Get Even More Visitors To Your Blog, Upgrade To A Business Listing >>

Breng de Podenco Ibicenco en Canario en de Portugese Podengo weer onder bij het windhondenras!

Teken de petitie en breng de Podenco Ibicenco en Canario en de Portugese Podengo Weer Onder Bij het windhondenras!

U kunt de petitie Tekenen Door Hier te klikken.

Wellicht vraag u zich af waarom Deze petitie getekend moet worden? In dat geval is een toelichting op zijn plaats!

Voor meer dan 25 jaar wordt de Podenco niet langer gezien als officiële windhond. Ondanks een poging van de SCI (World Dog Organisation in Zwitserland) om de Podenco’s weer onder te brengen in deze groep is dat niet gelukt. De reden hiervoor is de behoorlijk machtige jagerslobby die voornamelijk via de Spaanse fokkersgemeenschap druk uitoefent.

En dat is bijzonder jammer! De dag dat er een verbod komt op jagen met windhonden in Spanje komt namelijk steeds dichterbij.  Het is de lobby echter gelukt om deze onderbrenging te voorkomen waardoor de Podenco nog altijd als niet in zijn glorie is hersteld.

Nu zal de vraag rijzen, waarom alleen deze drie soorten? Dat komt door de erkenning van het ras. Alleen de Ibicenco, Canario en de Podengo zijn officieel erkende rassen onder de Podenco’s. Hoewel we andere soorten dus op termijn niet veilig kunnen stellen met deze petitie kunnen we nog steeds een poging wagen voor deze drie. Dat zijn duizenden en duizenden honden die we misschien wel kunnen beschermen!

Doen we dit niet dan zullen de galgueros (de jagers) bij een jachtverbod met windhonden zeker terugvallen op de Ibicenco en de Canario. Er zijn namelijk maar heel weinig hondensoorten geschikt voor de konijnenjacht. Ze moeten beschikken over een bovengemiddelde snel- en wendbaarheid. Met andere woorden: hondenrassen zoals de Pointer kunnen dit niet overnemen!

Natuurlijk zien wij net als u dat jagen met de hond zo snel mogelijk internationaal verboden wordt. Hiervoor is het helaas nog te vroeg, maar deze stap kunnen we gezamenlijk vast zetten! En een prachtige bijkomstigheid: Worden deze rassen weer ondergebracht bij de windhond. Dan is er direct een jachtverbond in Frankrijk gerealiseerd!

We weten niet of deze petitie genoeg zal zijn maar wat er ook gebeurt: De Podenco komt opnieuw op de radar van de SCI!

U kunt de petitie tekenen door hier te klikken.



This post first appeared on Home - Podencoworld, please read the originial post: here

Share the post

Breng de Podenco Ibicenco en Canario en de Portugese Podengo weer onder bij het windhondenras!

×

Subscribe to Home - Podencoworld

Get updates delivered right to your inbox!

Thank you for your subscription

×