Get Even More Visitors To Your Blog, Upgrade To A Business Listing >>

Între binecuvântare şi blestem

Tags: baraba
Sfânta Scriptură ne spune că mai înainte de a-L condamna pe Domnul la moarte, guvernatorul Ponţiu Pilat a dat poporului prilejul să aleagă între El şi Baraba.
Cine era Baraba în Sfânta Scriptură? Sfântul Evanghelist Ioan menţionează că acesta „era tâlhar” (In. 18, 40).

Însă cărturarii şi fariseii încremeniţi în legea lor au încercat să convingă  mulţimile ca să-l salveze pe tâlharul Baraba în schimbul răstignirii Omului.

„Pilat” al zilelor noastre ne acordă din nou prilejul să decidem dacă-l mai salvăm încă o dată pe „Baraba”. Lui „Pilat” îi este indiferent dacă va fi salvată căpetenia de tâlhari, totuşi ne oferă şansa de a scăpa de la pieire un lucru pe care punem mare preţ – foarte vehiculat de oamenii politici.

Ziua de 29 iulie 2012, reprezintă pentru noi românii încă o şansă de a alege între binecuvântare şi blestem şi ne-a fost hărăzită ca un suflu nou având menirea să despartă minciuna de adevăr şi să ne îndemne să alegem acest lucru de mare preţ şi nu căpetenia de tâlhari cu mincinoşii ce-i stau alături.

Alegerea este o mare provocare. Ce alegem? Alegem viaţa, ori alegem pieirea prin „Baraba”? Libertatea de a opta este dovada celui mai ales respect şi a preţuirii lui Dumnezeu faţă de om, fapt care impune din partea noastră o responsabilitate pe măsură.

Deşi Baraba s-a dovedit o alegere neinspirată, s-au găsit destui dispuşi ca, peste timp, să îl prefere tot pe el, iar aceasta înseamnă că unii nu au învăţat nimic de la istorie, că nu sunt capabili să discearnă între bine şi rău sau confundă binele cu răul ratând astfel şansa alegerii celei bune.

Dumnezeu, cunoscând mai dinainte ezitările noastre, ne-a prevenit că alegerea nu va fi uşoară:
„viaţă şi moarte ţi-am pus înainte, şi binecuvântare şi blestem. Alege viaţa ca să trăieşti tu şi urmaşii tăi!” (Deut. 30, 19)

Realitatea ne arată că, în pofida prevenirii Domnului şi contrar lecţiilor primite, mulţi îl mai doresc pe Baraba. Unii conştient, alţii din ignoranţă! Unii ştiu că greşesc şi totuşi persistă în greşeală.

Fie ca alegerea care se va face să nu ne urmărească în anii viitori cu consecinţe greu de îndreptat. Alegerea se realizează de data aceasta prin vot. Blestemul se va abate asupra celor indiferenţi sau celor îndemnaţi la neparticipare în ziua votului dacă vor pecetlui în felul acesta în mod negativ şi poate iremediabil soarta oamenilor care au optat pentru a merge la vot şi a-şi hotărî activ şi direct viitorul.


This post first appeared on ETEROGEN, please read the originial post: here

Share the post

Între binecuvântare şi blestem

×

Subscribe to Eterogen

Get updates delivered right to your inbox!

Thank you for your subscription

×