Get Even More Visitors To Your Blog, Upgrade To A Business Listing >>

Miguel Ríos

La cançó que més alegria va proporcionar a Mike Ríos

Cantant i compositor nascut al barri de La Cartuja del municipi andalús de Granada. Com a solista, Miguel Ríos ha estat un dels pioners del gènere rock a Espanya. Va estar en actiu des d’inicis dels anys seixanta, època en què era conegut com a Mike Ríos i quan, comercialment, carregava amb el sobrenom de "El Rei del Twist".

El 2 de gener de 1962, amb la discogràfica Philips (Polygram), Miguel Ríos enregistra les seves quatre primeres cançons: "El twist", "Pera madura", "Twist de Saint-Tropez" i "Cayendo lágrimas", un EP pel qual Miguel Ríos va cobrar la substanciosa quantitat de 3.000 pessetes (18 euros).

Durant la dècada dels seixanta, Miguel Ríos va publicar diverses composicions que van gaudir de bastant d'èxit comercial, títols com ara "Popotitos" (1962), "La pecosita" i "Da-do-rom-rom" (1963), "Ahora que he vuelto" (1966), "El rio" (1968) i "Vuelvo a Granada" (1968).

Però, va ser l’any 1969 quan el cantant granadí va aconseguir l’èxit més transcendental de la seva carrera. Va ser quan, en plena era del rock simfònic, el seu "Himno a la alegría", una adaptació del quart i últim moviment de la novena simfonia del compositor alemany Ludwig van Beethoven, que va comptar amb els arranjaments musicals del compositor argentí afincat a Espanya, Waldo de los Ríos (Osvaldo Nicolás Ferraro), va assolir fama universal, convertint instantàniament a Miguel Ríos en estrella pop internacional.

Miguel Ríos
La versió en anglès, editada amb el títol de "A song of joy", va constituir un aclaparador èxit mundial: va vendre set milions de còpies a tot el món i va copar els primers llocs de les llistes d’èxits de diversos països, com ara, els Estats Units, Alemanya, Regne Unit, Itàlia o França. Així mateix, va gaudir de forta repercussió mediàtica al Japó, Suècia, Àustria, Canadà i a Holanda.

Com a curiositat, sembla ser, que "Himno a l'alegria", es va comercialitzar als Estats Units amb l’etiqueta de tema pacifista, promocionant-se com a himne compromès.

Escucha hermano la canción de la alegría,
el canto alegre del que espera un nuevo día,...


This post first appeared on Discos No Sol.licitats, please read the originial post: here

Share the post

Miguel Ríos

×

Subscribe to Discos No Sol.licitats

Get updates delivered right to your inbox!

Thank you for your subscription

×