Get Even More Visitors To Your Blog, Upgrade To A Business Listing >>

Cloud Cult live i Chicago – 3 april 2016

IMG_7508

Man unnar sig så lite i livet…

Ända sedan jag blev bekant med (och störtförälskad i) Cloud Cult:s musik har jag haft en stark önskan att någon gång få se detta band live på en scen. Eftersom denna grupp så gott som aldrig går på några turnéer utanför sitt hemland USA blev det ganska snart klart att jag måste ta mig till Amerika om jag någon gång skulle få en chans att uppfylla min dröm. Att denna dröm verkligen skulle bli till sanning redan nu hade jag a) aldrig räknat med, och b) min käraste M. att tacka för som har varit den drivande kraften bakom projektet ”Se Cloud Cult och sedan dö (fast helst inte genast)”. Utan hennes beslutsamhet och handlingskraft hade jag kanske aldrig fått ändan ur vagnen, men tack vare henne uppfylldes alltså min allra största dröm den 3 april 2016 i samband med en kort resa till Chicago (som dessutom var min hittills allra första resa till USA någonsin). Att min älskade M. dessutom kunde kombinera denna resa med en värdefull och givande fortbildning gjorde saken inte direkt värre.🙂

Höjdpunkten för vistelsen i Chicago var naturligtvis själva konserten på Thalia Hall, men redan dagen innan blev en oförglömlig och rent fantastisk upplevelse. Då visade bandet Cloud Cult nämligen en s.k. ”sneak peek” på sin nya film ”The Seeker” på Gene Siskel Theater. ”The Seeker” är även titeln på bandets nyaste album, och filmen är så att säga en ordlös men dramatisk illustration av denna temaskiva. Huvudrollerna i filmen spelas för övrigt av Josh Radnor (”How I met your mother”) och Alex McKenna (bl.a. ”What women want”). Föreställningen var tämligen välbesökt av både inbitna Cloud Cult-fans och allmänt intresserade människor, men det allra bästa var naturligtvis att även samtliga bandmedlemmar var närvarande vid filmvisningen.

Efter föreställningen gavs tillfälle till en väldigt utförlig och trevlig pratstund med alla bandmedlemmar, men framför allt med Craig Minowa, bandets grundare och huvudfigur, som jag kommer att skriva mycket mer om i kommande inlägg. Craig – en alldeles underbar och ödmjuk människa utan några som helst stjärnfasoner och med en härlig aura av obeskrivlig värme – blev så oförfalskat glad över att vi hade flugit och åkt hela vägen från Sverige till Chicago bara för att se Cloud Cult i konsert att han helt spontant bjöd med oss till ett s.k. house-party som skulle äga rum samma eftermiddag och där bandet skulle uppträda inför en väldigt liten skara i ett privat hem. Naturligtvis tog vi emot denna inbjudan med gigantisk glädje och bultande hjärta, och det vi fick uppleva denna eftermiddag överträffade samtliga förväntningar och förhoppningar. Bandet framförde en två timmar lång akustisk konsert med just de låtar som omedelbart berör mig i mitt djupaste inre, som får mig att gråta av både sorg och glädje i en alltid lika svårbegriplig blandning av okontrollerbara emotioner. Dessa två timmar utgjorde utan överdrift något av det allra vackraste jag någonsin fått uppleva i mitt liv, och det var svårt att acceptera att de någon gång skulle ta slut.

På kvällen den 3 april fick vi dock så bevittna den konsert som vi egentligen hade kommit till Chicago för, och trots att denna var en aning kortare än förväntat, så tillhör även denna upplevelse det bästa jag har varit med om i den här världen. Tiden flög iväg i en tornseglares hastighet, trots att man försökte njuta av varje sekund till det yttersta. Under konserten hann jag ofta tänka på orden i Cloud Cult:s sång ”Days To Remember”:

”If I had a life recorder
that could save the best things I live through.
I would play this over and over,
Yes, I would play this over and over”

Frestelsen att vilja stanna tiden för att tänja stundens njutning till en evighet är stor, men Craig Minowas kloka ord från sången ”Time Machine Invention” är mer än en tröst:

”If you give this moment your fullest attention
We’ll just keep going forwards with no need for going back.”

Vemodet efter konserten och den vansinniga glädjen och tillfredsställelsen över att ha fått vara med om denna upplevelse balanserar varandra på ett bitterljuvt sätt. Som avslutning här ett visserligen inte officiellt, men av bandet säkert ändå godkänt och i ordets sanna bemärkelse amatörmässigt (”amatör” = en som älskar) videoklipp från den konsert som beskrivits i detta inlägg. Det är samtidigt en av mina absoluta favoritsånger med Cloud Cult. Texten till den finns nedanför klippet.

Everything you thought you had.
It was only passing through.
Everything you thought you knew
Knew you… better than you do
We were made to watch and wonder.
Though some days I can’t get out of my head.
And I was scared of getting older.

Everything I wished I’d done.
And everything I wish I’d undo.
Everything that broke my heart,
Can’t keep me from loving you.

Pray that inner light gonna make us blind.
Lead me to where I need to be.
We’re not scared to lose our minds.
Cuz that’s when we’ll be what we’re supposed to be.

Everyone here has got a shadow.
And everyone has their share of hurt.
When I’m dead, I’ll be a rainbow.
What you were is what you’re worth.

Pray that inner light gonna make us blind.
Lead me to where I need to be.
We’re not scared to lose our minds.
Cuz that’s when we’ll be what we’re supposed to be.
This post first appeared on Cloud Cult - En Svensk Fanblogg, please read the originial post: here

Share the post

Cloud Cult live i Chicago – 3 april 2016

×

Subscribe to Cloud Cult - En Svensk Fanblogg

Get updates delivered right to your inbox!

Thank you for your subscription

×