Nytt år, nye muligheter og nye handleposer med salgsvarer vi aldri får bruk for. Kjenner du deg igjen?

I år som i fjor blir vi bombandert av salg og fristende tilbud på nyåret. Såkalte “sjokkpriser” er ikke nødvendigvis sjokkerende lave, men likevel blir vi lokket til å kjøpe.

Skal du handle på januarsalget?

Da bør du betale med kredittkort. Grunnen er enkel: Kjøp med kredittkort gir deg rettigheter lovfestet i Finansavtaleloven, og det betyr at du har kjøpsbeskyttelse. Skulle det du kjøper ha feil eller mangler, ikke bli levert, eller du opplever svindel, kan du kreve å få pengene tilbake. Like lett er det derimot ikke hvis du betaler med et ordinært bankkort.

Sammenlign beste kredittkort Det tar under ett minutt

Dette sparer du penger på å kjøpe nå

Det er ikke gull alt som glimrer, heter et kjent ordtak. Det samme gjelder for januarsalget! Nedenfor får du gode råd og den ultimate oversikten over hva du bør satse på å kjøpe for å spare penger, og hva du med fordel kan velge bort. Januarsalg

Men først: planlegg!

Det viktigste for å unngå å gå i salgsfellene er å planlegge i ro og mak, uten all ytre stimuli. Tenk deg godt om før du går ut – ikke kjøp noe bare “fordi det er på salg”. Dra i stedet nytte av januarsalget ved å kjøpe noe du uansett har behov for å skaffe deg, enten det er til garderoben eller hjemmet.

Mangler du et godt budsjett: Her får du en gratis budsjettmal, samt gode tips til budsjettering!

Oppussing 

Dersom du trenger å investere i noe som varmer opp hjemmet i vinterkulden, kan du spare store summer om du gjør dette i januar. Flere byggvarekjeder reduserer prisene på både varmeovner, gulvvarme og varmepumper i denne perioden. I tillegg vil du ofte finne gode prisreduksjoner på varer som fliser, skifter, marmor, baderomsmøbler og badekar. Hvis du skal pusse opp badet ditt kan det være lurt å tenke på å kjøpe toalett, dusj og badekar i denne perioden.

For å gjøre slike innkjøp på januarsalget enda rimeligere, finnes det kredittkort med cashback. DNB er et eksempel på en tilbyder som gir 10-15% rabatt på utvalgte butikker innen hus og interiør. På våre sammenligningssider har vi samlet alle kredittkort som tilbyr penger tilbake på slike kjøp. Her kan du dermed finne et kredittkort som kan gjøre interiørdrømmene enda litt billigere.

Sammenlign kredittkort med cashback Få ekstra rabatt på kjøp

Januarsalg

Møbler

Er du på jakt etter en ny sofa, kan januarsalget være en god mulighet til å spare penger. Andre større varer som seng, madrass og spisestue, vil også kunne gi deg god uttelling på januarsalget. I motsetning til små interiørprodukter som man sparer lite på, vil 20-30 prosent avslag på en flott spisestue, som originalt kostet 20.000 kroner, bety flere tusenlapper i avslag.

Med det i bakhodet kan det lønne seg å enten ha spart opp penger eller begrenset innkjøpene i desember, til fordel for å investere i gode interiørvalg under januarsalget.

Ikke gå glipp av denne: Slik øker du verdien på boligen din med oppussing

Årets kommende gaver

Med mange familiemedlemmer eller barn i hjemmet, blir gjerne gavesamlingen under juletreet litt ekstra bugnende. Det er en velkjent sak at julegaver tar en stor del av utgiftene for mange i desember måned. Ser man på det i et større perspektiv, blir totalutgiftene for gaver betydelige. I løpet av et år er det jul, bursdager, innflytningsfester og andre begivenheter som krever hver sin oppmerksomhet.

Ved å gå litt mot strømmen kan du spare mye ved å kjøpe flere av årets kommende gaver under januarsalget. I likhet med andre butikker skal eksempelvis lekebutikkene klarere hyllene og frister med rabatter opptil 70%.

Når julestria dukker opp like brått som alltid til neste år, kan du takke deg selv for å ha mer å rutte med og litt mindre å tenke på. I mellomtiden blir din største utfordring å finne et sted i hjemmet for å oppbevare gavene trygt og usett!

Januarsalg

Basisgarderoben

Gammelt skal ut, og nytt skal inn butikkene. Såkalte “knallgode kupp” venter på deg langs klesstativene og i hyllene. Du tenker muligens at du nå kan kjøpe merkene du har hatt lyst på i lang tid, men er egentlig det så lurt?

I klesbutikkene fokuseres det sterkt på trender. Forsøk å unngå disse når du handler på salg. Dette er som regel plaggene du ikke helt vet når du vil få glede av, men som blir revet med i et salgsrus. Gå heller inn for å bygge en stilsikker basisgarderobe, dersom din mangler noen essensielle klassiskere. Basisplagg i god kvalitet vil aldri går av moten. Du kan ha dem i mange år, og de er derfor aldri feil å ha i klesskapet – så lenge du har et faktisk behov for de.

Hvitevarer og elektronikk

Dersom du har behov for en nytt kjøleskap, vaskemaskin eller savner en skikkelig kaffemaskin på kjøkkenbenken, er januar en god måned for å investere i nye hvitevarer. Det er nå modellene for 2016 skal ut til fordel for nye modeller, samt alle kvantumkjøpene butikken gjorde i forkant av julehandelen. Her blir de beste tilbudsvarene fort revet vekk, så vær ute i god tid.

I likhet med hvitevarer, gjelder det samme for mange former for elektronikk. Det er typisk høyttalere, surroundanlegg, fotoutstyr, data og tilbehør man kan spare mye på under januarsalget.

Det viser seg derimot at en flunkende ny TV sjeldent er en god investering å gjøre under januarsalget. De ulike modellene prises ulikt og varierer over tid i alle butikker. Dermed kan prisen for TVen i januar, ha vært billigere å skaffe seg en helt annen måned i året.Januarsalg

Psykologiske salgstriks under januarsalget

Landets handelsmenn har mange triks for å jekke opp kjøpslysten vår. Kanskje er du en av de som har opplevd å få lyst på noe du tidligere aldri har vært på tanken av, kun fordi prisreduksjonen var god?

Forskning viser at vi blir lokket av store tall. En undersøkelse fra Universitetet i Oxford viste eksempelvis at 24 måneders garanti ble oppfattet gunstigere enn to år. Skrikende prislapper i rødt, oransje eller gult kan også påvirke slik at vi tror det er et godt tilbud, uten at dette nødvendigvis er tilfellet.

Prosentrabatter har også stor effekt, uansett om før-prisen kanskje var i det høyeste laget. Selv om “tre for to” kun tilsvarer et avslag på 33 prosent, blir vi overbevist av tanken på å få noe “gratis”. Utenom selskapets prising og reklamestrategi, påvirker også gjennomtenkte faktorer som butikkens duft, musikk og produktplassering når vi er ute og handler. Snakk om å bli forført av påvirkningens kraft!

“Er det lurt eller blir jeg lurt?”

I det perfekte marked har alle tilgang til informasjon om priser og tilbud, men slik er det ikke i virkeligheten. Selvom man som forbruker er prisbevisst, kan det være vanskelig å vurdere om en førpris faktisk er reell.

Følg derfor med på prisene over tid før store kjøp, eller benytt søkemotorerer som ser prisutviklingen over tid. På den måten kan du vurdere om salgsprisen er god. Forbrukerombudet oppfordrer deg også til å sjekke prisen på tilsvarende varer i andre butikker. Selv om to konkurrerende forretninger har salg på samme vare, er ofte produktet billigere i den ene butikken.

Med bedriftenes ulike salgstriks som nevnt ovenfor i bakhodet, bør du også være oppmerksom dersom en butikkmedarbeider forsøker å overtale deg til å kjøpe andre varer til full pris. Januarsalget er en sesong hvor kjøpelystne kunder strømmer til butikkene, og mersalgspotensialet er høyt. Det er lett å la seg overbevise av en dyktig selger. Ta i stedet et mentalt steg tilbake og tenk gjennom hva du i hadde planlagt før du dro ut i butikken. Hold deg til dine faktiske behov og bli ikke fristet til å forlenge handlelisten for unødvendige varer.

Vi i Samlino.no ønsker deg et riktig godt nytt år og lykke til med dine fornuftige kjøp i 2018!

Sammenlign beste kredittkort Handle trygt på januarsalget

The post Januarsalg: Se hva du faktisk sparer mest på appeared first on Blogg og sparetips.This post first appeared on 5 Ganger Du Ikke Bør Betale Med Kredittkort, please read the originial post: here

Share the post

Januarsalg: Se hva du faktisk sparer mest på

×

Subscribe to 5 Ganger Du Ikke Bør Betale Med Kredittkort

Get updates delivered right to your inbox!

Thank you for your subscription

×