Get Even More Visitors To Your Blog, Upgrade To A Business Listing >>

Rotary Club of Korinthos: Απάντηση σε δημοσίευμα μας κι ένα σχόλιό μας


Κυκλοφορεί δημοσίευμα σε ΜΜΕ της Κορινθίας που στοχοποιεί το νεοσύστατο Ροταριανό Ομιλο Κόρινθος για αδιαφορία απέναντι σε μια επταμελή οικογένεια που αντιμετωπίζει οικονομικά προβλήματα.

Σαν απάντηση σας θέτουμε τα παρακάτω δεδομένα:

Μιας και το θέμα το ανέδειξε ο τοπικός πρόεδρος θα μπορούσε να έρθει σε επικοινωνία μαζί μας και ύστερα να κριθεί αν ανταποκριθήκαμε ή όχι. Από την άλλη χωρίς να θέλουμε να είμαστε κυνικοί δεν είναι μόνο η συγκεκριμένη οικογένεια κάτω από το όριο της φτώχειας αλλά και δεκάδες άλλες.

Δε μπορούμε να γνωρίζουμε όλα τα προβλήματα σε όλη την περιοχή δράσης μας. Για το θέμα που αναφέρετε γίναμε αποδέκτες πριν από δύο μέρες από μέλος μας που είχε δει σχετικό δημοσίευμα και έχει ήδη τεθεί στην ημερήσια διάταξη για τη συνάντηση μας την Παρασκευή 16/9. Ο Όμιλος συνεδριάζει δυο φορές το μήνα.

Όσο και να θέλουμε δε μπορούμε να στηρίζουμε όλους τους αναξιοπαθούντες της Κορινθίας. Σίγουρα θα προσπαθούμε να βοηθήσουμε αλλά στόχος είναι μεγαλύτερες παρεμβάσεις που βελτιώνουν γενικότερα τις συνθήκες σε μια περιοχή και έχουν αποδέκτες ευρύτερες κοινωνικές ομάδες σε συνεργασία με το Διεθνές Ρόταρυ.

Για τον τρόπο λειτουργίας μας δείτε τη συνέντευξη του Διοικητή Απ.Μαμάτα σε τοπικό μέσο ΕΔΩ.

Το Ταμείο που στηρίζει την ανθρωπιστική δράση ενός Ομίλου προέρχεται εξολοκλήρου από τις δωρεές των μελών του. Μέλη της κοινωνίας που αντιμετωπίζουν τα ίδια προβλήματα με όλο τον υπόλοιπο δοκιμαζόμενο ελληνικό λαό και παραταύτα από το υστέρημά του δίνει για το συνάνθρωπο του. Σε καμία περίπτωση λοιπόν δε μπορεί να γίνεται σύγκριση με δομές που στηρίζονται από ΕΣΠΑ και είναι συνεργαζόμενες με τους Δήμους του Νομού μας στα θέματα αυτά. Δεν υποκαθιστούμε τις οργανωμένες δομές , αλλά αντιθέτως προσπαθούμε να τις συμπληρώνουμε σύμφωνα με το πνεύμα του εθελοντισμού.

Κλείνοντας την απάντηση μη βιάζεστε να κρίνετε έναν όμιλο που στην ουσία μόλις πριν μια εβδομάδα ξεκίνησε τη λειτουργία του αφού μέχρι τώρα έγιναν οι απαραίτητες ενέργειες για την απόκτηση νομικής οντότητας όπως ορίζουν οι νόμοι του κράτους.

Μείνετε συντονισμένοι για να δείτε στο μέλλον τις ενέργειες μας και να μας κρίνετε αντικειμενικά. Ήδη η κοινωνική μας ευαισθησία έχει εκφραστεί με την πρώτη προγραμματισμένη μας δράση: προσφορά εκπαιδευτικού υλικού με έξοδα των μελών για τα παιδιά που θα φοιτήσουν στα κοινωνικά φροντιστήρια του Δήμου Κορινθίων και με την έναρξη της λειτουργίας τους θα αποδοθεί σε αυτά.

Όποιος επιθυμεί να επικοινωνήσει με τον Ροταριανό Όμιλο Κόρινθος παρέχουμε τη δυνατότητα μέσα από τη σελίδα μας στο Facebook.

Σχόλιο parakato: 
Κύριοι δεν στοχοποιήσαμε κανέναν ούτε επίσης κατηγορήσαμε κάποιον για αδιαφορία όπως λέτε. Μια απλή ερώτηση κάναμε γιατί το φιλανθρωπικό έργο σας μέχρι τώρα είναι ΜΗΔΕΝΙΚΟ... Εκτός κι αν κάνουμε λάθος οπότε θα σας ζητήσουμε συγνώμη δημόσια. 
Θα "είμαστε συντονισμένοι" να δούμε τις ενέργειές σας για το συγκεκριμένο θέμα.
Ευχαριστούμε για την άμεση απάντηση.


This post first appeared on Parakato.gr, please read the originial post: here

Share the post

Rotary Club of Korinthos: Απάντηση σε δημοσίευμα μας κι ένα σχόλιό μας

×

Subscribe to Parakato.gr

Get updates delivered right to your inbox!

Thank you for your subscription

×