Get Even More Visitors To Your Blog, Upgrade To A Business Listing >>

Mumiile egiptene si blestemele

Tags: fost

Mumiile egiptene si blestemele

Eforturile lui Howard Carter au fost încununate de succes, în anul 1922, când a fost descoperit mormântul lui Tutankamon. În anul 1323 î.Hr., un tânăr rege murea. El s-a urcat pe tron la vârsta de nouă ani și a domnit până la vârsta de 18 ani.
Unii istorici susțin că a Fost asasinat, alții susțin că a fost trimis în luptă pentru a fi ucis. Cauza morții a rămas necunoscută. Arheologii au descoperit în craniul său o gaură. Au fost lansate mai multe ipoteze asupra morții. A fost ucis sau gaura a fost făcută după moartea sa?
Craniul a fost examinat cu reza X și s-au descoperit pete de sânge la baza craniului. S-a lansat ipoteza că Tutankamona fost ucis de unul dintre generalii săi, care a devenit, ulterior, rege. Dat fiind moartea sa inopinată, Tutankamon a fost mumificat și dus în Valea Regilor. Sicriul lui a fost fabricat din lemn, îmbrăcat cu aur. Sculptura de pe sicriu îl reprezintă pe Tutankamon sub forma lui Osiris, zeul judecății morților. Sicriul a fost transportat pe Nil, pentru a fi depus în Valea Regilor.
Înalții preoți au precedat procesiunea. Mormântul lui Tutankamon fusese destinat altcuiva. Moartea sa bruscă a făcut ca el să fie depus în acel loc, în mare grabă. Peste 3000 de obiecte au fost depuse în mormânt, pentru a avea o viață viitoare fericită.
Sicriul lui Tutankamon cântărea peste 110 kilograme. Pe fața lui Tutankamon a fost așezată o mască de aur. În interiorul camerei mortuare sunt picturi care reprezintă sfincși și tauri. Se cunoaște faptul că vechii egipteni acordau o atenție deosebită cultului morților. Pentru a nu fi profanate aceste morminte, marii preoți egipteni blestemau pe cel care încerca să fure ceva din aceste morminte.
Lordul Carnarvor, finanțatorul cercetărilor arheologice, a murit la cinci luni după descoperirea mormântului. Cu câteva zile înainte să moară, canarii lui Carnarvor au murit în mod subit. El cumpărase acești canari pentru că era convins că îi vor aduce șansă în cercetările arheologice.
Apropiații lui au considerat că este un semn rău. Tăvălugul nenorocirilor era abia la început. Familia lui Carnarvor a afirmat că , în una din zile, o cobră a intrat în locuință și a devorat canarii. Este un fapt neobișnuit, dat fiind faptul că în timpul iernii acești șerpi sunt rar văzuți, iar Egiptul nu este habitatul lor obișnuit.
 Se știe că faraonii considerau cobra ca fiind un simbol al regalității. Faraonii purtau pe frunte acest simbol, semn al puterii de a mușca și a omorî.  Să-și fi făcut efect blestemul marilor preoți egipteni?This post first appeared on Ochiu Mintii Vede Tot, Stiri Online Din Sanatate R, please read the originial post: here

Share the post

Mumiile egiptene si blestemele

×

Subscribe to Ochiu Mintii Vede Tot, Stiri Online Din Sanatate R

Get updates delivered right to your inbox!

Thank you for your subscription

×