Get Even More Visitors To Your Blog, Upgrade To A Business Listing >>

Pulsatii radio misterioase care provin din afara galaxiei noastre

Pulsatii radio misterioase care provin din afara galaxiei noastre

Oamenii de știință au detectat încă șase pulsaţii radio misterioase care provin din afara galaxiei noastre. Este un fenomen care a reușit să sfideze explicațiiile ştiinţifice de ani de zile: aceste pulsaţii puternice ale undelor radio emise de mult dincolo de propria noastră galaxie şi care, în ciuda faptului că durează doar milisecunde, generează la fel de multă energie cât Soarele nostru într-o zi întreagă.
La începutul acestui an (2016), zece dintre aceste pulsaţii au fost captate dintr-o singură regiune a spațiului, iar acum au fost detectate încă șase asemenea pulsaţii, care par să aibă originea în aceeași locație.
În general, aceste pulsaţii sunt deosebit de dificil în a fi studiate, şi nu pentru că acestea sunt rare, ci pentru că ele sunt atât de scurte ca şi durată și apar pe neașteptate, aşadar fiind o adevărată provocare pentru a fi detectate.
O teorie ştiinţifică ar fi aceea că pulsaţiile radio sunt produse de ciocnirea a două stele neutronice – un eveniment care produce o gaură neagră – dar acest lucru nu explică natura repetitivă a fenomenului. O alta explicație mai plauzibilă ar fi dată de faptul că pulsaţiile sunt produse de o stea neutronică tânără, care se rotește cu o putere suficientă pentru a emite astfel de impulsuri în mod regulat. Oricum, oamenii de ştiinţă nu pot fi siguri de cauza lor…
Sursa textului: sciencealert.com


This post first appeared on Ochiu Mintii Vede Tot, Stiri Online Din Sanatate R, please read the originial post: here

Share the post

Pulsatii radio misterioase care provin din afara galaxiei noastre

×

Subscribe to Ochiu Mintii Vede Tot, Stiri Online Din Sanatate R

Get updates delivered right to your inbox!

Thank you for your subscription

×