Get Even More Visitors To Your Blog, Upgrade To A Business Listing >>

Skjulte gebyrer i kredittkort

Skjulte gebyrer i kredittkortetUndersøkelser Samlino.no har gjennomført viser at selv om du betaler fakturaen i sin helhet innen forfall, så kan bruken av kredittkortet allerede ha kostet deg hundrevis av kroner. 

Pass på hvor og når du bruker kredittkortet; Lever du i troen på at Kredittkort ikke koster noe i bruk frem til et visst antall rentefrie dager er over? En kikk i prislistene til over 70 kredittkort i markedet viser tvert imot at det skjuler seg ulike gebyrer som kan koste deg dyrt om du ikke er bevisst på bruken av kortet.

Rekordantall korttransaksjoner

Nets og BankAxept meldte nylig om et rekordantall korttransaksjoner på 159,9 millioner i juli. Dette er en vekst på 4,5 prosent sammenlignet med samme måned i fjor. BankAxept, som står for 8 av 10 kort i det norske markedet, forteller om et gjennomsnittsbeløp som er høyest for året.

Samtidig er det også en fallende trend, fordi kortene nå blir brukt til mer hverdagslige formål. De siste 5 årene har det gjennomsnittlige transaksjonsbeløpet for alle kortene til BankAxept falt fra 355 til 325 kroner. Dette samtidig som antall kredittkorttransaksjoner har økt med hele 60%.

Sammenlign kredittkort her
Finn beste vilkår for deg

Det blir vanligere å bruke kredittkort

– Det har blitt stadig mer normalt å benytte seg av kredittkortet til kjøp av forbruksvarer og andre hverdagslige formål, forteller daglig leder Kristoffer Gallefoss i sammenligningsportalen Samlino.no.

Bruk av kredittkort til hverdagslige formål kan isolert sett være fornuftig. Først og fremst ved at man utsetter betalingen av varen eller tjenesten til man vet at man har fått det man ble lovet. I tillegg finnes det mange gode bonuser og rabatter i kredittkortene som kan spare deg for tusenvis av kroner årlig.

– Det er samtidig viktig å gjøre seg kjent med vilkårene i kredittkortet før man begynner å bruke det. Feil bruk med feil kredittkort kan koste deg dyrt, advarer Gallefoss.Vanligere å betale med kredittkort

Vær obs på blant annet post i butikk, minibankuttak og overføringer

– Undersøkelser vi gjorde tidligere i år, hvor vi blant annet gjorde en kartlegging av hva som var det viktigste aspektet ved et kredittkort, stod lave gebyrsatser frem som det viktigste elementet.

Gebyrsatser som årsgebyr og månedsgebyr er ofte kjent for forbrukeren. Det mange ikke vet er at det ved flere kredittkort påløper ganske høye gebyrer på hverdagslige formål som post i butikk, minibankuttak og overføring fra kredittkort til konto.

– Gebyrene ved disse transaksjonene kan utgjøre hundrevis av kroner om du ikke er forsiktig, påpeker Gallefoss.

Oversikt: Høyeste og laveste gebyrsatser i kredittkort på markedet

I tabellen nedenfor ser vi en oversikt over de ti kredittkortene med de henholdsvis høyeste- og laveste “skjulte” gebyrsatser på markedet. Totalen baserer seg på gebyr for bruk av kr 1000 per måned ved:

  • Minibankuttak (inn- og utland)
  • Overføring fra kort til konto
  • Valutapåslag
  • Bruk av kredittkort på postkontoret/post i butikk

Skjulte gebyrer i kredittkortet

Store forskjeller 

Fra oversikten finner vi at det kan skille godt over 200 kroner i en enkelt måned om du har “feil” kredittkort.

Det beste kredittkortet i testen (Credits flex+) har en samlet sum av ukjente gebyrer på kr 73, mens verstingen av kredittkortene (Santander Flexi) kan koste deg hele 306 kroner.

Hvis du i får tilsendt faktura i posten vil forskjellen mellom det billigste og dyreste kortet øke til over 250 kroner. Videre, hvis vi sammenligner kostnaden ved å bruke kredittkortet på postkontoret eller ved post i butikk, viser det seg at du kan spare over 100 kroner på å bruke riktig kredittkort.

Om du er en av de som ender opp med å betale regninger med kredittkortet må du også passe på, for også her skiller det over 100 kroner mellom det beste og det dårligste kredittkortet.

– Betaler du for eksempel èn regning i måneden med kredittkortet kan det koste deg opptil 1200 kroner årlig, påpeker Gallefoss.
Gebyrer påløper dersom du betaler regninger med kredittkortet

Vær bevisst 

Oversikten viser tydelig at man kan spare mye på å være bevisst på bruken av kredittkort, og at det kan koste deg mye å ta feil. Analysen er basert på konservative anslag, og man kan fort ende opp med å gjøre flere transaksjoner enn det analysen er basert på på gjennom et helt år.

Selv om disse gebyrene er høye for enkelte kort, er det fortsatt viktig å vurdere disse gebyrene opp mot andre gebyrer som årsgebyr og månedsgebyr når man skal velge et kredittkort. Dette gjelder også for bonusordningene som er inkludert i flere kredittkort, hvor man kan spare mye på riktig bruk.

– Det viktigste er å bli bevisst på hvilken type forbruker man er, finne ut hvor man legger igjen pengene sine og se hvor man får mest igjen for bruken av kredittkortet, avslutter Gallefoss.

Sammenlign alle kredittkort
Finn beste kort for deg og ditt bruk

The post Skjulte gebyrer i kredittkort appeared first on Blogg og sparetips.This post first appeared on 5 Ganger Du Ikke Bør Betale Med Kredittkort, please read the originial post: here

Share the post

Skjulte gebyrer i kredittkort

×

Subscribe to 5 Ganger Du Ikke Bør Betale Med Kredittkort

Get updates delivered right to your inbox!

Thank you for your subscription

×