Get Even More Visitors To Your Blog, Upgrade To A Business Listing >>

Vreau un prim ministru stranier

Da' chiar aşa, de ce să nu se poată? Adică după 20 de ani în care am demonstrat cu vârf şi îndesat că n-avem ba voinţă, ba putirinţă, de ce să nu externalizăm Executivul?

Orice instituţie are limite în activitate. Dacă face haine, nu înseamnă că ştie să fabrice şi aţa cu care le coase. Dacă tipăreşte cărţi, nu înseamnă că fabrică cleiul cu care le leagă.

Fix aşa şi noi: dacă fabricăm circ, nu înseamnă că trebuie să ştim să coacem şi pâinea care să-l însoţească. Să rămânem noi cu clovnii şi girafele şi trapeziştii şi să facem comandă de pâine la o brutărie.

Să fim serioşi, Johannis nu e neamţ. E tot român. Pe principiul "Cum te cheamă, pui de dac? Pişta".

Şi nici măcar nu e musai să aducem un neamţ. Să facem un concurs de proiecte deschis exclusiv pentru stranieri. Să vină nemţii, că şi-au reconstruit de două ori ţara în ultimul veac. Să vină spaniolii, să ne înveţe ce-au făcut ei în ultimii 20 de ani, că doar au fost cândva şi mai nasol decât suntem noi acum. Să vină englezii, că ăştia măcar au şcoală politică în ei. Să vină japonezii, să ne facă roboţei. Să vină chinezii, să ne facă cea mai stabilă economie a lumii. Să vină cine-o vrea, numa să vină şi să ne facă bine cu de-a sila, că noi nu suntem în stare.

P.S. Da' oare, oricine ar veni, am învăţa noi de la ei sau i-am învăţa noi pe ei toate prostiile din lume?This post first appeared on Tiribonflax, please read the originial post: here

Share the post

Vreau un prim ministru stranier

×

Subscribe to Tiribonflax

Get updates delivered right to your inbox!

Thank you for your subscription

×