Get Even More Visitors To Your Blog, Upgrade To A Business Listing >>

Parkhäng och baka bullar själv för första gången!

Jag tänkte berätta lite vad vi har gjort den senaste tiden. För trots att jag bloggar ibland och uppdaterar instagram så finns det så mycket som jag inte lägger upp eller visare er.
Tiden räcker helt enkelt inte till. Förr kunde jag sitta och blogga efter midnatt för att jag kände att jag ”måste” uppdatera varje dag.
Men jag har sänkt kraven på detta och tar allt efter som. Ni har säkert märkt av det men jag hoppas att ni är okej med detta.

Vi har fullt upp nästan hela tiden, ibland lite tråkiga och vardagliga saker. Och ibland händer det roligare saker som sker mer än sällan.
Vi är inte ute och flänger hela tiden och har väldigt mycket på rutin så som mat och sovtider tex.
Men jag försöker få till lite roliga ”äventyr” Och för två helger sedan så var det våra fina vänner som styrde upp en sådan grej med oss.

Parkhäng i Side 

Vi åkte in till Side en lördag förmiddag, jag och barnen. Och väl där träffade vi Sofie, Efe och Ela i en lekpark.
Det finns massor av roliga lekparker runt omkring Side men mer mot bostadsområdena. Alltså bort från strandpromenaden eller vad jag nu ska säga.
Vi köpte med oss lite gott fika som vi aldrig åt, av ren glömska och fullt upp med barnen. Och sedan hade jag med mig lite vatten och juice.
Sofie hade gjort pizzabullar och tog med sig kaffet.

En riktigt bra och varm förmiddag. Det droppade in allt fler barn och föräldrar men tur nog så var vi där tidigt för vid lunchtid blev det varmt och precis lagom att åka hem igen.

Det finns några saker som jag minns så väl och tydligt från min barndom. Sådant som jag verkligen myser av när jag tänker på det och på min mamma. Och det är när hon bakade eller lagade mat.
Jag var sällan med i själva lagandet, och jag var riktigt kräsen, liten tjej tyvärr. Tur det har ändrats.
Men idag kan jag ångra att jag inte var med mamma och lärde mig mer. För även om jag kan laga en del mat och baka lite så är det på en väldigt enkel nivå tycker jag nog själv.
Och jag har inte riktigt självförtroendet att göra något avancerat eftersom jag tror just att det är så avancerat.
Vilket det verkligen inte behöver vara.

Baka bullar i Turkiet. 

En sak som jag verkligen vill kunna göra, men som jag dragit mig för att pröva i många, många år är att Baka Bullar.
Jag vet inte varför men jag har en tanke om att jag inte alls skulle fixa det.
Men så älskar jag kanelbullar så i fredags tog jag mig själv i kragen och bara kände ”Nää, nu kör jag!”
Så efter lunch gjorde jag en bulldeg som fick jäsa medans jag nattade Esma så att hon kunde vila en stund.
Och efter 50 minuter så var det dags för det roligaste.

bullbakkanelbullar-baka-turkiet
Redo att åka in i ugnen. 

Jag följde receptet från Lindas bakskola. Jätteenkelt och tydligt.

bullar-baka-turkiet

Här ser ni resultatet. Vad tycker ni?
Jag måste erkänna att jag är riktigt stolt över mig själv. Vissa av er kanske bakar bullar utan problem och tycker att det är lätt som en plätt.
Men när man gör något sånt här för första gången själv, och inte riktigt tror på sig själv.
Då blir man jäkligt stolt när man faktiskt fixar det.

Eftersom jag visste att det lätt kunde brännas vid, och jag inte riktigt vet hur vår ugn är för bullbak, så tog jag ut första plåten efter knappt 7-8 minuter.
Jag hade kunnat ha den inne någon minut till. Men efter att de stått en dag, och några legat inne i frysen så smakar de jättebra.
Andra plåten hade jag inne i knappt 7 minuter och blev alldeles perfekta. Då är ugnen mer ”uppvärmd” och man ska väl ha extra koll på plåtarna ju mer man bakar.
För oss blev det två plåtar med bullar, men vissa blev väldigt stora så nästa gång kommer jag göra de något mindre och så att det blir tre plåtar istället.

Jäst och pärlsocker 

Jag fick frågan på min instagram vad för jäst jag använder mig utav här i Turkiet och jag köper denna från A101 denna gång.
Finns jäst i alla matvarubutiker, i kyldisken. De som jag har sett är 42 gram, så köp minst 2 paket så att ni har upp till 50 gram som receptet är.

Vill också passa på och säga att, vad jag vet, så finns inte pärlsocker i Turkiet. Mitt kommer ifrån Sverige och det räckte precis till mina bullar.
Så nu är det slut och nästa bullbak får nog bli med glasyr istället.

jäst-turkiet

Kanelbullarna har fått tummen upp av alla familjemedlemmar. Jag och Esma har en liten fikastund varje och hon verkar gilla det. Och bullarna.
Jag lämnade också över var sin tallrik till mina grannar med nybakta bullar i fredags. Hoppas att de gillade det.

Inlägget Parkhäng och baka bullar själv för första gången! dök först upp på Louise i Turkiet.This post first appeared on LouiseiTurkiet, please read the originial post: here

Share the post

Parkhäng och baka bullar själv för första gången!

×

Subscribe to Louiseiturkiet

Get updates delivered right to your inbox!

Thank you for your subscription

×