Get Even More Visitors To Your Blog, Upgrade To A Business Listing >>

Pat Boone

Una divertida peça clàssica d'inicis dels seixanta

De nom complet, Charles Eugene Patrick Boone, Pat Boone és un cantant, compositor i actor nord-americà oriünd de Jacksonville, un municipi de l'estat de Florida. Als dos anys, Pat es va traslladar amb la seva família a Nashville, Tennessee, la capital de la música country i, posteriorment, a Denton, una població de mida mitjana de l’estat de Texas.

D'acord amb Les Llistes que regularment edita la revista Billboard, la publicació nord-americana especialitzada en la divulgació d’informació musical, Pat Boone va ser el segon artista més important de les llistes de popularitat de finals dels anys cinquanta, només per darrere de Elvis Presley. I, d’acord amb la classificació dels primers 40 artistes del Top 100 dels anys 1955-1995, Pat Boone es va situar en el lloc número 9, darrere de The Rolling Stones i de Paul McCartney.

Elegant, ben plantat i ben calçat, sempre amb les seves característiques sabates blanques, Pat Boone encara manté el meritori rècord d’artista que figura 220 setmanes consecutives en les llistes nord-americanes d'èxits amb una o més cançons cada setmana.

Tot i ser un cantant melòdic, l'any 1962, Pat Boone va triomfar amb "Speedy Gonzales", un tema que va constituir el seu últim gran èxit. Es tracta d’un divertit homenatge al vertiginós i llegendari ratolí homònim, protagonista d’una famosa sèrie de televisió de dibuixos animats, que en aquell període gaudia de fama mundial. Un rosegador que parlava amb accent mexicà i que portava la falca de "el ratolí més ràpid de Mèxic".

Enregistrada a Londres i a ritme de "twist", l’"Speedy Gonzales", de Pat Boone va ser tot un esdeveniment; va assolir els primers llocs de les llistes d’èxits de molts països i es va mantenir en el rànquing Billboard Hot nord-americà prop de 13 setmanes. Va ser tal l'èxit de la cançó que una còpia de la partitura està dipositada a la Biblioteca Britànica de Londres per a la posteritat.

Pat Boone
En la producció del disc, Boone es va permetre el luxe de incloure a dos convidats: un era Mel Blanc, la veu del dibuix animat fins l’any 1989; l'altre, la veu que entona el "La, la, la, la...", responsabilitat de Robin Ward (Jacqueline McDonnell), una jove cantant hawaiana, vocalista de sessió, que un any més tard, aconseguiria un important èxit amb "Wonderful summer" (estiu meravellós), un títol que, només als Estats Units, va vendre més d'un milió de còpies.

Anteriorment, "Speedy Gonzales" havia estat editada pel cantant novaiorquès David Dante (David Alexander Hess), un dels seus coautors, però la seva versió no va aconseguir gaire èxit, ràpidament va passar a l'oblit.


This post first appeared on Discos No Sol.licitats, please read the originial post: here

Subscribe to Discos No Sol.licitats

Get updates delivered right to your inbox!

Thank you for your subscription

×