Get Even More Visitors To Your Blog, Upgrade To A Business Listing >>

Vlogging udstyr – hvad skal du bruge?

Som du måske så den anden dag, er jeg begyndt at vlogge. Måske ikke ligefrem daily Vlogging, men jeg har da fået lagt en enkelt eller to vlogs op. Og der er mange flere på vej.

Hvorfor? Fordi jeg synes, det er et ret interessant koncept.

Tænk sig, at vi i dag, som følge af moderne teknologi, kan lave vores helt egne videoer, som for ikke så mange år siden ville kræve et mindre filmhold.

Vlogging er i rivende udvikling.

Det er ‘det nye’, som de unge siger. Det er reality tv, som rent faktisk kan være ret godt. Jeg er sikker på, at du allerede er bekendt med Casey Neistat, som er manden, der i særdeleshed har fået vlogging til at eskalere.

Nå, men det skal ikke handle om vlogging, men derimod udstyret der kræves. Hvad skal du bruge?

Jeg vil skyde på, at jeg har brugt på den gode side af 160 timer på at researche, hvad det bedste vlogging setup er. Der er så mange muligheder, at det kan være svært at vide, hvor fanden man skal starte.

Hvis du vil vlogge, er det en god idé at gå efter et setup, der ikke er alt for bøvlet at have med rundt, da du som vlogger ofte er på farten. Omvendt skal udstyret også være i stand til at performe på et vist niveau både i forhold til kameraet og computeren, hvor du vil videoredigere.

Den semikendte vlogger, George Benson, som har +200.000 subscribers, fortæller lidt om, hvad der er vigtigt for ham i følgende video.

Acer-Spin7-FINAL

Computeren skal være handy.

Den skal ikke fylde for meget, men samtidig være i stand til at levere power. George Benson bruger den nye Acer Spin 7, som er den tyndeste 2-in-1 Windows computer på markedet, hvor jeg personligt bruger en Macbook Air, der er næsten lige så tynd. Det afhænger lidt af, om man er til Windows til Mac.

Summa summarum er, at computeren skal være slick.

Det er nemlig nemmere at gå på kompromis med computeren end det er med kameraudstyret. I hvert fald hvis kvaliteten skal have et vist niveau. Og det skal den.

Canon 70D

Fuck droner. Helikoptere er den eneste rigtge måde at filme fra luften .

A photo posted by Stayclassydk (@stayclassydk) on

Sådan ser mit vlogging kamera ud. Det er et af de mest populære DSLR kameraer til vlogging, fordi det er så alsidigt. Derudover er det i stand til at lave både professionelle optagelser billeder.

Det kræver dog, at man ved, hvordan det fungerer. Jeg har kun set toppen af isbjerget i forhold til det, jeg har lært.

Røde VideoMic Go

Stay Classy forbereder sig så småt til den store generalprøve næste måned, hvor der skal skydes en roadtrip film over 12 dage. Det bliver en ret vild tur, hvor transportmidlet er en Audi SQ5, der skal fragte os fra Melbourne til Adelaide og tilbage med en masse eksotiske stop selvfølgelig. Jeg har leget lidt med tanken om at lave videoer til SC i noget tid. Nu forsøger jeg så at gøre noget ved det. Jeg har nada erfaring. Kan knap nok redegøre for, hvad ISO og aperture er. Til gengæld er jeg sulten for at lære, så det skal nok blive epic! Den største hurdle er det der med at filme sig selv. Det er forfængeligheden ikke specielt meget for.

A photo posted by Stayclassydk (@stayclassydk) on

I forlængelse af dit kamera skal du have en mikrofon. Uden en ekstern kvalitetsmikrofon bliver det noget juks. Lydkvaliteten er næsten lige så vigtig som billedkvaliteten.

Røde VideoMic Go er en solid shotgun mic, som er særligt populær, fordi den eliminerer udefrakommende støj. Og så er den til at betale.

Joby Gorillapod SLR

Den sidste brik i vlogging-puslespillet er Joby’s geniale tripod, som har hypermobile “led”, der gør, at den kan fastmonteres på de fleste objekter, hvad end det er en lygtepæl, rulletrappe og så videre.

Derudover fungerer den også glimrende ift. at filme sig selv, da man kan bøje den væk fra sig og dermed få mere end blot sit ansigt med i billedet.

Sådan ser mit setup ud, som jeg netop har anskaffet mig, og ligeledes har lavet Stay Classy’s første vlog med. Vil du ikke lige se den?

Er vlogging noget for dig? Og hvilke vlogs følger du?

LÆS NU:

Strandlivet i Melbourne

Indlægget Vlogging udstyr – hvad skal du bruge? blev vist første gang den Stay classy.This post first appeared on Stayclassy.dk, please read the originial post: here

Share the post

Vlogging udstyr – hvad skal du bruge?

×

Subscribe to Stayclassy.dk

Get updates delivered right to your inbox!

Thank you for your subscription

×