Get Even More Visitors To Your Blog, Upgrade To A Business Listing >>

M-am lăsat de fumat; mă apuc de băut

Tags: mam lsat euro
Nu, nu mă interesează discursurile cu live a long and healthy life. După 18 ani de fumat, m-am lăsat pentru că m-am săturat să se tot scumpească ţigările. Faptul că au sărit bine de 2 euro mi se pare o nesimţire, iar argumentele de genul "în alte ţări din UE sunt şi mai scumpe" mă lasă total rece. În aceleaşi ţări din UE economia e funcţională şi poate acoperi chiar şi ajutoare de şomaj de 8-900 de euro în perioade de criză financiară. Lăsatul de fumat este o formă de boicot a unui stat condus de nişte cretini care ar face orice să-şi scape pielea.

La sfârşitul săptămânii trecute ţigările s-au scumpit din nou, la mai puţin de 2 luni de la cea mai recentă asemenea măsură. A fost o creştere decisă de data asta de producători care, puşi în gardă de guvern că vor plăti accize mai mari din ianuarie 2010, au zis că nu vor să scumpească ţigările brusc cu aproape 30%. Urmează încă o scumpire în decembrie şi apoi ultima în prima zi din ianuarie, o dată cu creşterea accizei şi a cursului la care se calculează.

Deci 2 (două) luni de zile pentru o majorarea a accizei cu 10 euro. Stategie beton, motivată probabil cel mai bine de disperarea Guvernului că nu mai are bani în puşculiţă. De ce concluzia asta? Păi, să luăm ca exemplu altă strategie, cea europeană. Săptămâna asta miniştrii de finanţe din UE s-au pus de acord asupra creşterii accizelor minime la ţigări: acestea vor creşte cu 26 de euro în următorii 4 (patru) ani. Deci Europa creşte treptat cu vreo 50 de cenţi pe lună, iar noi ne-am vitejit la 5 euro pe lună. Duduim, nu că?

Şi-atunci, care să fie soluţia? Probabil să mă orientez spre un alt viciu, pe care statul îl încurajează din toate puterile: alcoolul. Dacă berea e considerată aliment, dacă se numeşte vin orice poşircă obţinută din struguri, dacă părinţii n-au nicio problemă în a le da liceenilor tărie, atunci să bem, fraţilor. Că doar, nu-i aşa, alcoolul e ieftin şi n-are nici desene de-alea greţoase pe etichete. Că doar nu "cauzează". Pericolul social cauzat de alcool este, deci, muuuult mai mic decât cel cauzat de tutun. Iar jurnalele de ştiri sunt pline de oameni care se hăcuiesc după ce fumează prea mult, nu după ce beau.

Da', dacă tot m-am lăsat de fumat, de mâine vreau să-mi garanteze cineva că mi-au scăzut şansele de-a face cancer, mi-a crescut fertilitatea, am un ten ca în reclame, nu mai fac tumori şi nu mor lent şi dureros.


This post first appeared on Tiribonflax, please read the originial post: here

Share the post

M-am lăsat de fumat; mă apuc de băut

×

Subscribe to Tiribonflax

Get updates delivered right to your inbox!

Thank you for your subscription

×