Get Even More Visitors To Your Blog, Upgrade To A Business Listing >>

Dawn

Una reaparició inicialment càndida i farcida d'èxits

Fictícia banda nord-americana de música pop creada l'any 1970 al voltant del cantant novaiorquès Tony Orlando (Michael Anthony Orlando Cassavitis), un vocalista d'ascendència grega per part de pare i porto-riquenya per part de mare.

El primer èxit de Dawn va ser "Candida", un tema publicat en format single el mes de juliol de 1970 i editat per la discogràfica Bell Records. Inicialment, "Candida" va ser enregistrada amb la veu del cantant de blues Frankie Paris, però, els seus productors, Dave Appell i Hank Medress no van quedar gaire satisfets amb el resultat obtingut, motiu pel qual, van creure convenient, fer un altre temptativa, conferint a la cançó un altre enfocament vocal.

Aleshores, Medress va demanar-li al seu amic Tony Orlando la seva col.laboració per a gravar una "demo", amb l'objecte de determinar si una veu com la seva encaixava més bé en el tema. Orlando havia estat cantant professional a principis dels anys seixanta, obtenint un parell d'èxits l'any 1961, però, en aquells moments, havia deixat de banda la interpretació i treballava de directiu a April-Blackwood Music, l'editora musical de la discogràfica Columbia Records.

En principi, Tony Orlando es va mostrar reticent, ja que, preocupat per un possible conflicte d'interessos i tement poder perdre la feina, no volia comprometre la seva tasca a Columbia Records. Medress però, el va tranquil.litzar dient-li que, si tot anava bé, farien servir el nom neutre de "Dawn" per acreditar l'autoria del disc i, amb aquesta denominació, ningú el podria relacionar amb el single. Alleujat, i amb la condició assegurada de que el seu nom no es veuria associat al disc, Tony Orlando, finalment, va acceptar la proposta.

Dawn
Publicada sota el nom de Dawn, "Candida" va ser número 1 a nombroses llistes d'èxits internacionals. En vista d'això, Orlando es va acomiadar de l'editora musical i va retornar als escenaris, convertint-se, primer, en Dawn featuring Tony Orlando i, després, en Tony Orlando and Dawn.

Amb posterioritat, Tony Orlando i Dawn van assolir diversos èxits més. A finals de 1970, van conquerir un altre número 1 amb "Knock three times" (truca tres vegades), un tema acreditat només a Dawn, i l'any 1973, com a Tony Orlando and Dawn, tornarien a triomfar amb "Tie a yellow ribbon round the ole oak tree" (lliga una cinta groga al voltant de l'alzina), un tema agradable i molt comercial.


This post first appeared on Discos No Sol.licitats, please read the originial post: here

Subscribe to Discos No Sol.licitats

Get updates delivered right to your inbox!

Thank you for your subscription

×