Get Even More Visitors To Your Blog, Upgrade To A Business Listing >>

Le Mans 2017: dit moet je weten over onze einduitslag (video)

We moeten het even over Le Mans 2017 hebben. Even dan. Want we hadden op betere resultaten gehoopt. Toch is de race Niet helemaal verloren gegaan.

‘Ever-better Cars’

We racen om nog betere auto’s te maken. De informatie die we tijdens een race vergaren, gaat niet verloren. We leren ervan. En we beoordelen of de informatie ons helpt om ‘Ever-better Cars’ te bouwen. Zo ja, dan gebruiken we die informatie. In dat opzicht was de 24 uur van Le Mans geslaagd. Hoe gek dat wellicht ook klinkt.

Aanscherpen

Le Mans 2017 gaf ons de kans Onze Hybride Technologie onder de meest extreme omstandigheden te testen. Omstandigheden die je op de openbare weg niet zult tegenkomen. “Racen stelt ons in staat onze hybride technologie verder aan te scherpen en klaar te stomen voor onze klanten”, aldus Toyota topman Akio Toyoda in een reactie na de race.

Check de video over onze deelname aan het WEC 2017 tot nu toe, inclusief Le Mans 2017. Spectaculaire beelden en de reden waarom racen ons dwingt ‘Ever-better Cars’ te maken:

Dikke pech

Wat gebeurde er eigenlijk tijdens Le Mans 2017? Onze teleurstellende uitslag (we eindigden 8ste overall) was deels te wijten aan een technisch probleem – auto #8 stond na drie uur racen in de pits om de elektromotor te laten vervangen. Maar het was vooral dikke pech die ons parten speelde.

De Toyota TS050 HYBRID met #9 viel uit omdat een andere auto hem schuin van achteren aanreed. Als gevolg hiervan klapte een van de banden achter. Die sloeg op zijn beurt een deel van de kwetsbare techniek weg. De schade was helaas te groot om gerepareerd te worden, zei teamleider Rob Leupen na de race.

En auto #7 dan? Die reed immers na 10 uur racen comfortabel aan kop. Ook hier betrof het dikke pech. De auto had problemen met de koppeling. Niet omdat-ie technisch niet goed was, maar omdat de koppeling oververhit was geraakt. Dat gebeurde kort ervoor. De auto stond in de pitsstraat, klaar om weg te rijden. Coureur Kobayashi zag iemand zwaaien, dacht dat dit het sein van een officiële ‘marchal’ was en begon te rijden.

De zwaaiende man bleek echter een andere coureur te zijn, Vincent Capillaire, die de Toyota wilde aanmoedigen. De raceleiding sommeerde Kobayashi alsnog te stoppen. Hierdoor raakte de koppeling oververhit. Je moet weten dat de techniek van de TS050 uiterst kwetsbaar is en niet te vergelijken met die van een hybride Toyota op de openbare weg. Daarmee kun je zoveel starten en stoppen als je wilt.

Welgemeende excuses

Vincent Capillaire heeft inmiddels zijn welgemeende excuses aangeboden. En wij hebben die geaccepteerd. Hij maakte simpelweg een sportief gebaar. Dat waarderen we en hiermee is de zaak voor ons afgedaan. Neemt niet weg dat Le Mans 2017 voor ons teleurstellend verlopen is. Maar niet getreurd. We doen nog vol mee met het WEC kampioenschap dat uit in totaal 9 races bestaat.

De volgende WEC race staat gepland in het weekend van 14-16 juli 2017. Die vindt plaats op de Duitse Nürburgring. We gaan voor de winst!

The post Le Mans 2017: dit moet je weten over onze einduitslag (video) appeared first on Het blog van Toyota.This post first appeared on Carinformation, please read the originial post: here

Share the post

Le Mans 2017: dit moet je weten over onze einduitslag (video)

×

Subscribe to Carinformation

Get updates delivered right to your inbox!

Thank you for your subscription

×