Get Even More Visitors To Your Blog, Upgrade To A Business Listing >>

Update Leona en Evita

Tags: zijn evita maar

Van het gastgezin van Leona en Evita hebben we een update ontvangen. Veel mensen hebben meegeleefd met de twee dames en daarom wilde we deze update graag met jullie delen! De dames Zijn nog niet klaar voor adoptie, ze zijn nog te mager en zwak, maar ze zijn op de goede weg! Hieronder leest u de update!

"Op vrijdagavond 15 september reden we pas laat richting Schiphol, onze dames uit Tenerife zouden om 01:00 uur landen. Om 02:00 uur kwamen ze dan eindelijk door de douane. Toen we ze zagen, moesten we wel even een traantje wegslikken, wat waren ze mager en verzwakt! Maar wat waren ze blij dat ze uit hun bench mochten en ze waren ondanks alles nieuwsgierig en heel lief.

Nadat ze al glijdend over de gladde vloer van Schiphol bij de auto aan kwamen, was er in stappen, de volgende drempel. Maar daar lag een lekker dekbedje te wachten, dat maakte veel goed. Onderweg naar het prachtige Twente zong Aretha Franklin hun “Freedom” toe, dat vonden we wel een mooie symboliek. Thuis aangekomen moesten ze nog even kennis maken met onze 4 honden, dus we wandelden om 05:00 uur nog gezellig met zijn allen over straat. Daarna nog een beetje eten en proberen nog wat te slapen.

Om 09:00 uur waren ze weer wakker, gegeten, in de tuin gelaten en uitgebreid kennis gemaakt met onze roedel. Dat ging aardig goed, hier en daar een grommetje, maar verder goed. Het is mooi om te zien dat toch wat met rust gelaten werden, dat onze roedel toch voelde dat ze er wat voorzichtig mee moesten doen. Ook met de katten ging het direct goed.  De eerste dag sliep vooral Leona heel veel, die was ook duidelijk het meest zwak. Evita was wat nieuwsgieriger, maar ook eigenlijk doodmoe.

De volgende dag werd Evita opgehaald door haar eigen opvanggezin. Het afscheid ging goed en Leona deed het ook goed de weken daarop. Ook Evita leek het goed naar de zin te hebben. Leona sliep veel en at goed, zo’n 5 keer per dag. Heel langzaam begon ze aan het ritme te wennen en was ze blij als je thuis kwam of haar eten kwam geven. Ze leek Evita niet echt te missen en werd langzamerhand sterker. Na 1,5 week werden we gebeld dat Evita erge verlatingsangst leek te hebben en of ze bij ons terug mocht komen. Natuurlijk mocht dat, 1 meer of minder maakt ook niet meer uit!

Als je ze nu samen ziet, is het goed dat ze samen zijn, ze horen gewoon bij elkaar. Het is echt een vanzelfsprekendheid dat ze samen zijn, als 2 vrijgezelle, oude zussen die altijd bij elkaar gewoond hebben. Waar de ene is, is de andere ook. Wel grotendeels onder leiding van Evita. Evita was de eerste dagen nog wel erg onrustig, maar nu na een week, is ze weer gewend. Leona is echt een meisje-meisje, een enorme knuffelkont. ’s Avonds voor het slapen gaan, moeten we altijd knuffelen met haar en stoppen we haar in onder een fleece dekentje. Evita is iets zelfstandiger, begint wel al meer een knuffelkont te worden, maar heeft natuurlijk ook wat achterstand met de gewennings periode.

Ze zijn met zijn tweeën de laatste week wel erge boeven geworden, we noemen ze nu “ons klusteam uit Tenerife”. De slaapkamer waarin ze verblijven als we niet thuis zijn, is namelijk een beetje verbouwd, alles was van en uit de kasten gehaald! Schoenen, jassen, een kattenbak, handdoeken, het was een zootje………..gelukkig was niets kapot. Ze verzamelen het allemaal. Sindsdien zien we af en toe een kledingstuk of iets anders richting hun kamer verdwijnen, heel grappig om te zien.

Al met al zijn ze goed vooruit gegaan. Ze zijn er nog lang niet, maar een eindje op weg. Het liefste zijn ze samen in hun eigen kamer, Evita komt inmiddels wel zelf de huiskamer in wandelen, maar blijft nog niet. Maar ja, als je altijd op zo’n klein oppervlak geleefd hebt, is een heel huis ook wel spannend natuurlijk. Ze zijn verschrikkelijk lief en blij en krijgen steeds meer energie. Het is soms net een stel hobbelpaarden als we gaan wandelen, zo blij. Wandelen op zich is ook heel grappig, elk plekje moet besnuffeld worden door allebei, dus we moeten er even de tijd voor nemen. Ze zijn voor je, achter je en dwars aan de lijn, stel je voor dat je een snuffelplekje mist!

Het is geweldig om te zien dat ze zo veranderen en een heerlijk stel om voor te zorgen!"This post first appeared on Home - Podencoworld, please read the originial post: here

Share the post

Update Leona en Evita

×

Subscribe to Home - Podencoworld

Get updates delivered right to your inbox!

Thank you for your subscription

×