Get Even More Visitors To Your Blog, Upgrade To A Business Listing >>

Devetnaest minuta - Jodi Picoult

Prošlo je šest godina otkad sam pročitala Čuvaricu svoje sestre, što mi je bila i prva književna kritika napisana. Jodi Picoult je znana po pisanju o kontroveznim temama, ovaj put o najkontroveznijoj, pucanje u školi. Knjiga je duga kojih 800 stranica, a audioknjiga je duga kojih 18 sati. Što je najzanimljivije, problem se većinom gleda s pravne strane.

Dan počinje normalno sa svakog lika, za sutkinju i njenu kćer koja se godinama trudi biti drugačija, a majku ubojice i inspektora sve dok dječak ne uđe u školu i pobije devet učenika i profesora, a rani devetnaest ljudi. Cijeli taj događaj se odvijao devetnaest minuta.

Nakon toga radnja se većinom odvija u sudnici. Pratimo kako teku dalje životi svih ljudi na Koje je taj mali utjecao. Glavni je lik sutkinja, čija se kćer družila u djetinjstvu s ubojicom, a on kasnije ubije njenog dečka i prijatelje, zatim roditelji ubojica, istražitelj, odvjetnik, tužiteljica i sam ubojica.

Knjiga skače u prošlost, u mladosti njihovih roditelja još kad se djeca nisu rodila ili se tek rodila, pa Tijekom Cijelog djetinjstva istražuju se odnosi djece tijekom cijelog školovanja, pa i odnosi s njihovim roditeljima u različitoj dobi.

Glavni uzrok je zlostavljanje, naravno. Zlostavljanje još od njegove pete godine koje se nije dalo riješiti, u kojem sudjeluje i vlastiti brat, za kojeg roditelji misle da ga štiti i pomaže mu, koje pogoršava prijateljica kada ga napusti i ubrzo potpuno prestaje razgovarati s njim, kojeg čak i vlastita majka pogoršava kada ga prisiljava igrati nogomet ne bi li se bolje uklopio i koje se znatno pogorša kada krenu u srednju školu.

Knjiga će vas dovesti na krivu ili pravu stranu, završetak možda drugima možda neće biti zadovoljavajući, budući da je glavnog zločinca tijekom života pratila velika tragedija. Tijekom istrage se istražuje Svaki Detalj, njegovo psihičko stanje, njegovi motivi, razlozi, a spomenuti su slični događaji koji su se dogodili u stvarnome životu (kao Colubine). Budući da je svaki detalj istražen i svaki lik dobije onoliko pažnje koliko zaslužuje, mogu reći da je ovo najbolja knjiga koju sam do sad pročitala.


This post first appeared on Profesionalni Amater, please read the originial post: here

Share the post

Devetnaest minuta - Jodi Picoult

×

Subscribe to Profesionalni Amater

Get updates delivered right to your inbox!

Thank you for your subscription

×