Get Even More Visitors To Your Blog, Upgrade To A Business Listing >>

10 pasi spre fericire

Tags: cand trebuie
http://hellogiggles.com/
Fericirea este o stare usor de atins, care poate fi obtinuta urmand zece sfaturi deloc complicate, scrie express.co.uk.

1. Priviti, iar si iar
Orice lucru este miraculos, daca il privim cu atentie. Tot ce trebuie sa facem este sa renuntam la monologul interior si sa ne fixam atentia pe ceva din fata noastra - o floare, un fruct, o haina frumoasa sau propriile noastre maini. Facand astfel, lucrurile obisnuite devin minunate, si ne aducem aminte ca frumusetea este peste tot in jurul nostru.

2. Gasiti-va ritmul
Mii de ani, ne-am culcat si ne-am trezit dupa ritmul Soarelui si al Pamantului. Acum, 24 de ore pe zi, 7 zile pe saptamana, ne grabim, extenuati si stresati. Nimeni nu spune sa nu muncim, dar trebuie sa fim atenti la ritmul nostru interior. Cand suntem cei mai energici si mai creativi? Cand trebuie sa ne "resetam"? Din timp in timp, avem nevoie de o pauza. Shopping-ul nu este o asemenea pauza, dar petrecerea timpului in natura, da. Dincolo de activitatea noastra febrila, ramanem aceiasi oameni ai pesterii, care tanjesc dupa soare.

3. Cautati linistea
Uneori, muzica pare raspunsul la toate intrebarile, dar exista momente cand trebuie sa o oprim. Linistea este necesara pentru a ne recapata echilibrul si pentru a ne asculta inima. Ea intervine cand ne oprim telefonul si computerul, cand ne deconectam televizorul si radioul, si ne indepartam de multime.


4. Magia celor 20 de minute
Cu totii suntem bantuiti de lucrurile care ne preseaza, si ne pricepem sa le evitam. Iata un pont eficient - oferiti-va 20 de minute, cand totul este coplesitor, fie ca vorbim despre raportul care trebuie predat, de camasa care trebuie calcata, si de telefoanele ce trebuie date. Veti vedea ca 20 de minute va vor oferi resursele de a duce lucrurile la bun sfarsit.

5. Concentrati-va pe bune, nu pe rele
Cat de usor este sa te plangi! Conversatiile ajung in acelasi punct: la TV nu este nimic bun, Guvernul nu face doi bani, traficul este un cosmar, sunteti prea gras(a), iar copiii Dvs. se poarta urat. Daca asa stau lucrurile, opriti-va si gasiti lucruri bune. Gradina avea nevoie de ploaie, in ziar au publicat o stire amuzanta. Remarcati binele - este bun pentru dumneavoastra.

6. Fiti recunoscatori
Este benefic sa spuneti "multumesc". Practica voluntara a recunostintei inlatura fara exceptie proasta dispozitie. Cand va treziti nemultumit de toate, opriti-va si gasiti ceva pentru care trebuie sa fiti recunoscator. Viata este uimitoare si plina de lucruri frumoase, daca stam sa ne gandim.

7. Notati pe hartie
A nota evenimentele bune care vi s-au intamplat reflecta ceea ce v-a facut ziua speciala. Scrieti si lucrurile rele. Cand scrieti o problema pe hartie, este pe jumatate rezolvata. Scrieti atat atunci cand sunteti furios, cat si cand sunteti in extaz.

8. Descoperiti-va pasiunea
Oamenii pasionati de ceva au mereu un motiv sa se dea jos din pat dimineata, si un ideal care ii impinge de la spate in momentele dificile. Observati ce va face fericit(a): sportul, muzica, un fel de mancare sau un loc pe care planuiti sa il vizitati. Cand iti urmezi pasiunea, iti poti gasi drumul in viata.

9. Alegeti-va gandurile
Sunteti stapanii creierului vostru. Toate vocile critice, amintirile neplacute, discutiile imaginare si temerile au intrat acolo, pentru ca le-ati dat voie. Asa ca, alegeti pe cine lasati sa intre in mintea voastra. De ce sa nu lasati inauntru doar gandurile pozitive?

10. Cautati si veti gasi
Cand va controlati gandurile, cand v-ati gasit pasiunea si ati aplicat magia celor 20 de minute, veti incepe sa observati coincidente fericite care va aduc mai aproape de idealul vostru. Nu exista coincidente. Veti descoperi ca lumea le raspunde oamenilor hotarati, si ca raspunde cel mai bine la "multumesc".
Sursa: http://www.ziare.com/


This post first appeared on Evrika.ro, please read the originial post: here

Share the post

10 pasi spre fericire

×

Subscribe to Evrika.ro

Get updates delivered right to your inbox!

Thank you for your subscription

×