Get Even More Visitors To Your Blog, Upgrade To A Business Listing >>

Troia și Assos

Templul Atenei
Despre Assos (denumirea grecească a orașului turc Behramkale) am aflat atunci când căutam obiective must see în zona Canakkale, unde ne hotărâsem să ne petrecem Kurban Bairam-uul din acest an.
Templul Atenei,  vedere din față 
Din Canakkale am mers aproximativ o oră cu mașina.  Există și  posibilitatea de a cumpăra bilet pentru un tur ghidat. Pentru noi nu se pretează momentan această variantă, pentru că nici domnul nu este mare fan să depindă de ghizi și orele lor fixe, program fix și toate cele, dar și pentru că având un copil ( minunat, perfect,  curios și cercetător) , nu o pot supune unui anumit ritm de mers o zi întreagă cât durează un tur de acest gen de obicei.
   Am parcat mașina la poalele dealului și apoi mai agale sau mai rapid,  am ajuns la templul Atenei.
Marea văzută de la templul Atenei


 Peisajul m-a cucerit pe loc. Am avut parte și de o zi însorită ce-i drept.
Marea văzută de la templul Atenei

Un loc aparte, plin de istorie, care merită vizitat,  dacă sunteți vreodată prin zonă.Una dintre porțile de intrare, Troia


Amfiteatrul din Troia

Despre Troia toată lumea a auzit. Calul troian, Iliada lui Homer,Paris și Helena. Nu voi intra în mai multe detalii despre istoria Troiei  ( Ilion,  Ilium) există cărți și Google.
Nu știu sunteți voi, dar eu când merg în locuri de acest fel, călcând pe pietrele pe care niște oameni cu muuuult înaintea noastră au călcat și ei, au construit orașe , mi se pare magic.  Acești oameni,  care au ajutat la dezvoltarea civilizației de astăzi. Să văd aceleași peisaje,  sa încerc să fiu în același timp cu ei, este ca și cum aș încerca să retrăiesc cea mai minunată zi/clipă cu copilul care nu va mai fi vreodată lipit tot de mine așa cum era acum ceva timp.  

Până la Troia este un drum de jumătate de oră din Canakkale.
Se plătește intrare, parcare.
Pentru pasionații de istorie și nu numai,  sigur veți rămâne impresionați după o vizită în aceste două locuri, despre care Aristotel și Homer au scris.

Mai jos sunt și alte fotografii făcute de noi


Fântână construită de troieni cu o adâncime inițială de 37 m (acum doar 27m)

Tranșeele troieneThis post first appeared on No Name, please read the originial post: here

Share the post

Troia și Assos

×

Subscribe to No Name

Get updates delivered right to your inbox!

Thank you for your subscription

×