Get Even More Visitors To Your Blog, Upgrade To A Business Listing >>

Xiaomi Berjanji Mengehadkan Margin Keuntungan Daripada Jualan Peranti Kepada Maksima 5%

Xiaomi hari ini telah melancarkan telefon pintar Mi 6X secara rasminya, dan pada acara yang sama, CEO Xiaomi, iaitu Lei Jun turut mengumumkan janji menarik kepada peminat mereka – iaitu akan mengehadkan keuntungan maksima daripada jualan peranti kepada hanya 5% sahaja.

Ini bermakna, Xiaomi akan menjual peranti mereka seperti telefon pintar, peranti-berhubung dan sebagainya dengan kadar keuntungan dengan margin kurang 5%.

Mungkin ramai sedia maklum yang mana Xiaomi tidak begitu menjana pendapatan melalui jualan peranti mereka. Malah, langkah ini turut menjadi salah satu titik kemenangan pihak Xiaomi dalam bersaing dengan sejumlah pengeluar lain di pasaran.

Xiaomi sendiri sejak awal telah memfokuskan kepada pembangunan ekosistem, dan dilihat lebih menjana pendapatan melalui beberapa perkara lain, termasuk aksesori, kandungan digital, edagang dan sebagainya.

Langkah pengumuman Xiaomi ini mungkin membuatkan jenama mereka lebih diminati berbanding beberapa pengeluar lain.This post first appeared on Amanz, please read the originial post: here

Share the post

Xiaomi Berjanji Mengehadkan Margin Keuntungan Daripada Jualan Peranti Kepada Maksima 5%

×

Subscribe to Amanz

Get updates delivered right to your inbox!

Thank you for your subscription

×