Get Even More Visitors To Your Blog, Upgrade To A Business Listing >>

Sfaturi pentru tratarea buzelor uscate si crapate

Sfaturi pentru tratarea buzelor uscate si crapate


Buzele uscate. Iarna, vara, atunci când se schimbă anotimpurile, ne confruntăm cu uscarea buzelor. Măcar o dată te-ai confruntat cu această problemă. Ceea ce nu ne place este că se vindecă greu, trecând chiar și o săptămână, chiar dacă te dai mereu cu balsam.

Cauza care duce la uscarea și crăparea buzelor este deshidratarea, așa că trebuie să bem suficientă apă pantru ca corpul să fie hidratat. Ca să protejăm buzele trebuie să aplicăm balsam de buze mereu ca să le hidratăm, pe lângă consumul de apă.
Sfaturi pentru tratarea buzelor uscate și crăpate:

1. Încearcă să bei apă caldă la fiecare 15-20 de minute pe zi. Apa caldă ajută la dilatarea sistemului circulator, și astfel umezeala ajunge în țesuturi.

2. Dacă dieta pe care o urmezi nu este bogată în vitamine și minerale, atunci încearcă să consumi mai multe fructe și legume pentru ca organismul să beneficieze de substanțele nutritive necesare. O să vezi cum în doar câteva zile buzele își vor reveni.

3. Alege balsamuri de buze pe bază de unt de cacao, care este non-toxic și este un hidratant natural.

4. Stai departe de balsamuri de buze care conțin fenol și camfor, multe dintre acestea le conțin. Aceste două substanțe sunt puternic antiseptice, care ar putea duce la uscarea buzelor.

5. Îți poți face propriul balsam de buze.
Rețeta balsamului de buze

- 2 linguri de ceară de miere

- ulei esențial

- câteva picături de miere

Mai întâi ne trebuie 2 linguri de ceară de albine, care este principalul ingredient dintr-un balsam. Apoi adaugă ulei, poate fi ulei de măsline extra-virgin, ulei de jojoba, ulei de ricin sau ulei de nucă de cocos.

Topește ceara de albine și amestec-o cu uleiul. Topirea se face prin bain-marie. După ce aceste două ingrediente sunt topite, lași amestecul să se răcească un timp. Atunci când observi că a început să se întărească, adaugi mierea și uleiul esențial.

Adaugă doar câteva picături de miere. În caz contrar, poate deveni prea lipicios. Ingredientul final este uleiul esențial care va face balsamul să miroase minunat. Alege orice aromă îți place. Portocală, migdală, vanilie, cafea, mentă, câteva picături sunt suficiente. Pui amestecul într-un vas și îl lași să se răcească foarte bine.

Când ajungi la pasul în care trebuie să adaugi uleiul esențial, adaugă 16 picături de ulei de lemn de santal pentru umiditate sau 30 de picături de lavandă pentru a reduce inflamația și roşeaţa.


This post first appeared on Ochiu Mintii Vede Tot, Stiri Online Din Sanatate R, please read the originial post: here

Share the post

Sfaturi pentru tratarea buzelor uscate si crapate

×

Subscribe to Ochiu Mintii Vede Tot, Stiri Online Din Sanatate R

Get updates delivered right to your inbox!

Thank you for your subscription

×