Get Even More Visitors To Your Blog, Upgrade To A Business Listing >>

El Cicló Lan ja és un supertifó molt aprop de la badia de Tokio

El Cicló Lan que fa dies que s'ha anat gestant davant al sudest de Les Costes més meridionals de l'arxipèlag japonés, ja s'ha convertit en un supertifó de categora 5, i es calcula que durant la propera matinada s'atançarà a la badia de Tokio, on ja estan preparts per a rebre l'impacte d'aquest potent fenomen meteorològic.
Segons els serveis meteorològics del Japó, es produiran fortes tempestes acompanyades d'intenses plujes i vents huracans, que podrien causan danys materials que oscilarien entre els 25 als 35 mil milions de dòlars.
Actualment el Lan arrossega vents sostingut de 240 km/h, i que podrien augmentar la força fins a generar vents d'entre els 259 als 314 km/h, al llarg de les properes 12 hores.
Lan continua desplaçant-se des de l'est de les Filipines cap a les Costes del sud del Japó. 
Tot plegat s'ajunta a l'activitat electoral que s'està desenvolupant al Japó durant aquests dies, fet que ha obligat a avançar la jornada electoral en un dia a l'illa d'Okinawa. Les autoritats del país també alerten sobre els perills d'esllavissades de terres i fang i el perillós augment dels cabals d'aigua dels rius, alertant a tota la població especialment de les regions de Kyushu, al suroest, fins a la regió de Tokai, al centre del territori.
El Cicló Lan
El cilcó Lan és, de moment, el darrer de tot una serie de ciclons tropicals devastadors, que es va sumant al llista dels potentissims i també devastadors  huracans com el Maria, Irma, Harvey que van escobrar el Carib i les costes surenyes nordamericanes i de l'Amèrica Central.
A la llista s'ha de tenir en compte l'huracà Ophelia que es va formar a l'Atlàntic nord, i que desprès de tocar lleument les costes gallegues, va enfilar la trajectoria en direcció a Anglaterra i causant estralls a Irlanda.
El tan remenat, denunciat i demonitzat canvi climàtic ja el tenim al damunt, però els politics no reaccionen, limitant-se a organitzar-se sessions i cimeres per a sortir a la foto i ben poca cosa més..


This post first appeared on TarragonaDigital.cat, please read the originial post: here

Share the post

El Cicló Lan ja és un supertifó molt aprop de la badia de Tokio

×

Subscribe to Tarragonadigital.cat

Get updates delivered right to your inbox!

Thank you for your subscription

×