Get Even More Visitors To Your Blog, Upgrade To A Business Listing >>

Blog Directory  >  Life Blogs  >  Observations Blogs  >  klcitizen observations Blog  > 

Pemergian Yang Dicemburui
2020-05-02 04:21
Semalam, Jumaat Ramadan hari ke 8 pada tahun ini.Hampir sepanjang hari tersebut, cuaca suram.  Di awal pagi hari, gerimis di daerah saya. Suasana sejuk dan nyaman mengiring hati dan per… Read More
Memanau Dan Mengaram
2020-04-16 12:16
Memanau.Pernahkah sahabat semua terjumpa dengan perkataan tersebut? Contoh mudah ayat yang menggunakan perkataan memanau :"Sejak PKP ini berlangsung, sunyilah kisah guru disiplin memanau pel… Read More
5 Usaha 2004
2020-04-09 05:34
Masa sedang PKP inilah ramai yang mengambil kesempatan mengemas apa yang patut. Dari mengemas bilik, kemas rumah, kemas laptop, kemas handbag.. macam-macam kemaslah kan.Seorang sahabat seawa… Read More
Hashtag Tahun Ni #bajurayatahunlepas
2020-04-08 07:25
Sudah hari ke berapa entah PKP ini.  Dah hilang kemahiran mengira dah dua tiga hari ni. Salah siapa kalau bukan salah si COVID-19.. 😛Walau pun kemahiran mengira dah semakin… Read More
Ketumpatan Dan PKP
2020-03-30 14:58
"The object of teaching a child is to enable him to get along without his teacher" - Elbert Hubbard                Hari ini, sedang berbaringan s… Read More
My Wish
2019-12-07 15:56
"Ni birthday ke 42 ke atau 43?" sempat saya bertanya, kerana malas nak mengira. Walau pun pernah menjadi Guru Kanan bagi subjek Sains dan Matematik, bab kira mengira bukanlah kekuatan d… Read More
NUMB
2019-11-24 05:38
"Siapa yang paling banyak airmata turun ni, dialah yang paling cepat akan lupakan saya!"Cuba menghilangkan gundah gulana dan kesedihan yang bersangkar dalam diri anak-anak ini.Strategi saya… Read More
Golek-golek
2019-08-04 08:16
Pagi  Ahad sudah semestinya, rutin harian ialah mencuci kereta. Stok seminggu pencucian kereta. Seminggu sekali sahaja kereta ini dicuci.Alhamdulilah, badan kereta tak seperti badan man… Read More
Makin Kemek Batang Hidung
2019-07-30 14:16
Antara perkara yang akan disesalkan nanti ialah tidak meminta maaf. Bagaimana mungkin nanti mencari-cari wajah yang kita  ingin memohon kemaafan dari insan tersebut dalam bilionan… Read More
Bila Serabut Fikiran, Kena Buat Ni .....
2019-07-28 02:33
Sambil mata menumpu pada jalan, telinga saya menangkap jelas butir-butir nasihat Ustaz. Usia dah melewati separuh abad ini, dah kena bawa diri berjinak-jinak mendengar kuliah-kuliah pengajia… Read More

Subscribe to Klcitizen

Get updates delivered right to your inbox!

Thank you for your subscription

×