Get Even More Visitors To Your Blog, Upgrade To A Business Listing >>

Toxina alba mai periculoasa decat sarea sau zaharul

Toxina alba mai periculoasa decat sarea sau zaharul

Cea Mai Periculoasa Toxina Alba Pe Care o Consumam in Fiecare Zi! Si nu, Nu este vorba de Zahar sau Sare
Ati auzit pana acum de E621 sau de glutamat de sodiu? Stiti ce este? Ati fi surprinsi daca v-am spune ca este ceva ce consumati in fiecare zi fara sa fiti constienti de pericolul la care va supuneti?
Monoglutamatul de sodiu E621 este un aditiv alimentar ce se gaseste in toate alimentele si tipurile de mancare procesate. E621 sau monoglutamatul de sodiu se foloseşte ca potenţiator de aromă în diferite preparate culinare pregătite acasă şi la restaurant, dar mai cu seamă în semipreparatele existente în comerţ (mezeluri, preparate din peşte,
semipreparate, sucuri, sosuri de diferite tipuri, alimente congelate, preparate din lapte etc.).Nu exista vreun restaurant in aceasta lume care sa nu foloseasca glutamatul de sodiu in mancare, ceea face ca noi sa consumam zi de zi acest aditiv fara sa avem habar.
Glutamatul de sodiu E261 se gaseste in forma de pudra cristalina de
culoare alba, foarte asemanatoare la aspect cu sarea si zaharul. Se poate gasi, totusi, si sub forma lichida. Are gust de supa cu carne si este adaugat in mancare pentru a amplifica gustul mancarii respective. Glutamatul de sodiu duce la cresterea poftei de mancare, mancat in exces si obezitate.
Glutamatul de sodiu actioneaza asupra celulelor creierului intocmai ca un
drog si creeaza adictie. Este foarte usor absorbit de sange si creier si cauzeaza o modificare a genelor care detecteaza gustul.
Exact cum am mentionat mai sus, acest aditiv alimentar este folosit in foarte multe alimente, cum ar fi carnatii, hot dog, chipsuri, supe preparate, mancarea la conserva, bere si multe altele.
Doza recomandata de glutamat de sodiu este de 1.5 grame pentru adulti si mai putin de jumatate pentru copii.
Ar fi interesant sa stiti ca peste 200 000 de tone de glutamat de sodiu se foloseste anual, la nivel mondial, de catre industria alimentara. Simptomele cele mai des intalnite in urma consumului de glutamat de sodiu sunt starea de ameteala, migrenele, problemele cu vederea, dezechilibrele hormonale, varsaturile, lipsa de putere, dureri in piept. Toate aceste simptome mai sunt cunoscute si sub numele de sindromul restaurantului chinezesc.
Glutamatul de sodiu a fost descoperit mai intai in Japonia de catre un om de stiinta pe nume Ikeda Kikunae, cel care a descoperit ca aceasta substanta amplifica gustul si aroma, mai ales in cazul alimentelor congelate si cele la conserva. In timp, glutamatul de sodiu a capatat o popularitate incredibila la nivel global.
Desi poate da un gust mai bun mancarii, glutamatul de sodiu are foarte multe efecte negative, printre care, afecteaza receptorii limbii si distorsioneaza senzatia, facand alimentele mai bune decat sunt cu adevarat. Tocmai de aceea oamenii devin dependenti de dulciuri, chipsuri si alte alimente nesanatoase din comert.
Pentru cei care cred că s-ar putea să reacţioneze prost la MSG, iată ce simptome au fost înregistrate:
senzaţii de usturime la nivelul cefei, antebraţuilui şi pieptului
amorţeală la nivelul cefei, iradiind spre braţe şi spate
furnicături, căldură şi slăbiciune la nivelul feţei, tâmplelor, gâtului, braţelor şi zionei superioare a spatelui
presiune sau constricţie la nivelul feţei
dureri în piept
dureri de cap
greaţă
ritm cardiac accelerat
spasm bronşic (respiraţie dificilă) la persoanele astmatice cu intoleranţă la MSG
somnolenţă
slăbiciune
De Retinut!
E621 este foarte convenabil pentru producatorii de alimente caci reduce costurile de productie, in timp ce creste rata de vanzare. Dar este extrem de nociv pentru noi, consumatorii!! Deci, data viitoare cand veti mai cumpara mancare, uitati-va pe eticheta si daca vedeti E621, mai bine puneti alimentul respectiv inapoi in raft. Care sunt efectele pe termen lung ale consumului crescut de monoglutamat asupra sănătăţii omului? Nimeni nu ştie. Şi, probabil, mult timp de acum încolo va fi un secret bine păzit de marii producători, atât din industria alimentară cât şi din cea farmaceutică.


This post first appeared on Ochiu Mintii Vede Tot, Stiri Online Din Sanatate R, please read the originial post: here

Share the post

Toxina alba mai periculoasa decat sarea sau zaharul

×

Subscribe to Ochiu Mintii Vede Tot, Stiri Online Din Sanatate R

Get updates delivered right to your inbox!

Thank you for your subscription

×