Get Even More Visitors To Your Blog, Upgrade To A Business Listing >>

Nöjesparken har öppnat!

I ungefär ett år har de jobbat med nöjesparken!
Vi har väntat och längtat!

Så äntligen, den 14 Januari var stora öppningen!
Dagen till ära var det gratis inträde, vi skulle gå dit, inte för att det var gratis utan för att barnen hade längtat så.
Dock åkte vi aldrig dit, barnens kompisar var där och det var så mycket folk att det var omöjligt att komma in så vi struntade i att gå den dagen. De hade bjudit in två kända artister dagen till ära och jag tror att de drog mycket publik + att hela staden har väntat på den här dagen då parken skulle öppna.

Kändisarna som kom var Murat Boz och Hadise, de är båda extremt kända här i Turkiet och Hadise representerade Turkiet i Eurovision song contest 2009, de kom 4 med låten Dum tek tek (Norska Alexander vann och Sverige hamnade på 21 plats med Marlena Ernmans låt La Voix). Lägger in två musikvideor från dem längre ner i inlägget + Hadise’s Eurovision låt

Men så här ser de ut i alla fall.

Från uppträdandet i Nöjesparken

Nöjesparken heter Masal Park, vilket översätts till Sagopark. Hela parken är uppbyggd på olika klassiska turkiska folksagor och olika delar  som Turkiet är känt för. Tex. Kapadokya och karusell med luftballonger, Manavgat med båtar som åktur eller Küthaya som är kända för sitt porslin, där åker man i tekoppar osv.

Lite bilder från parken

Parkens maskotar

De stora figurerna är från de olika klassiska sagorna

Att gå in i parken kostar 10 tl per person.
10 tl = 21 kr

För de pengarna får du gå in i parken + åka två attraktioner.
Betalar du 35 tl (74 kr) till så får du tillgång till alla attraktioner under hela dagen.

Visst låter det billigt?
Men jag har redan hört folk som tycker att det är för dyrt, här tjänar man inte mycket pengar och har man 3-4 barn + att man själv som vuxen ska betala så blir det genast mycket. Sen kanske man ska äta osv.

En turkisk medellön ligger på runt 4-5000 kronor och då kanske man kan förstå att 100 tl för tre barn att åka karuseller + kanske 20 tl för föräldrar att gå in (250 kr totalt, utan mat, dricka, glass eller liknande) blir mycket pengar att spendera på en och samma dag.

Men jag förstår självklart att de måste ta betalt då de har löner + underhåll av parken osv som de måste sköta.
Hoppas att alla barn får gå dit i alla fall 1-2 gånger om året

Avslutar inlägget med låtar från Hadise och Murat Boz som uppträde på invigningen.This post first appeared on Www.jenzel.se, please read the originial post: here

Share the post

Nöjesparken har öppnat!

×

Subscribe to Www.jenzel.se

Get updates delivered right to your inbox!

Thank you for your subscription

×