Get Even More Visitors To Your Blog, Upgrade To A Business Listing >>

Mickey Thompson däck (Riktigt Tuffa)

Mickey Thompson däck

Mickey Thompson däck är uppkallade efter den amerikanske rallychauffören med samma namn. Han föddes 1928 i Kalifornien och blev mördad tillsammans med sin fru i deras eget hem år 1988. Mickey Thompson däck började tillverkas 1963 och har alltid varit ett märke som passar specifikt för fordonsentusiaster. Thompson som själv tävlade tillverkade däcken för att de skulle hjälpa honom att vinna. Han valde att utforma sina däck genom att fundera över vad som var mest nödvändigt, och lade ner stor möda på att producera däck som fungerade på ett effektivt sätt ur en tävlingssynvinkel.

Efter Thompsons död fortsatte märket leva vidare. Ännu idag tar företaget vara på de värden och det engagemang grundaren själv lade ner i produktionen. Mickey Thompson däck byggs både för körning på banor, vägar och off-road. Utvecklarna bakom produkterna fortsätter hela tiden att utveckla och utmana de olika däckmodellerna. Idag finns det en stadig kundgrupp av professionella chaufförer som väljer att montera dessa däck under sina fordon, och märket är ett av de ledande framför allt på den amerikanska marknaden.

Vilka slags däck tillverkas av Mickey Thompson?mickey thompson däck

Det finns en uppsjö av olika Mickey Thompson däck. De vanligaste och mer omtalade är de som används för körning på banor. Sysslar man med dragracing kan man också hitta olika modeller av Mickey Thompson däck både för bilar och motorcyklar. Alla däckmodeller tillverkas i olika storlekar och dimensioner. Det finns både väldigt smala och väldigt breda däck. På företaget värnar man om att hitta ett bra material för de olika däcken eftersom det avgör hur deras hållbarhet blir.

Är man intresserad av off-road körning antingen i tävlingssyfte eller för nöjes skull kan man alltid hitta passande Mickey Thompson däck. Det finns flertalet modeller som är anpassade för lättare lastbilar. Den här typen av däck har ofta grova spår och är tillverkade för att klara av stora yttre påfrestningar. De olika däcken kan vara speciellt anpassade för att fungera bra på till exempel ett lerigt underlag eller för körning i öknen.

Missa inte dragracing videon (baklänges?)

Vad är dragracing?, ta även del av nyttig information ET MÅTT

Vill du beställa?

SÖK BILDÄCK HÄR

Inlägget Mickey Thompson däck (Riktigt Tuffa) dök först upp på ABS Wheels Blogg. Författaren till den här texten heter Johan och tillhör bloggen ABS Wheels BloggThis post first appeared on ABS Wheels Blogg, please read the originial post: here

Share the post

Mickey Thompson däck (Riktigt Tuffa)

×

Subscribe to Abs Wheels Blogg

Get updates delivered right to your inbox!

Thank you for your subscription

×