Get Even More Visitors To Your Blog, Upgrade To A Business Listing >>

Corona-uppdatering

Det som irriterar mig angående hanteringen av coronan här i Sverige är att vi har en stadsepidimiolog som inte vill uppdatera rekommendationer för riskgrupper till 72 år för kvinnor, eftersom det blir så krångligt att hålla koll på:

Diskussionen om olika restriktioner gällde en skillnad på ett par år, till exempel att gränsen skulle ligga på 70 år för män och 72 år för kvinnor. Men det blir ett komplicerat budskap, enligt Anders Tegnell, som menar att det gäller att kommunicera klara budskap som kan hålla över tid.

Och att vi har en statsminister som angående prioriteringsordningen och de kategorier som har tagits fram för att testa personer i rätt ordning,:

Statsminister Stefan Löfven slår tillbaka mot oppositionens kritik om att för få personer har testats för covid-19.
– Låt oss inte bråka om någon kategori 3 eller 4, det förstår inte folk vad det är för någonting. Vi ska testa så många som möjligt, säger Löfven efter dagens möte med partiledarna.

Stefan Löfven slår tillbaka: Folk förstår inte kategorier

Alltså att folk inte skulle förstå detta:

Prioritet 1: Patienter
Prioritet 2: Personal inom sjukvård och omsorg
Prioritet 3: Personal inom övrig samhällsviktig verksamhet, enligt definition från
Myndigheten för samhällsskydd och beredskap.
Prioritet 4: Övriga relevanta delar av samhället.

Jag vet inte riktigt vad jag skall säga om en statsminister som tror att folk är för dumma för att begripa denna listan ovan, det är ju knappast någon raketforskning direkt, och att vi har en stadsepidimiolog som tror att folk inte skulle kunna hålla koll på att för att riskgruppsåldern 70+ gäller för män, medans 72+ gäller för kvinnor.

Dom måste ju tro att vi är stendumma.This post first appeared on Captains Blog (space), please read the originial post: here

Share the post

Corona-uppdatering

×

Subscribe to Captains Blog (space)

Get updates delivered right to your inbox!

Thank you for your subscription

×