Get Even More Visitors To Your Blog, Upgrade To A Business Listing >>

49 eksotiske rejsemål du aldrig glemmer

Vi skal ud at rejse, men turen går ikke til Lalandia eller Lego i Billund. Det er en del mere eksotisk, vil jeg påstå. Turen går nemlig til intet mindre end 49 eksotiske rejsemål rundt omkring i hele verden, hvor fælles for rejsemålene er, at du med stensikker garanti aldrig vil glemme turen. Skal jeg selv sige det, er der blevet gjort en hel del ud af at samle en masse Eksotiske rejsemål, der er spændende og hvor mange af dem måske slet ikke er dig bekendt. Har du eksempelvis hørt om Sossusvlei i Namibia? Eller Knife Forest på Madagaskar?

Blandt de 49 destinationer gemmer der sig også en række klassikere. Det er givetvis ikke nødvendigt at nævne Maldiverne, da øerne er et mainstream synonym for eksotiske rejsemål, men det har jeg alligevel gjort af den grund, jeg bidrager med konkrete lækkerbiskener i forhold til hvor på Maldiverne, du bør overveje at slå dig ned. Ligeledes, og i øvrigt fælles for samtlige eksotiske rejsemål, finder du relevante og håndplukkede hoteller og boliger, der vil være oplagt for den givne destination. De forskellige hoteller og boliger jeg anbefaler, er desuden baseret på beliggenhed og value for money, således du ikke er til grin for dine penge. 

Niveauet for hoteller og boliger er primært 4-5 stjernet, men det skal læseren ikke lade sig forskrække af. Et 4-stjernet hotel er på ingen måde, hvad det har været, når man kigger over den brede linje, men der er alligevel mange gode imellem. Idéen med at vælge et relativt pænt niveau af luksus hænger sammen med, at eksotiske rejsemål per automatik bør være præget af det gode liv. Ofte består denne slags ferier også mest af natur og strand kombineret med ophold på hotel. Og når man kommer hjem efter en dejlig dag på en isoleret bounty-strand er det nødvendigt, at hotellet er i stand til at forkæle krop og sind med mondæne og lækre omgivelser, hvad end det er et stort og luksuriøst badeværelse eller en balkon med fremragende udsigt til havet eller scenisk natur – both will do.

Selvom eksotiske rejsemål efter min mening hænger sammen med luksus, kan det sagtens lade sig gøre at rejse på budget. Hvis hensigten med rejsen er at være backpacker eller til det der svarer, er det dog nok bedst blot at lade sig inspirere af rejsemålene.

Da det kan være svært at finde rundt i 49 eksotiske rejsemål, har jeg været så venlig at opdele dem i kontinental rækkefølge. Rækkefølgen er henholdsvis eksotiske rejsemål i Europa, Nordamerika, Mellemamerika, Sydamerika, Afrika, Asien, Australien og Verdens Ende, som jeg kalder det. Ligeledes har hvert rejsemål fået et tal, så du lynhurtigt kan sende artiklen videre til kæresten og vise hvilket eksotisk rejsemål, du har forelsket dig i.

Inden vi går i krig med de eksotiske rejsemål, er det vigtigt, at vi er enige om definitionen heraf. For de flestes vedkommende består et eksotisk rejsemål af sublime sandstrande med krystalklart badevand, der ovenikøbet er dejligt varmt. Sådan en definition er bestemt ikke forkert, men eksotiske rejsemål kan være mange ting. Det kan også være overvældende smuk natur, hvor vi kan fremhæve Canada og Yellowstone National Park som glimrende eksempler. Jeg mener bestemt, at det er eksotisk at vandre rundt mellem 640.000 år gamle, men aktive gejsere. Eller hvad med at bo i en rund træhytte i Canada midt inde i en skov? Denne form for alternative eksotiske rejsemål finder du flere af her i artiklen.

Ligeledes kan befolkede steder være eksotiske. Jeg synes eksempelvis, at det er ret eksotisk at spise middag på Le Grill på Hotel de Paris i Monaco, mens udsigten til Prins Alberts slot og lystbådehavnen med fyrværkerishow nydes.

Eksotiske rejsemål i Europa

Selvom Europa på mange måder kan virke som en triviel destination at holde ferie, gemmer kontinentet alligevel på en række spændende og eksotiske rejsemål. Der er selvfølgelig mange andre spændende destinationer, men følgende 8 rejsemål er blandt de mest interessante og i øvrigt også alternative.

Fordelen ved at vælge et eksotisk rejsemål i Europa er, at flyrejsen både er billigere og kortere. Det gør det en del nemmere for familier med småbørn. Ligeledes er det også ideelt, hvis du planlægger en kort ferie. De fleste steder i Europa kan nås inden for tre timer, hvilket fx muliggør en forlænget weekend til eksempelvis Sydfrankrig…

Island og det sceniske landskab
eksotiske rejsemaal europa asien amerika sydamerika australien afrika

… Eller Island for den sags skyld. På mindre end tre timer kan du befinde dig på en af jordens smukkeste adresser. Det ville ikke være forkert at kalde Island for Europas svar på New Zealand. Øen har det hele. Bjerge, vulkaner, lava, sletter, alienagtige strande og varmekilder, der kan nydes i den til tider bidende kulde. Island er også blandt de bedste steder i verden at opleve nordlyset, hvor forholdene er bedst i vinterhalvåret med en sol, der kun viser sig 4-5 timer om dagen. Kan du undvære nordlyset er Island om sommeren ganske fantastisk med relativt lunt vejr og meget lange dage. Her sover solen nemlig kun 3-4 timer.

Da Island er en relativt stor ø, er der mange muligheder i forhold til hvor man kan bo. Hovedstaden Reykjavik er et godt sted at starte. Med mere end 120.000 indbyggere er det muligt at kombinere “storbyferie” med naturlivet. Billeje er nemlig til at betale, hvilket gør det muligt at tage på dagsture på egen hånd til diverse smukke seværdigheder. Få eventuelt et overblik over, hvad prislejet på billeje i Island er.

Af hoteller kan jeg anbefale Icelandair Hotel Reykjavik Marina, som er blandt øens absolut bedste hoteller med glødende positive gæsteanmeldelser, hvor beliggenhed, service og lækre omgivelser er grunden hertil. Indretningen er lidt speciel uden nogen egentlig rød tråd, men det gør sig gældende over den brede linje af hoteller i Reykjavik og Island i det hele taget. Hvis du forventer smarte designerhoteller, bliver du skuffet. I øvrigt er det heller ikke hotellerne, der skal trække, men naturen og den islandske kultur. I den forbindelse kan jeg til herrerne afsløre, at islandske piger er vældigt attraktive.

Hvis du endnu ikke er helt solgt på Island, bør du læse 8 glimrende grunde, der gerne skulle overbevis dig om, at det er på tide at komme afsted. Af eksotiske rejsemål er Island et klart must. Selv har jeg til gode at besøge øen, men det ligger ikke langt ude i fremtiden, kan jeg godt slå fast.

Den Dalmatiske Kyst i Kroatien
den dalmatiske kyst i kroatien

I løbet af det seneste årti er Kroatien blevet en særdeles populær feriedestination. Og med god grund. Kroatien er en diamant med adskillige polerede sider, heriblandt den Dalmatiske Kyst. På den Dalmatiske Kyst finder du det hele. Du har alle de eksotiske elementer i form af lækre og i øvrigt hemmelige strande, krystalklart havvand, lækkert klima (om sommeren vel at mærke), kulinariske madoplevelser og lokal vin fra øen Hvar, som er en attraktiv ferieø for turister.

Det er ikke kun de eksotiske elementer, den Dalmatiske Kyst kan bryste sig af. Området besidder et natteliv, der på en eller anden måde formår at henvende sig til alle aldersgrupper. Kroatien har også en spændende kultur med seværdigheder og arkitektur i det hele taget, der bærer præg af historie og karisma. Kort sagt kommer du ikke til at kede dig på den Dalmatiske Kyst.

Et rigtigt godt argument for at vælge den Dalmatiske Kyst som årets eksotiske rejsemål er, at det er billigt. For under 1000 kroner per nat kan du bo på det 5-stjernede Hotel Excelsior i den historiske by, Dubrovnik. Foruden at nyde havudsigten og hotellets generelle luksus, har du alle interessepunkterne lige ved fingerspidserne. Tag eventuelt et kig på disse aktiviteter og seværdigheder ved den Dalmatiske Kyst.

Kotorbugten i Montenegro
eksotiske rejsemaal europa asien amerika sydamerika australien afrika

Det er ikke kun Kroatien, der er blevet et populært rejsemål. Interessen for landene langs kysten ved Adriaterhavet, er nemlig også ved at sprede sig til Montenegro, som du render ind i ved at følge den Dalmatiske Kyst i sydgående retning.

Den bør du følge indtil, du rammer Kotorbugten. Kotorbugten strækker sig over 87 km og er omfavnet af et helt fantastisk bjerglandskab. Blandt de mest populære aktiviteter er at sejle rundt i bugten – selvfølgelig på egen hånd. De fleste oplever Kotorbugten fra et krydstogtskib, men et andet og aldeles populært transportmiddel til formålet er en speedbåd. Kotorbugten kommer i til sin ret som eksotisk rejsemål, når dagene bruges på at farte rundt i det himmelblå og badevenlige havvand. Det er naturligvis ikke gratis at leje en speedbåd, men heldigvis er der andre spændende aktiviteter at foretage sig, hvis kontanterne måtte sidde lidt stramt. Hvis du er interesseret i Kotorbugten, bør du læse denne beretning fra Yomadic.com.

Selvom du måske ikke bor på et krydstogtskib eller sover på en lejet speedbåd, er der glimrende hoteller i Kotor, der, så at sige, er bugtens endestation. Blandt de mest interessante hoteller, er jeg nået frem til det 4-stjernede Hotel Astoria. Astoria er et boutique hotel, hvilket vil sige, at alle værelserne er unikke og dermed individuelt indrettet. Den slags hoteller kan jeg særligt godt lide, da det som regel er nemt at mærke, hvordan hotelejer og designer bag konceptet har lagt mange kræfter i. Derudover er der som oftest også en god stemning. Gør dig selv en tjeneste at kigge på hotelværelserne.

Nu hvor det handler om eksotiske rejsemål ved Kroatien og Montenegro, kan jeg lige så godt lægge det åbenbare på bordet og forslå at kombinere destinationerne.

Juvet Landscape Hotel i det nordvestlige Norge
eksotiske rejsemaal europa asien amerika sydamerika australien afrika

På mange måder er Norge et forsømt rejsemål af os danskere. Ganske vist tager mange af os på skiferie i fjeldet, men det er ikke kun bjergrige landskaber beklædt af sne, Norge har at byde på, selvom det er tæt på. Naturen breder sig over en helvedes masse kvadratkilometer, hvorfor man kan finde lidt af hvert.

Juvet Landscape Hotel ligger i det nordlige Norge og er anerkendt som et af de mest eksotiske rejsemål i det nordlige Europa. Og det er jo ret imponerende i og med det kun er et hotel. Det er dog også et ret imponerende hotel af slagsen. Baggrunden for opførelsen af hotellet var, at man ville bevise, at moderne menneskeskabt arkitektur sagtens kan arbejde sammen med den rå, urørte og sceniske natur. Ligeledes er hensigten også at give gæsterne en helt unik oplevelse af at være en naturlig del af denne rå natur trods et luksuriøst indeklima. Hotellet består af i alt 28 individuelt beliggende hytter, hvor fælles for dem alle er, at de har deres egen unikke udsigt og indretning.

Det er ikke gratis at bo på Juvet Landscape Hotel. I hvert fald ikke hvis man rejser med andre end sig selv. I stedet for en værelsespris, er prisen per person. Skal det være et romantisk getaway med fruen kan du se frem til 2 x 1550 norske kroner per nat for et dobbeltværelse.

Jeg er selv blandt de danskere, der har forsømt Norge som rejsemål, hvorfor jeg snart må afsted. I en sådan anledning ville det ikke være tosset at besøge Juvet Landscape Hotel. Du kommer jo ikke meget tættere på at være en naturglad Christopher McCandless fra filmen Into the Wild – men uden at skulle bo i en bus.

Det er forresten ikke spor svært at finde hen til stedet. Det er blot en flyvemaskine til Ålesund og en times kørsel.

Oplev Algarvekysten i Portugal
eksotiske rejsemaal europa asien amerika sydamerika australien afrika

Algarvekysten i Portugal har potentiale til at være en af de mest eksotiske rejsemål i Europa. På mange måder er Algarvekysten en undervurderet feriedestination. Jeg synes, det er sjældent man hører om folk tage på ferie i Portugal for ikke at tale om Algarvekysten. Undervurderet eller ej, er det i hvert fald et fantastisk rejsemål, hvor klima, hav, natur og gastronomi går op i en højere enhed.

Jeg har været så privilegeret selv at have besøgt Algarvekysten, hvor jeg kan fortælle at de positive oplevelser derfra, står lysende klare i min erindring. Jeg kan eksempelvis huske en sejltur i en lille motordrevet jolle, hvor vi på stribe besøgte de helt specielle og i øvrigt smukke grotter, som man ovenikøbet kan sejle ind i. Her finder man ligeledes nogle af de mest alternative omend utrolige strande gemt inde i grotter. Det er en helt særlig oplevelse, alle bør få.

Men hvor på Algarvekysten tager man hen? Kysten strækker sig jo over 200 km. Der er ingen tvivl om, at Algarvekysten er et rejsemål primært henvendt til et par turtelduer med sine mange små ensomme, men romantiske kystbyer. Her er Tavira, Sagres og Faro blandt de mest lokale og uspolerede byer.

Starter du på Europas sydvestligste punkt ved Sagres, er det begrænset, hvad der er af hoteller at vælge mellem. Hvis du spørger mig, er der derfor ikke andre udveje end at booke sig ind på Martinhal Sagres Beach Resort & Hotel. Det er formidabel luksus med ugeneret havudsigt med mindre end 500 meter til udkigspunktet hævet 30-40 meter over jorden på klippeformationen, som er fundamentet, Sagres ligger på. Hvis Algarvekysten skal opleves, kan du lige så godt gøre det med stil, ikke sandt?

Følger du Algarvekysten i østgående retning, vil du ramme Faro efter godt 120 km. I Faro, hvor du garanteret også vil ankomme med fly, er der rigeligt med spændende aktiviteter at foretage sig. Besøg den gamle by, katedralen og ikke mindst Ilha Deserta, som er blandt de flotteste strande på Algarvekysten. Hvad angår en madras at sove på, kan jeg på det højeste anbefale det 4-stjernede Pousada Palacio de Estoi – Monument Hotel & SLH. Det er luksuriøse omgivelser pakket ind i historisk arkitektur. Og så er det til at betale.

I Tavira bør du booke dig ind på det charmerende Pousada Convento de Tavira. En overnatning på sådan et 5-stjernet hotel svinger mellem 800 til 1400 kr alt efter sæson.

For brugervenlighedens skyld, kan du tage et kig på den anbefalede rute. Der er naturligvis mange andre ting at se og foretage sig ved Algarvekysten, men du skal også have lov til selv at lave lidt research. Er du ikke den bedste researcher af de eksotiske rejsemål, skal du ikke snydes for denne rejseguide til Algarvekysten.

Mangler du mere inspiration til din Algarve-rejse? Vi har selv rejst rundt i området, som vi har dokumenteret i følgende videoer (vi synes selv, de er underholdende):

Neuschwanstein slottet i det sydlige Tysklandeksotiske rejsemaal europa asien amerika sydamerika australien afrika

Ganske vist, er det de færreste, som forbinder Tyskland med eksotiske rejsemål. For de langt de fleste af os danskere er Tyskland et land, man kører igennem. Hurtigt. Alligevel er der et par rejsemål, der er værd at besøge og som jeg personligt vil kategorisere som eksotiske. En af dem er Neuschwanstein slottet i det sydlige Tyskland og årsagen til denne kategorisering er jo nem at få øje, når vi kigger på billedteaseren.

Jeg tror ikke rigtigt, at det er muligt at finde omgivelser, der lægger sig tættere op ad den klassiske tegnefilm, Skønheden og Udyret. Desværre er det ikke muligt at bo på selve slottet, da det fungerer som en turistattraktion med rundvisning. Men vil man egentligt ikke hellere kigge på slottet frem for at bo inde i det? I så fald er der flere muligheder for at få sig et par komfortable overnatninger. Neuschwanstein Hotel er en af dem. Fra dette 4-stjernede hotel med skøn omkringliggende natur, kan du ligeledes nyde en ugeneret udsigt til det magiske slot.

Af billigere, men udmærkede alternativer er Hotel König Ludwig II. For lidt mere end 500 kroner, kan du sove i fine omgivelser blot 3 km fra slottet.

Neuschwanstein slottet er ikke et sted, du gider være alt for længe, hvorfor det ville give god mening at kombinere et besøg med en tur til alperne. Om sommeren, som i øvrigt er den bedste tid på året at besøge slottet, er hikingture ligeledes en oplagt og ikke mindst eksotisk oplevelse at give sig selv.

Monte Carlo – superluksus på få kvadratmeter
eksotiske rejsemaal europa asien amerika sydamerika australien afrika

Det er muligt, at Monte Carlo er den primære del af verdens mindst land, Monaco med sine blot 2 kvadratkilometer. Til gengæld er arealet genstand for alverdens rigdom. Monte Carlo er stedet, hvor kendisser og supervelhavere holder ferie og gerne på deres enorme superyachts. For os almindeligt fattige, kan det virke utiltalende med den slags materialistiske fråds, men faktisk er Monte Carlo på mange måder et sted for alle.

Selvfølgelig er det dyrt, men sådan er det de fleste steder langs den franske riviera. Årsagen til at Monte Carlo har kvalificeret sig til listen af eksotiske rejsemål er en kombination af flere ting. For det første er det et sted, man bare bliver nødt til at se. Lige fra lystbådehavnen, Monte Carlo Casino til en vanvittig bilpark og Hollywood-typer, der gør people watching særdeles underholdende, er det ikke svært at blive fascineret af stedet. Monte Carlo er også stedet, hvor man skal give sig de hersens once-in-a-lifetime oplevelser.

Heriblandt kunne man bo på det verdenskendte Hôtel de Paris, hvor en overnatning snildt render op i 15.000 kroner for en overnatning i højsæsonen. Skulle man flotte sig sådan en grad, ville det næsten også være synd ikke at sætte sig til bords i hotellets michelinrestaurant, Alain Ducasse. Alternativt kan du tage elevatoren op på 8. sal, hvor hotellets anden og lidt mindre kostbare restaurant, Le Grill, ligger. Jeg har tilfældigvis selv spist her og kan fortælle, at det den dag i dag stadig er den største oplevelse i mit liv, hvad angår restaurationsbesøg. Det skyldtes ikke maden i særdeleshed, men kombinationen af det hele. Udsigten til lystbådehavnen, fremragende rødvin, cognac med cigar, en dejlig lun aftenbrise, tusmørket, fyrværkeri og selvfølgelig herlig gastronomi.

Monte Carlo er ikke blandt eksotiske rejsemål, man opholder sig ved længere tid af gangen. Heldigvis er der rigeligt med andre ligeledes eksotiske områder i nærheden, som er mere end værd at besøge. Her kan jeg lynhurtigt nævne Villefranche-sur-Mer, Nice og Cannes.

Smukke Santorini i Grækenland

eksotiske rejsemaal europa asien amerika sydamerika australien afrika

Af eksotiske rejsemål i Europa, er græske Santorini formentligt numero uno. Det er svært at forestille sig mere eksotiske og indbydende omgivelser. Måske ringer Santorini ikke nogen klokke, men du har garanteret set en masse billeder, du ved, hvor samtlige bygninger er kridhvide i minimalistisk, men tiltalende arkitektur.

Santorini er forbundet med rendyrket nydelse og afslapning. Det er bragende solskin, ubegribelig smukke udsigter og iskold rosé, som er grundpillerne bag stedet. Hvis du har mødt den eneste ene og har intentioner om at demonstrere din kærlighed, kan du være stensikker på, at Santorini ikke vil skuffe. I den forbindelse kan jeg i øvrigt lige give et praj, hvad angår logi. Af uransagelige årsager har jeg endnu ikke haft lejlighed til at besøge det græske paradis. Alligevel er jeg mere end velbevandret i forhold til hvilke hoteller, der er værd at bo på.

Hotelmæssigt finder du toppen af poppen på Celestia Grand, hvor du har de klassiske private villaer med ugeneret udsigt og selvfølgelig egen terrasse. Jeg kan dog godt afsløre, at det er pikkehamrende dyrt trods sine “blot” fire stjerner. I højsæsonen kan en overnatning snildt skamfere dig for 5-6.000 kroner.

I det hele taget er Santorini en eksklusiv og dyr fornøjelse. Derfor anbefaler jeg også, at man tager et kig på hvilke muligheder, der er på Airbnb. Der er væsentligt billigere muligheder, men hvor luksus snildt er i samme klasse. Bestiller du i øvrigt en rejse via mit personlige Airbnb link, sparer du hele 134 kroner på din rejse. Det svarer jo til at have en iskold flaske rosé stående klar i soveværelset ved ankomst. I øvrigt en rigtig god én af slagsen, hvis du har købt til supermarkedspris.

Selvom Santorini er synonymt med luksuriøs afslapning, er der naturligvis også ting at foretage sig. Det finder du en uddybende beskrivelse af hos min kollega, Davidsbeenhere.com.

Eksotiske rejsemål i Nordamerika

Fra Europa tager vi en flyvemaskine godt og vel 9-10 timer vest på, hvor vi lander i midten af Nordamerika. Turen går nemlig til eksotiske rejsemål i de tre forskellige lande, som Nordamerika som bekendt består af. Skulle du være i tvivl, kan jeg afsløre af de tre lande er hhv. Canada, USA og Mexico. Ja, du troede garanteret af Mexico var en del af Mellemamerika, men sådan ligger landet altså ikke.

USA er blandt danskernes mest populære rejsemål, men som oftest går turen altid til de åbenlyse destinationer som New York og Los Angeles. Det synes jeg er lidt for trivielt, om end du garanteret kender de fleste af dem. Før vi når til eksotiske rejsemål i Guds eget land, starter vi i Canada, som er et ret undervurderet rejsemål.

Free Spirit Spheres i naturskønne Canada
eksotiske rejsemaal europa asien amerika sydamerika australien afrika

Det bærer dette billede vel også præg af. Hvornår har du sidst set en rund træhytte midt inde i den Nordamerikanske jungle? Dog skal vi ikke særligt langt nord på i det til tider fransktalende land. Faktisk skal vi ikke mere end om på den anden side af grænsen, hvor Seattle ligger. Her finder vi Vancouver, som er kendt for sin forrygende kombination af enestående natur, sydende storbyliv og i det hele taget talløse muligheder for uforglemmelige oplevelser.

Blandt uforglemmelige oplevelser i Vancouver-omegn, finder du Free Spirit Spheres. Free Spirit Spheres er et luksuriøst tree hotel med formålet at give en uforglemmelig oplevelse i en af jordens flotteste og mest frodige regnskove samtidig med relativt luksuriøse, men naturlige omgivelser. Hotellets hytter ligger nemlig individuelt placeret som en integreret del af naturen. Jeg kan ikke forestille mig en mere eksotisk oplevelse, som ikke indebærer sandstrande og bragende sol. Dog anbefales det at tage afsted i sommermånederne, da Vancouver er bidende koldt om vinteren.

Free Spirit Spheres tilbyder et univers, der appellerer til ens indre legebarn. Det er et af jordens mest unikke og alternative hoteller, som bør figurere på din bucket list.

Tag eventuelt et kig på videoen, der giver et bedre billede af det alternative hotel. I stedet for de trivielle bryllupsrejsedestinationer, ville det så ikke være lidt mere interessant at bo i en træhytte i Canada? Vi kan sgu altid tage til Malaysia og Thailand.

Key West – sol, sommer og kultur
eksotiske rejsemaal europa asien amerika sydamerika australien afrika

På det sydligste punkt i USA, finder man tropiske Key West. Key West ligger cirka 180 kilometers kørsel fra Miami og selvom det engang var en isoleret ø, er det i dag muligt at køre derhen på en lang i øvrigt meget smuk motorvejsbro, der ligger midt i vandet. Selve turen derhen er besøget værd. Det er en helt speciel oplevelse at køre fra ø til ø, som man møder på vejen dertil bundet sammen af netop motorvejen.

Bortset fra øens tropiske klima og dermed næsten altid gode vejr er Key West et samlingspunkt for kultur, du givetvis aldrig har oplevet før. Key West er kendt for sin farverige og venlige befolkning, der lever livet, nøjagtigt som det passer dem. Du kan finde bøssebarer, hvor der ikke bliver lagt fingre imellem, men på en underholdende og relativt sober måde. Key West er dog mere end bøssebarer. Bortset fra en venlig og spraglet befolkning er der rig mulighed for at få en på opleveren.

Key West er kendt for at tilbyde suveræne kulinariske oplevelser, hvor eksotiske omgivelser ikke just skader dette faktum. I forlængelse af den spraglede befolkning er people watching selvsagt også en turistattraktion i sig selv. Heldigvis kan du også slå dig løs med sportslige aktiviteter hvad end det er diverse vandsportsgrene eller eksotiske cykelture.

Blandt eksotiske rejsemål er Key West ikke i den billige ende, hvilket har en del at gøre med den i øjeblikket stærke dollar. Til gengæld er flybilletterne billige. Er du dog stålsat på at besøge Amerikas eksotiske sydspids, skal du ikke snydes for min personlige anbefaling i forhold til hotelophold. Her er Southernmost Beach Resort klart et besøg værd. Det er som at træde ind i en tidslomme i 60’erne, hvor livet bestod af kærlighed og iskolde Piña Coladas.

Key West er klart et besøg værd, hvor 4-5 dage som regel er rigeligt. Du kunne overveje at kombinere sådan et eksotisk rejsemål med Miami Beach og Florida’s vestkyst, hvor Sarasota blandt andet er et dejligt sted at dase på stranden ud til den Mexikanske Gulf.

Yellowstone National Park i USA
eksotiske rejsemaal europa asien amerika sydamerika australien afrika

Hvis du har læst med hertil, har vi allerede slået fast at naturen er den primære årsag til, at et rejsemål får en deklaration som eksotisk. Og det behøver ikke være natur a la sandstrande. Smuk natur er i sig selv eksotisk. Og det kommer i særdeleshed til udtryk ved Yellowstone National Park, hvor det ikke ville være forkert at titulere området som et af jordens mest imponerende. Tag nu bare et kig på ovenstående billede, hvor ikke engang den mest avancerede lavalampe kan være med i farve eller form.

Foruden at være verdens første nationalpark er Yellowstone også det sted i verden, hvor totredjedele af samtlige gejsere har hjemme. Yellowstone National Park er fænomenal natur rigt på dyreliv og underjordiske vulkaner, der giver en følelse af overvældelse. Overvældelse over at være en del af et mysterie, som mennesket på ingen måde har løst. Men smukt er det.

Der er flere måder at besøge Yellowstone National Park. Du kan tage på guidede udflugter, der strækker sig over flere dage, men mange turister besøger også parken på egen hånd. Her anbefales det dog at gøre sit hjemmearbejde ordentligt.

For at få et reelt billede af hvad Yellowstone National Park egentligt er for noget, bør du tage et kig på følgende video, der illustrerer den helt specielle natur. Husk at vælge højeste opløsning.

National Geographic har også disket op med par gode råd til turister med Yellowstone National Park som destination.

En tilbagelænet tilværelse i Mission Beach, San Diego
eksotiske rejsemaal europa asien amerika sydamerika australien afrika

I 2013 gik sommerferien til San Diego og lige siden har jeg tigget mig selv om at tage tilbage. Af eksotiske rejsemål virkede stedet nemlig som det ultimative af slagsen. San Diego har alt. Alt.

Men er San Diego ikke bare en storby ligesom alle mulige andre? Jo, garanteret hvis du tager udgangspunkt i downtown, men der hvor byen bliver interessant, er når du forlader den tætte trafik og de høje bygninger til fordel for sandstrande, surferliv og behageligt solskin. Pludselig er San Diego transformeret til et eksotisk rejsemål med smukke solbrune piger og, til kvinderne, veltrænede surferfyre, hvor jeg godt nok ikke kan garantere for intelligensniveauet. Bygningerne er små, unikke og uformelle bungalows, der bærer præg af en beundringsværdig og afslappet livsstil – måske for afslappet, vil nogen mene. Her sidder folk og læser bøger, drikker et par øl og hygger. Folk virker glade og stemningen er ligeledes afslappet og nede på jorden.

Foruden strandlivet og smukke mennesker er Mission Beach rig på spændende restauranter og alternativ shopping, der appellerer til ens indre surfer dude.

En af de fede ting ved den eksotiske tilværelse ved Mission Beach er, at man kan køre hvorhen det skal være for luftforandringens skyld. Vil du shoppe, finder du et bredere udvalg downtown. Vil du se smukke huse og drømme dig væk til en velhavende vestkystslivsstil i Amerika, kan du køre (og for de friske) gå til La Jolla.

Har man rigeligt med tid på hånden er der seks timers kørsel til Las Vegas og tre til Los Angeles. Eller hvad med Mexico? Berygtede Tijuana ligger blot 20 minutters kørsel fra Mission Beach. Spørgsmålet er, om du tør besøge stedet?

San Diego har som sagt det hele, hvorfor jeg ikke kan anbefale stedet nok. Dog er jeg ikke overbevist om, at mine forældre eksempelvis ville bryde sig pokkers meget om stedet. San Diego og Mission Beach i særdeleshed er umiddelbart for det yngre publikum eller som minimum folk, der sætter pris på strandlivet og ekstraordinært uformel slapning, der på ingen måde er flashy.

I forhold til indlogering, er du nødt til at bo på Catamaran Resort Hotel & Spa. Her boede havde jeg glæden af seks dages kanon luksus, der i øvrigt var ganske betaleligt. Jeg gav omkring 4500 kroner for opholdet, men ramte vistnok også et godt tilbud. Uanset hvad er det stedet, man skal bo ved Mission Beach. Glem Airbnb lige i forhold til dette område. Det er ikke til at betale og value-for-money er håbløs. Om ikke andet var det konklusionen på min egen research.

Godt tip: booker du et værelse på Catamaran, skal du spørge pænt om et værelse ud til bugten. Hvis du ikke har den store erfaring med hvordan, du får en gratis opgradering af hotelværelset, kan jeg henvise til min simple guide.

Det bedste hotel i San Diego

Siden mit San Diego besøg i 2013 vendte jeg fornyligt tilbage. Helt præcist var det i maj, 2017. Denne gang boede jeg på et andet hotel, som jeg må erkende, er bedre end Catamaran. Umiddelbart er det også det bedste hotel i området.

Men hvad hedder det?

San Diego Hilton Resort.

Det var sindssygt lækkert på den helt rigtige San Diego facon. I San Diego er der nemlig ikke ret meget som er rendyrket og fejlfri luksus. Det er luksus med skår i, men det gør ikke noget. Bare fordi badeværelset ikke er helt up to date eller malingen på væggen stammer fra slutningen af halvfemserne, spiller det hele alligevel.

Vi havde en suite på San Diego Hilton Resort, som bogstaveligt ikke kunne være bedre. Hvis du vil overbevises 100%, kan du med fordel se, hvor luksuriøst, men samtidig laid back, vores ophold var.

Gud, hvor jeg egentligt savner det sted.

Grand Canyon – måske verdens smukkeste syn

grand canyon

Det giver lidt sig selv. Grand Canyon er selvfølgelig med på listen over eksotiske rejsemål, du aldrig glemmer. Det er nemlig et af hvis ikke det mest imponerende sted i verden, hvad angår uovertruffen rå natur. Grand Canyon er stedet, hvor det som fuldvoksen mand er tilladt at græde. Hvis ikke man må fælde en tåre her, jamen hvor er det så tilladt at vise følelser?

Rigtigt mange har allerede været en tur forbi Grand Canyon, men skulle du stadig have turen til gode, kan jeg anbefale at vælge den eksklusive og – efter min mening – eneste rigtige måde at opleve stedet på. Det er selvfølgelig at tage en helikopter. Der er ikke andre transportmidler, som giver en bedre visuel oplevelse. Sådan en helikopter kan man eksempelvis tage fra Las Vegas og det koster vist ikke mere end et par tusinde kroner per næse. Så kan du altså nyde natur om dagen og gamble om aftenen.

Det er forresten skide billigt at flyve til Vegas med en returbillet til 4000 kroner. Beslutter du dig for at slå dig ned i spillebulen, kan jeg anbefale Trump International Hotel. Det er skide lækkert med store værelser og den klassiske udsigt til The Strip. 

Atlantis på Bahamas – et ægte Disneyland
eksotiske rejsemaal europa asien amerika sydamerika australien afrika

Egentligt er det vel de Caribiske Øer, men ifølge Google er Bahamas geografisk set en del af Nordamerika. Ikke desto mindre er det en hamrende eksotisk destination, som i høj grad lever op til forestillingen om et ægte Disneyland. Bahamas er nemlig lige nøjagtigt et drømmeunivers, hvis altså du har penge med hjemmefra.

Atlantis på Bahamas er et af de bedste bud på eksotiske rejsemål, hvor der er sørget for det hele. Du skal ikke tænke på noget som helst i den praktiske afdeling, men sådan set bare dukke op til check-in. Herfra kan du lægge dig ned på stranden og lade dig varte op af service-folk i hoved og røv.

Lad dig imponere af hotellets enorme areal og ikke mindst majestætiske omgivelser. Der er casino, natklubber, restauranter, eksotisk badeland man rent faktisk gider bruge, lækre strande, vandsport og i det hele taget alt hvad det gode liv rummer. Jeg har selv været på hotellet, hvorfor jeg kan stå inde for de mange aktiviteter. Det er den ultimative destination, hvis det handler om at få kulør og være i sit rette element uden forpligtelser og daglige gøremål.

Hvis du ikke er overbevist om, at du vil kunne få tiden til at gå Atlantis, kan du tage et kig på denne liste, der giver et fint overblik over, hvor meget der rent faktisk er at foretage sig.

PS: Hvis du har en helvedes masse penge til rådighed, kan du ligeså godt leje Michael Jackson-suiten. Kigger du på billedet foroven, er det overgangen, der binder de to bygninger sammen. Den koster vistnok i omegnen af 30-40.000 kroner per nat.

Playa del Carmen – drik Coronaer med stil
eksotiske rejsemaal europa asien amerika sydamerika australien afrikaThis post first appeared on Stayclassy.dk, please read the originial post: here

Share the post

49 eksotiske rejsemål du aldrig glemmer

×

Subscribe to Stayclassy.dk

Get updates delivered right to your inbox!

Thank you for your subscription

×