Get Even More Visitors To Your Blog, Upgrade To A Business Listing >>

Da ! Eu sunt corupt.

Tags: sunt

Da. Eu Sunt corupt. Cred ca cel mai eficient mod de a cladi o tara civiizata ar fi, evident utopic vorbind, ca toata populatia acestei tari, trecuta de 20 de ani sa accepte in mod voluntar o operatie de resetare. Adica efectiv sa uitam tot ce am fost pana acum si sa o luam de la capat. Da. Eu sunt corupt, pentru ca am dat spaga, pentru ca am acceptat sa cant "la negru" si pentru ca am acceptat in jurul meu si am tacut fiind martorul unor fapte de coruptie. Inainte sa ridicam si sa aruncam piatra ar trebui sa facem cu totii acest exercitiu.
Ce e coruptia? Pai asta inseamna coruptia. Nu numai averi nesfarsite, nu numai fapte si oameni cunoscuti din media care au facut nenumarate grozavii, nu numai lume interlopa, nu numai ce au facut altii, ci ceea ce am facut eu.
Din acest motiv s-a murit vineri seara in clubul Colectiv. Pentru ca ne-am obinuit sa spunem "lasa ca merge si asa" sau "trebuie sa ma descurc" sau "trebuie sa am relatii ca sa reusesc"
M-am saturat sa ma asociez cu tot felul de netrebnici fata de care am o sila nesfarsita doar pentru ca, ba au relatii, ba ma ajuta sa fac aia sau ailalta, ba sa dau spaga la doctor, la politist, la administratia financiara, la organele de control, la portar sau mai stiu eu unde.
M-am saturat sa vad cum unii "premianti" reusesc sa faca lucruri doar pentru ca sunt intr-o gasca, doar pentru ca acea gasca are interese comune, sunt bani murdari la mijloc si iata, daca nu te bagi in sistem "tragi targa pe uscat". Mori cu zile in spital, pierzi banii munciti cu greu intr-o afacere pe care o visai cinstita si frumoasa, iti ingropi visele artistice pentru ca primesti nenumarate usi in nas, daca nu faci parte din sistem.
Ce e sistemul? Pai sistemul este format din oameni de la cele mai inalte scaune pana la nivel de femeie de servici din sistemul bugetar. Toti sunt pusi acolo in primul rand pe criterii politice. Ma votezi, esti membru deci  "mananci". Apoi pe criterii economice. "Dai banu" primesti aprobarea sau "ciosvarta de lins". Am o cunostinta care facea rost de cantari pentru ca suna la un prieten sus pus la ANAF care dadea telefon la clubul x si se facea cantarea. Tare nu? Am o alta cunostinta care dadea doua-trei telefoane si rezolva o sponsorizare: "ïi dai si lui ceva acolo si facem treaba"
Sistemul e format dn oameni care fie ca si-au dorit fie ca au acceptat sa fie in acest sistem si dupa aprecierea mea sunt milioane de astfel de oameni in aceasta tara. Sa nu va "aburiti" zicandu-va ca oul e mai mic si mai putin important decat boul. Marile acte de coruptie incep cu micile acte de coruptie.
Marile acte de coruptie se sprijina pe feluritele si nesfarsitele mici acte de coruptie. Acestea din urma le alimenteaza pe primele. Daca eu traiesc intr-o comunitate de 1000 de oameni din care doar 10 fura, sunt mult mai putin tentat sa fur. Dar daca fura 900 dintre ei atunci ma gandesc, oare nu sunt eu prost ca nu fac ca MAJORITATEA?
S-au vehiculat aseara idei de genul ca cei peste 30 de mii de oameni iesiti in strada in Bucuresti, nu au niste motivatii clare pentru care protesteaza. Trecand peste faptul ca pana si asta poate fi la un moment dat un tip de manipulare eu cred ca s-a iesit in strada si se va mai iesi in strada pentru ca oamenii s-au saturat de un pachet de situatii in care traim de peste 25 de ani:
1. Minciuna generalizata, prin manipulare de toate felurile.
2. Cumetria nationala ca mod de conducere si gestionare a acestei tari.
3. Lipsa totala a celor care ajung intr-o functie publica, oricat de mica sau oricat de mare in manifestarea binelui public, a binelui Colectiv.
4. Lipsa totala de patriotism adevarat a politicienilor de prim rang.
5. Coruptia generalizata la nivelul intregului aparat de stat.
6. Lipsa sperantei indesata ani de-a randul in mentalul colectiv.
7. Ridicarea la rang de virtute a hotiei, minciunii, prostiei si a tuturor tarelor care decurg din acestea.
Domnii si doamnele care se ocupa de politica in tara asta ar trebui, mai intai sa taca. Iar apoi sa faca.
Ce sa faca? Pai sa se faca mai intai curatenie in partide. Toti cei care au furat, se stiu intre ei, toti cei care au "dat la butoane" ar trebui sa plece acasa. Macar o vreme. Cativa ani. Au bani. Se duc in croaziera, in insule, dar sa nu mai faca politica.

Pe de alta parte, vad o gramada de politicieni care nu sunt urmariti sau anchetati care se dau nevinovati, la televizor. Ma intreb, oare, ei nu stiau, ei nu vedeau ce se intampla cu colegii lor, cu sefii lor, cu subalternii lor de la partid? Eu cred ca da. Parerea mea.


This post first appeared on Parerea Mea, please read the originial post: here

Share the post

Da ! Eu sunt corupt.

×

Subscribe to Parerea Mea

Get updates delivered right to your inbox!

Thank you for your subscription

×