Get Even More Visitors To Your Blog, Upgrade To A Business Listing >>

Giorgio Moroder

Guaita, el creador de la música electrònica

Intèrpret, compositor i innovador productor musical nascut a Ortisei, un municipi del nord d'Itàlia situat a la província autònoma de Bolzano. Giorgio va iniciar la seva carrera artística formant part, en qualitat de guitarrista, de la banda d'un hotel suís; més tard, actuaria de gira durant set o vuit anys per mitja Europa tocant el baix en diverses bandes d'estil pop.

A inicis de 1969, sota el nom artístic de "Giorgio", Moroder va assolir un gran èxit europeu amb el tema propi "Looky, Looky", una cançó simple, divertida i enganxosa, a cavall entre el "Papa, Oom, Mow, Mow" de The Rivingtons i el "Wooly bully" de Sam the Sham and the Pharaohs. "Looky, Looky" va vendre més d'un milió de còpies, raó per la qual, el mes d'octubre de 1970, l'entèrpret italià va ser guardonat amb un disc d'or.

"Looky, Looky" va representar l'inici de la popularitat de Giorgio Moroder, una cançó molt allunyada de l'estil que, més tard, amb esperit innovador i al capdavant dels teclats de sintetitzadors i seqüenciadors, conformaria el tret característic de Giorgio Moroder com a compositor i productor de discos de música electrònica, composicions i produccions que obririen pas al que, posteriorment, es coneixeria com a música "techno".

Giorgio Moroder
Giorgio ha estat guanyador tres vegades del premi Oscar com a compositor: l'any 1979 per la banda sonora de "L'exprés de mitjanit", l'any 1984 per la de "Flashdance" i l'any 1987 per la de "Top Gun"; a més, també ha conquerir quatre Globus d'Or i tres premis Grammy.

Així mateix, Giorgio Moroder va ser el fundador dels Musicland Studios de Munich (1970-1990), estudis que, durant gran part de les dècades dels setanta i vuitanta, van ser la casa editora, entre d'altres, de The Rolling Stones, Led Zeppelin, Electric Light Orchestra, Queen o Elton John.

Mira, mira, mira.
¿No és bonica, bonica, bonica?.
És la meva nova xicota...


This post first appeared on Discos No Sol.licitats, please read the originial post: here

Share the post

Giorgio Moroder

×

Subscribe to Discos No Sol.licitats

Get updates delivered right to your inbox!

Thank you for your subscription

×