Get Even More Visitors To Your Blog, Upgrade To A Business Listing >>

Special case voor trouwe Catan!

Graag willen wij u voorstellen aan de Mechelse herder Catan. 

Catan hebben wij in december 2015 ontmoet tijdens ons bezoek aan Olescan Odena. Evalien die normaal gesproken herders een beetje eng vindt heeft de grootste lol gehad met Catan. Hij heeft haar hart gestolen tijdens het bezoek. 

Eind november Zijn een aantal vrijwilligers van Podencoworld naar asiel Odena gegaan om de Podenco's te socialiseren. Bij aankomst van het asiel werden we hartelijk welkom geheten door Catan die op het terrein los loopt. 

Het asiel moet per 01/01/17 sluiten en voor Catan is er helaas nog geen geschikte plek gevonden. Bij het eerste telefonische overleg met Evalien vroeg ze belangstellend naar haar vriend Catan. Toen zij hoorde dat er nog geen plek was voor Catan hebben we besloten om op de site van Podencoworld een special case te maken voor hem

Wie is Catan:

Catan is een Mechelse herder van ongeveer 6 jaar oud. Helaas Heeft Hij bij zijn vorige eigenaar een trauma opgelopen: hij is 1,5 jaar in een donkere kamer opgesloten geweest. Hij kan daardoor geen kleine ruimtes verdragen. Een halsband om of in zijn nekvel gepakt worden kan ook niet, maar is ook totaal niet nodig. Een tuigje werkt prima bij hem en in zijn nekvel pakken is sowieso onnodig. Het is een gevoelige hond en zo zal hij ook behandeld moeten worden.

Ondanks zijn trauma heeft hij het vertrouwen in de mens niet verloren. Hij is ontzettend vriendelijk naar mensen en ook met andere honden gaat hij prima om. Catan speelt graag met balletjes of met stokken, is een echte knuffelbeer en hij is zeer intelligent. Catan wordt rustig door in een zacht kleedje te bijten, maar maakt het niet stuk, het is wellicht zijn manier om stress kwijt te raken. In de week dat wij er waren en dat er veel met hem werd gespeeld zag je ook dat hij minder behoefte had aan zijn kleedje.

Wat/wie zoeken we voor Catan:

Voor Catan zoeken we een plek waar hij vrij rond kan lopen op een boerderij bijvoorbeeld en waar hij een eigen huisje heeft. Hij is zeer huisgebonden en zal het terrein niet snel verlaten.

Wat krijgt u ervoor terug:

Een super loyale hond met een gouden hartje.

 

mail naar info EP_AT podencoworld EP_DOT nl als u interesse heeft in CatanThis post first appeared on Home - Podencoworld, please read the originial post: here

Share the post

Special case voor trouwe Catan!

×

Subscribe to Home - Podencoworld

Get updates delivered right to your inbox!

Thank you for your subscription

×