Get Even More Visitors To Your Blog, Upgrade To A Business Listing >>

Village People

Una mostra dels estereotips del poble americà

Innovador (en aquells temps) sextet vocal creat l’any 1977 a Nova York. Una formació coneguda tant per la seva estètica festiva com per les seves peculiars disfresses, les seves enganxoses i divertides cançons, les seves suggerents lletres, plenes de doble sentit i les seves coreografies. Els membres originals de la banda eren: Victor Willis (caracteritzat de policia i cantant solista del grup), Felipe Rose (l’indi), David Hodo (el paleta), Alex Briley (el militar), Glenn Hughes (el motorista) i Randy Jones (el cowboy).

El primer gran èxit de Village People va ser "Macho man" un tema comercialitzat el mes de febrer de 1978 que formava part de l’àlbum homònim de mateix nom. La cançó va aconseguir situar-se a la posició 25 de les llistes d’èxits pop dels Estats Units.

El mes de novembre de 1978, el sextet publica en format single, "Y.M.C.A.", una cançó extreta del seu tercer àlbum d’estudi, "Cruisin’". "Y.M.C.A." va assolir la segona posició de les llistes dels Estats Units i el primer lloc a les llistes del Regne Unit, convertint-se en un dels èxits més destacats de Village People.

"Y.M.C.A." té el mèrit, a més, de ser un dels pocs singles que ha aconseguit vendre més de deu milions de còpies a tot el món. A finals de la dècada dels setanta (i fins i tot, avui dia), ha sonat fins a la sacietat a totes les emissores de radio i ha estat punxada pràcticament a totes les discoteques de tot món.

"Y.M.C.A." però, no va estar exempta de polèmica: la Young Men's Christian Association (YMCA), una associació cristiana fundada a Londres l’any 1844, que està repartida per nombrosos països i que es dedica a l'ajuda i orientació dels joves, es va sentir afectada quan els Village People, un col.lectiu que s'havia declarat obertament homosexual, els va dedicar la cançó i, per aquest motiu, va presentar una querella contra el grup.

Village PeopleNo obstant això, al cap de poc temps, sense donar gaires explicacions, la demanda va ser retirada (segons sembla tot es va solucionar fora dels jutjats i, segurament, amb un grapat de diners pel mig). La controvèrsia, però, també va ajudar a donar més publicitat a "Y.M.C.A.".

Tot i que, presumiblement, el nom de la banda feia honor al barri de Greenwich Village, la zona novaiorquesa d’ambient gai situada al districte del Baix Manhattan, i encara que els Village People fossin el grup insígnia del moviment gai dels anys setanta, sembla ser, que, només dos dels seus components eren obertament homosexuals: l'indi i el cowboy.


This post first appeared on Discos No Sol.licitats, please read the originial post: here

Share the post

Village People

×

Subscribe to Discos No Sol.licitats

Get updates delivered right to your inbox!

Thank you for your subscription

×