Get Even More Visitors To Your Blog, Upgrade To A Business Listing >>

Bila Anak Nak Masuk Kelas Tinju

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera

Apa la perasaan mak2 yang lain yer bila anak lelaki tiba-tiba cakap nak masuk kelas tinju. Noe rasa mesti lebih kurang noe perasaan mereka...berbelah bahagi...nak bagi ke tak...risau macam-macam...biasa la kan .. mak2 ni suka fikir yang buruk-buruk dulu. Siap tanya lagi...selain tinju tak ada ke sukan lain yang dia minat...ADA katanya... dia cakap F4 ... hahahaha...memang la mak bapak dia ni kayo rayo...reject terus...

Bila dah merengek je...lepas tu asyik nak cerita dengan umi dia pasal tinju...umi nya mula la pening... maka bermula la pencarian mencari kelas tinju ... dah dia minat kan...nak halang sangat pun tak boleh...lagi pun noe nak dia ada aktiviti...badan dah mencanak2 naik nya...baju seluar semua dah ketat...kena beli baju dan seluar lain...


Your Choice Boxing Gym

Banyak kelas2 kick boxing di kawasan sekitar tempat noe tinggal... tapi yang boxing sahaja..tak ada lak jumpa... noe ada jumpa satu di Setapak, KL. Your Choice Boxing Gym. Baca review dalam FB ... nampak Ok... jurulatih pun nampak OK...noe pun terus la sign up untuk free trial. Sabtu lepas pergi la bawak anak bujang noe ke sana...jauh nak kesana...sampai terus join untuk kategori beginners...memandangkan masa untuk training tu dari pukul 7.30pm ...tertanya2 la juga jurulatih org muslim atau tidak. Bila sampai jurulatih tu bagi salam... ooo...muslim rupanya...ok la..


Bila dah habis ... anak bujang noe terus suka...mmm maknanya nak terus join la tu....noe pun terus la register kan dia... jauh pun jauh la...transport fikir nanti...

Semalam anak bujang dah mula kelas ... hari pertama ..umi dan bapak dia hantar la...tunggu sampai habis... bila dah habis....sibuk la umi dia tanya mcm mana... orang dah minat kan...suka sahaja la...dia kata...sebelum mula kelas...solat maghrib berjemaah dulu...alhamdulillah...bagus la macam tu...perkara wajib mesti diutamakan dulu...harap-harap lepas ni kelas dia akan berjalan lancar dan cepat la turun berat badan tu. 




This post first appeared on NOesuhaimi, please read the originial post: here

Share the post

Bila Anak Nak Masuk Kelas Tinju

×

Subscribe to Noesuhaimi

Get updates delivered right to your inbox!

Thank you for your subscription

×